Te oud voor kindjes

Buiten de supermarkt staan veel kindjes te wachten op aardige mensen die hun voetbalplaatjes willen afstaan. Maar de slimste liep in de supermarkt. Met grote ogen keek hij naar de volle kar die ik richting de kassa duwde.
Hij greep zijn kans en vroeg: “Hebt u kindjes?”
“Ik heb geen kindjes” zei ik waarop hij constateerde “Nee, daar bent u te oud voor.”
Hij zweeg en pakte mijn kar om, zoals hij zei, “te helpen bij de kassa.”
“Joh, dat is fijn en dan wil jij zeker mijn voetbalplaatjes?” Hij keek mij aan alsof dat idee hem nog niet te binnen was geschoten maar hij wilde ze wel heel graag hebben.
“Wacht maar buiten de kassa” zei ik. Dat deed hij braaf maar hij hielp ook om de boodschappen weer terug in de kar te doen. Ondertussen mocht ik mij verheugen in commentaar op wat hij allemaal aantrof op de band.
“U hebt katten.”
“Dat klopt en wel twee ook” zei ik.
Gelukkig beantwoorde hij veel van zijn eigen vragen. “Drinkt u die wijn allemaal zelf op? Nee, u hebt vast een feestje.”
Om halverwege blij te constateren: “We gaan vast over de 100 euro heen!”
Verder had ik niet de goeie pindakaas en bij de witte fles wasverzachter kreeg ik nog de waarschuwing “dat dat geen melk is hoor!”
Er zijn veel mensen in mijn omgeving die hopen dat ze mijn voetbalplaatjes krijgen.
Sorry allemaal maar deze slimme apekop kon ik echt niet weerstaan.

14 gedachten over “Te oud voor kindjes

 1. douwe

  Wat een handelaar. Vast de zoon van Albert… Je zou bijna in staat zijn geweest om terug te lopen en hetzelfde nog eens in je karretje te mikken. En dan uiteraard de adviezen van dat menneke opvolgend.

 2. Harry

  Prachtig. Die begint vast nog eens een bank en verkoopt mensen (te dure) hypotheken, maar niemand die er om maalt.

 3. Rietje

  Ha Cornette,
  Dat had bijna mijn antwoord kunnen zijn…
  Nee, ik heb geen kindjes, daar ben ik te oud voor, maar wel een buurmeisvriendinnetje, en die gaat bij ons toch echt voor. Voor haar vraag ik zelfs de plaatjes van iemand die ze niet wil 🙂

  Bij m’n schoonouders in H’stede stonden de kinderen in de rij voor Albert Hein te wachten tot ze voetbalplaatjes konden krijgen. Zo’n spaaractie brengt overal wel wat leven in de brouwerij LOL

 4. hanscke

  Vanuit mijn werk ga ik wel eens langs AH, maar ik ben de laatste weken weinig geweest. Komende week ben ik vrij en dan kom ik er jammer genoeg niet. Ik zou er voor deze verhalen bijna een ritje voor over hebben.

 5. Renesmurf

  Een reuze aardig kereltje, compleet met zijn opmerkingen.
  Dat lijkt me geen type voor plaatjesverzamelen eigenlijk.

 6. sillyme

  Oh wat gaaf, ik heb nog wel kindjes maar ik weet zeker dat ik dit meneertje niet had kunnen weerstaan en al mijn plaatjes aan hem had gegeven!!

 7. T'ke

  Heerlijk toch, die kinderpraat! Hier gaat het hem nu om de dierenkaarten of de Disneypins. Gelukkig heb ik zelf kinderen die met dit soort aardigheden de dagen kleuren. Zou je soms ook niet terug willen denken als zij?

 8. yfke

  Hoi
  Ik ben zelf een kind, en ik spaar die dingen niet, maar mijn broers wel en ik wou mee. Je mocht niet meer in de albert heijn staan om voetbal plaatjes te vragen. Wij dus bij de ingang vragen. Komt er iemand van een winkel en zegt: “Je mag niet voor mijn winkel die dingen vragen!” Het was niet voor zijn winkel die lag er naast dus wij gingen door. Toen kwam die man met een camera en zei dat hij naar de politie zou gaan als we door gingen!
  Mijn kleine broertje kwam later en ging dus daar weer vragen. kwam de manager van de albert heijn en die wou hem in zijn auto sleuren om hem naar zijn ouders te brengen! Mijn broertje huilen, ik er naar toe. “Laat hem los!”gilde ik. Na heel lang gezeur liet hij hem los, maar ik ben nog boos op hem. Hij had niet het recht om een kind in zijn auto te sleuren onder dwang.

Reacties zijn gesloten.