Mail aan het gemeentebestuur

De straatnamen zijn niet de echte. Maar de rest is helemaal waar.

Geachte dames en heren van de gemeente,

Een aantal weken geleden kregen wij de sleutel van ons nieuwe huis aan de Dorpstraat te Ons Dorp en half maart gaan wij echt verhuizen.

Zo af en toe komt er een leverancier of woninginrichter om het één en ander te doen. Het valt ons op dat al deze mensen zich een ongeluk zoeken naar ons adres.
En eigenlijk is dat geen wonder want er is iets niet helemaal goed aan de straatnamen Dorpstraat en Brink.

Om het hele woningblok heen loopt een straat met de naam Brink.
Het binnenplein van het hele project heet Dorpstraat.
Het straatje tussen de twee gebouwen door heet aan de ene kant Brink en aan de andere kant Dorpstraat.
Aan de achterkant van het gebouw (bij de oude brandweerkazerne) is ook nog een ingang (inderdaad, daar wonen wij) en die ligt langs de Brink. Maar het heet Dorpstraat!

Volgt u het nog? Wij ook niet. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat de straatnamen niet meer te wijzigen zijn.

Maar een paar aanvullende straatnaambordjes zouden al wonderen doen.

Borden waarop (met pijlen) aangegeven staat welke huisnummers waar zijn. En ook nog een bordje “Dorpstraat” bij onze ingang. Want dat heet nu Brink terwijl het Dorpstraat is.

Een plattegrond zou ook heel handig zijn. Misschien ergens bij de opgang naar het plein? Dat dus Dorpstraat heet. Die opgang ligt aan de Brink.

En wilt u er alstublieft geen maanden (met veel vergaderingen) over doen om hier een beslissing over te nemen en die bordjes op te hangen?

Met vriendelijke groet,
Cornette

Update: Petje af voor de gemeente en een hele diepe buiging erbij. Aangezien er aan de straatnaam “Brink” geen adressen gekoppeld zijn gaan ze die borden en de benaming helemaal weghalen. Op relevante punten komen meer straatnaamborden met “Dorpsstraat” en nummers van de woningen. Men spreekt de hoop uit dat ik snel mijn eigen huis weer zal kunnen vinden. Nog humor ook. Hulde!

6 gedachten over “Mail aan het gemeentebestuur

 1. klaproos

  jeetje cornette,
  da’s niet fijn….
  zo heb ik eens ergens rondgereden om de fysio te vinden ook zo’n moeilijk geval …..

  xxx

 2. Petra

  Toen ik pas in Leidschendam kwam wonen, was onze wijk ook een zoekplaatje. Regelmatig moesten we naar de parkeerplaats om leveranciers of bezoekers ‘op te halen’ want de bordjes naar de nummers waren schaars en de wijk complex.
  Toen ik op een dag naar de gemeente belde om door te geven dat er een straatlantaarn stuk was, noemde ik ook terloops de benummering in onze wijk. Stomverbaasd zag ik enkele weken later overal nieuwe borden met nummers staan… en de kapotte lantaarn was binnen een paar dagen gefixt.
  Ze kunnen het heus wel, hoor, gemeentes, tenminste… in Leidschendam. Hoe het in jouw Monopoly-gemeente zal gaan, is nog even afwachten… 🙂

 3. st@@rt

  Ohhh gutterdergut wat een drama! Gelukkig zijn er mobiele telefoons, zodat zoekkenden snel uit hun lijden kunnen worden verlost

 4. Marloes

  Ik was halverwege deze tekst de weg al kwijt. Bedankt voor de glimlach Cornette!

Reacties zijn gesloten.