Het nieuwe jaar in een soepbus

We kunnen elkaar en onszelf nog zoveel goede wensen wensen maar wat het daadwerkelijk zal worden in het nieuwe jaar moeten we toch afwachten. Een aantal zaken hebben we zelf in de hand maar veel overkomt je gewoon of ongewoon.
En er zijn ook veel zaken waar we weinig aan kunnen veranderen. De eerste zinloosgeweld dode is alweer gevallen. Het uitmoorden van onschuldige geiten gaat achter de schermen gewoon door en de politiek trekt zich nog altijd niets van de burger aan.
Het afgelopen jaar mochten wij niet mopperen. Het was een goed jaar. Zelfs de verzonnen kredietcrisis raakte ons slechts zijdelings. We verkochten ons huis nadat we besloten om de prijs te laten zakken. “Jammer hè¨?” vinden veel mensen. “Fijn dat we dat zomaar konden doen” zeggen wij dan.
Gezondheid liet niets te wensen over en ook dat was fijn. Voor komend jaar hoop ik op een soepel lopende verhuizing, op een prachtige reunie met vroeger, op een goede gezondheid en op veel tevredenheid alom.
Daar ontbreekt het nog weleens aan. In onze omgeving zijn er weinig mensen die echt iets te mopperen hebben en toch speelt geld een grote rol in hun leven. De eerste vraag die je krijgt is niet: “hoe gaat het met je en ben je gelukkig”. Nee, de eerste vraag is: “wat heb je eigenlijk voor je huis gekregen?” En vervolgens draaien de rekenmachines in de hoofden onophoudelijk. Wat zou ik krijgen voor mijn huis? Wat verdien ik er dan op? Kan ik me dat veroorloven?
Daarna krijg je, of je wilt of niet, een overzicht van wat buren voor hun huis vragen of gekregen hebben en tussen neus en lippen door nog even de vraag/opmerking dat “jullie het makkelijk kunnen doen want jullie zitten zeker wel boven de ……. per jaar?”
Van harte wens ik dat we toch eens met wat minder met eurotekens in de ogen door het leven zullen gaan. Als je mensen erop aanspreekt dan zijn ze dat volledig met je eens maar een straat verder is het alweer vergeten.
We halen 12 miljoen op voor Serieus Request en geven vervolgens miljoenen uit aan eten en drinken. Sint- en kerstkadootjes hebben we het nog niet over. Schaamteloos.
Ga dit jaar eens met de Kessler Stichting mee. Oh nee! Kan even niet want de soepbus is uitgebrand. Er moet een nieuwe komen en na al die miljoenen die al uitgegeven zijn lijkt mij dat een kleinigheid.
Is dat geen mooi begin van het jaar? Een nieuwe soepbus voor de Kessler Stichting??
Ech wel.

6 gedachten over “Het nieuwe jaar in een soepbus

 1. ton

  Voor het vuurwerkbedrag kunnen zo’n 750 soepbussen aangeschaft worden! Dan moet er toch ook een nieuwe bus bij elkaar gespaard kunnen worden, dunkt mij. Het liefst zag ik overigens de schade op de eventuele brandstichters verhaald.

 2. klaproos

  da’s een mooi begin ja cornette,

  gelukkig nieuwjaar meissie,
  laten we het scheepje maar weer zeilende houden hé.
  xxx

 3. Rietje

  De beste wensen voor jou en de man voor 2010, Cornette.

  wij hadden een slecht jaar. En helaas niet de staatsloterij gewonnen. Dat hadden we best wel heel graag gewild. Gelukkig houden mijn Lief en ik ontzettend veel van elkaar, en weten we heel goed dat geld niet gelukkig maakt. En die soepbus komt ook wel weer op z’n pootjes terecht.

 4. Harry

  Het kan nog net, dus voor jou en de Man een voorspoedig, maar vooral kerngezond 2010. En geld……dat moet gewoon rollen. Net als die soepbus….die moet ook weer rollen.

 5. RadaR

  Anno 2009 zou de meest gehoorde reactie kunnen zijn geweest “…maar die soep was ook niet te vreten”.
  Zonder dollen: die nieuwe bus komt er ongetwijfeld, wat even zeker niet geldt voor een passende straf voor de tokkies, die in de oude de vlam hebben gezet.
  2010? Ik beperk me ertoe, jou en de Man een persoonlijk prima jaar toe te wensen.

 6. hanneke

  wij hadden een wisselend jaar, niet altijd leuk op het werk, maar wel een mooi nieuw appartement mogen gaan bewonen (op de valreep). Ook wij krijgen opmerkingen over de verkoop van ons oude huis, maar die zijn toch iets anders, omdat wij al voor de ‘ crisis’ verkocht hebben en mensen feliciteren ons daarmee? eerlijk gezegd wordt ik liever gefeliciteerd met dingen die ik zelf heb gepresteerd, nietwaar?
  Laat je verhuizing een goede worden en ga genieten van al het nieuwe!!

Reacties zijn gesloten.