Het nieuwe huis

Over een week krijgen we de sleutel van het nieuwe huis. Vorige week hadden we een “vooroplevering”. Dat was lachen want er was nog veel niet in orde en het zal ons toch verbijsteren als dat volgende week wel het geval is.
Voordeel van het nieuwe huis is o.a. dat we een afgesloten garage hebben die uitsluitend toegankelijk is voor bewoners. En aangezien wij zo’n 2.500 kilometer (geen typefout) per jaar rijden is dat geen overbodige luxe want het kreng staat voornamelijk stilletjes te suffen in een hoek. Een weekje geleden kregen wij een belletje van VB (Vriendin-buurvrouw) die geconstateerd had dat er, in de openbare garage waar ’t autootje nu nog staat, een nummerplaat van onze auto gerukt was.
Nu is De Man niet echt een automan (om het zachtjes te zeggen) en toen ik hem telefoneerde om deze wandaad te melden zei hij: “Wat eten we vanavond?” Inmiddels is er aangifte gedaan en zit er een nieuw bord op. En vanaf volgende week zetten we de auto vast in de nieuwe garage aangezien die, net als het nieuwe huis, tweehonderd meter verderop is.
En dan gaan we op ons gemakje eens inpakken en van alles doen. Pas over een paar maandjes verhuizen want haast hebben we niet. Bovendien moet, volgens de man van het bouwbedrijf, het huis eerst schoongemaakt worden.
Zij maken het ook schoon voor de oplevering maar, zoals hij zei, “nooit zo goed als moeder de vrouw”. Dus nu hoop ik maar dat hij Moeder de Vrouw meeneemt naar de oplevering. Die kunnen we goed gebruiken!

11 gedachten over “Het nieuwe huis

 1. ron

  … dus tóch verhuizen? dat wordt een heel ander 2010!
  denk/hoop dat alles goed is met jullie?
  ja je twittert… als de auto dreigt te decompenseren bied je ‘m een ritje naar hier aan?? we zullen ’t er dan eens over hebben.. oa tadaa tadaa L is zwanger!! sst sst ik mag het er op internet nog niet over hebben en hoop dat ik cyberspace om de tuin heb geleid 😉 koes koes

 2. Marijke

  Eet het lekker van zo’n nummerbord? Wellicht ook een leuk item voor het kerstdiner 😉

 3. Harry

  Je kunt natuurlijk ook nog een kerstboom in de parkeergarage zetten, Ziet het er toch wat sfeervoller uit.

 4. CiNNeR

  Vraag meteen even of die Moeder de Vrouw ook apart in te huren is? 😉 Veel succes/plezier met pakken en voorpret..

 5. sillyme

  stuur die moeder de vrouw ook maar even deze kant op! Altijd handig!! Verhuis ze …. en heerlijk als je zo rustig aan kan verhuizen!! En heerlijk als je een auto in de garage kwijt kan… ik ben erg zuinig op mijn karretje… die staat helaas gewoon buiten!

 6. Petra

  De Man weet gewoon prioriteiten te stellen, haha.

  Heerlijk om zo rustig te kunnen verhuizen. Uit zeer recente ervaring weet ik dat het ook anders kan en dat is bepaald niet goed voor je humeur 😉 (terwijl ik gewoonlijk toch zo’n opgewekt tiepje ben, ahum).

Reacties zijn gesloten.