De MobiKey

Blog uit 2009. Je kunt je er heden ten dage geen voorstelling meer van maken.

De Man is sinds kort in het jaloersmakende bezit van een MobiKey. Gekregen van De Baas. Een MobiKey maakt het mogelijk om thuis in te loggen op het computernetwerk van De Baas mits je computer aldaar aanstaat.
In eerste instantie werd dit geval uitgedeeld om te voorkomen dat tijdens de Grote Boze Griep Golf het halve Ministerie leeg zou staan. Niet dat iemand daar iets van merkt want ze kunnen dat hele Ministerie opheffen zonder dat iemand daar wakker van ligt.
Maar nee, men deelde MobiKey’s uit om instorten van de wereld te voorkomen.
Dus je gaat met een dikke keel en waterige ogen en al een beetje koorts naar huis en dan denk je: “Ik laat mijn computer aanstaan want dan kan ik morgen fijn thuiswerken.”
De volgende ochtend en de dagen daarna hang je schuin in de kussens, bevend van de koorts, rillend van ellende en ben je uiteraard hartstikke blij met je MobiKey. Wat een fijn ding! Daar wil je er nog wel twee van. Ook handig straks op de Intensive Care.
Nu de Grote Boze Griep Golf wel meevalt schijnen er nog meer voordelen aan zo’n handig apparaat te zitten. Je kunt de files ontwijken. Je kunt onverwacht thuisbijven bij je zieke kind/moeder/buurvrouw. Je kunt in het weekend fijn een paar uurtjes werken.
Moet je wel al die tijd je computer op het werk aan hebben staan voor het geval je overvallen wordt door een aanval van werkzucht. Beetje extra stroomverbruik is niet erg.
Het ding doet het trouwens erg slecht. Als aanloggen al lukt dan is de zaak niet vooruit te branden. Geeft niks want met hoge koorts werken je hersens ook niet dus dat komt mooi uit.
Al met al heeft het de belastingbetaler weer de nodige stuivers gekost. Ondertussen moet ik denken aan een uitspraak van een huisarts die wij jaren geleden hadden. Die zei altijd:
“Werk is werk en thuis is thuis en die twee moet je goed gescheiden houden.”
Wijze woorden.

7 gedachten over “De MobiKey

 1. nanos

  Volgens mij delen ze die dingen niet uit voor als jij ziek bent, maar voor als je collega’s ziek zijn.

 2. hanneke

  ik kan die woorden jullie wijze huisarts alleen maar onderschrijven, vooral als deze leuke gadget alleen maar bedoeld is om toch te werken als je anders ziek in bed had gelegen……..

 3. klaproos

  toch maar terug de kinderziektes eruit halen dan …
  want dit is een bron van ergernis denk ik hé,

  beterschap hé:-)

  xxx

 4. cursief huigje

  het werkt soms wel eens stress-verlagend. Wanneer ik anders na drie weken vakantie het werk betreed, mag ik me een halve dag bezighouden met de paar honderd mails te bekijken. Nu kan tijdens mijn vakantie een paar keer een blik werpen op de e-box én alle spam en nutteloos ge-email direct verwijderen.

 5. Swaentje ;-)

  toch hou ik wel van dat soort gadgets 😉

  @ cursief huigje: ik kan m’n mail checken via webmail, maar wordt daar dan meestal alleen maar nerveus van. Zo van: o help! dat ligt er straks allemaal te wachten op me!

 6. blue

  ik heb ook zoÅ„ ding thuis maar ik vind het reuze handig! alleen ik ik fit&gezond ben dan he 😉

Reacties zijn gesloten.