Op de rand van de toekomst

Die hele kredietcrisis is en blijft lachen en wordt vooral aangestuurd door de media. Hoogste tijd dat die media eens iets anders te doen krijgen. Alleen daarom al denk ik dat B dit jaar de troon zal overdragen aan WA en M. Goeie zet van haar want dan heeft de media wekenlang wel iets anders aan de kop dan te verkondigen dat de werkloosheid enorm toeneemt terwijl ze vergeten te vermelden dat het aantal vacatures nog veel harder oploopt.
Jammer is natuurlijk wel dat ons huis te koop staat. Maar ja, we zijn zo waanzinnig in prijs gezakt dat het nu echt een koopje is en bovendien hebben we nog een jaar de tijd.
Nee, laten we ons maar liever druk maken om de computer van de toekomst. Althans, om de computercriminelen van de toekomst. Want die gaan pas echt de stekker uit de wereld trekken. Dat hele internet en alle computers die erop aangesloten zijn is de grootste bom onder onze samenleving die je je maar kunt voorstellen. Compucrimi’s zijn de beveiligers van het gebeuren altijd een stap voor. Dat komt omdat die beveiligers pas aktie kunnen ondernemen als ze weten uit welke hoek de aanval komt.
En als die aanval er is zijn de compucrimi’s alweer een stapje verder. En beveiligers moeten vergaderen en rapporten schrijven over wat ze gaan doen. Dat doen compucrimi’s niet hoor! Die gaan een stukje sneller en handiger te werk. Kun je je voorstellen wat er zou gebeuren als het internet over de hele wereld als een plumpudding in elkaar stort?
Zeg dan maar dag met je handje. En dat hebben we in zo’n jaartje of 20/30 opgebouwd. Als een schattig klein kitten dat ineens een prehistorisch monster blijkt te zijn. Onbeheersbaar en niet meer in toom te houden.
En het leuke is: we kunnen niet meer terug! Ga er maar eens rustig voor zitten met een kopje thee of glaasje lekkers en overdenk wat het verdwijnen van internet voor gevolgen zou hebben voor de wereld, voor de economie, voor de werkloosheid en voor jou persoonlijk. En dan heb ik het niet over je blog of je laatste game.
Daarbij vergeleken valt de hele kredietcrisis van nu in het niet. En vergeet niet dat we die ook niet zagen aankomen.
En morgen kan het zover zijn. Misschien vandaag nog.

13 gedachten over “Op de rand van de toekomst

 1. Marijke

  Lang leve WimLex en Max? 😉 Geen idee of het er dit jaar nog van zal komen, we wachten het maar rustig af. En ook wij zijn druk (nou ja druk) met de verkoop van ons huis, tja.. geduld is in dezen een schone zaak.

  Zou het werken zo’n toetsenbordje in een lichtschijnseltje?

 2. Leidse Glibber

  We praten inderdaad elkaar de crisis aan, en daardoor ontstaat de echte crisis.
  En ik heb ook wel eens gedacht wat gebeurd er als het hele computergebeuren opeens even uitvalt, liever niet aan denken hahahah

 3. Harry

  Ik kan me nog herinneren dat de hele wereld in rep en roer was ivm het millenium-probleem dat uiteindelijk (gelukkig) niet bleek te bestaan.
  Ook ik ben hiervoor standby geweest voor mijn werk. Achteraf onnodig.

 4. RadaR

  We kunnen het toch heel snel ervaren, Cornette? Gewoon wereldwijd allemaal 1 week niet internetten. En dan kijken of het ijs op Antartica weer aangroeit.

 5. klaproos

  weet je dat ik zo’n pctje wel zie zitten cornette:-)

  dank je wel voor je lieve reactie,
  gijs knapt alweer op,wat gaat dat toch enorm snel,
  en ik snuf me niet meer lens:-)

  groetjes
  klaproos

 6. Marlèna

  Ik wil niet denken dat die bib bang eraan zit te komen voor het internet! Ben net weer bezig met het Kellerhuis, cursus vervolg-dreamweaver, css en zo.
  Ik laat het via m’n weblog weten wanneer we opengaan, momenteel worden de badkamers betegeld.
  Ik moet dringend weer bloggen, maar het ontbreekt me aan tijd! De logs zitten klaar in m’n hoofd…… 😉
  groetjes, Marlèna

 7. yvonnep

  We hebben het er nog wel over, dame (dit is om te maskeren dat ik er even niet uit kom of je nu positief of negatief bent 🙂

 8. fialas

  apocalyps to-morrow, or now!
  En die Trix vind ik een heerlijk mens, laat nog maar lekker een paar jaar zitten.

Reacties zijn gesloten.