Alleenreizende vrouwen

Dat heb je weleens. Dat je iets leest en dat dan je nekharen overeind gaan staan. Eerst weet je nog niet helemaal waarom maar bij het overlezen van het stukje gaat het alarmlicht knipperen in je kop.
Had ik bij het doorspitten van een reisgidsje aangaande de vakantie in september. In dat reisgidsje stond een stukje over Alleenreizende vrouwen.
Lees even mee:

Vrouwen die alleen reizen moeten erop voorbereid zijn dat ze voortdurend zullen worden lastiggevallen. Helaas hebben ook op Djerba enkele Europese exemplaren van het vrouwelijk geslacht er door hun aanstootgevende gedrag voor gezorgd dat de mannen intussen het idee hebben dat alle vrouwen die alleen reizen op zoek zijn naar een spannend avontuurtje.

Pardon? Pardon? Krijg snel zweetpukkeltjes. Vrouwen die op zoek zijn naar een avontuurtje vertonen aanstootgevend gedrag? En derhalve is het hun schuld dat niet-avontuurtjes zoekende en alleenreizende vrouwen voortdurend worden lastiggevallen? En die grabbelende en graaiende mannen kunnen er niks aan doen want het is allemaal de schuld van die Europese exemplaren die wel bepoteld wilden worden?
Nu zijn er mannen die regelmatig alleen afreizen naar landen als Thailand of Brazilië enzo, uitsluitend met het doel daar de wereld eens van een andere kant te (ont)dekken. Heeft dit tot gevolg dat niet-alleenreizende mannen in die landen voortdurend lastiggevallen worden door vrouwen die denken dat je dus naar believe vrijuit in alle langslopende zwemshorts kunt graaien?
Neen. Driewerf neen. Aan wie ligt het dan? Inderdaad. Prima antwoord.
Kijk, ik snap het wel. De cultuur is daar anders. Om die reden waarschuwde De Man mij al dat ik daar ook niet alles kan uitkramen wat ik hier doe. Want dat zijn die mannen daar niet gewend. Gelukkig is mijn Frans niet goed genoeg om de boel daar op stang te jagen.
Maar mijn Engels wel.
Slik. Ik mag wel vast gaan oefenen.

21 gedachten over “Alleenreizende vrouwen

 1. Harry

  Ik kan mij niet voorstellen dat uitgerekend jij in Tunesië voor een volksoproer gaat zorgen door daar provocerend rond te lopen. Ik denk, dat jij wel rekening houdt met de gebruiken in dat land. Dus niet een moskee binnengaan in bikini of badpak. Dat zal ook niet lukken.
  En je zult een beetje op je woorden moeten passen. Dus niet Allah beledigen of de mannen uitschelden voor kamelenn…ers of zoiets.
  Fijne vakantie alvast.

 2. Cornette

  @ Harry. Ten eerste staat mijn kledingmaat mij niet toe om provocerend rond te lopen dus dat probleem zal zich niet voordoen. 😉 En ik zal niks zeggen over geloofszaken of mensen uitschelden. Maar ik schijn af en toe een wat scherpe tong te hebben en nogal een stevige mening over van alles en nog wat.
  Ik zie me al afdingen op die markt. Dat gaan die jongens daar verliezen !
  En de vraag is of ze daar wel tegenkunnen.

 3. plutone

  Onder andere om deze reden ga ik niet verder weg dan Spanje of Italië, en zelfs in die landen voel ik me in het Zuiden niet meer erg op mijn plaats. Achtervolgd door zigeunerinnen met rozen, kinderen die een liedje gaan zingen en dan gaan kermen van de honger en schoenpoetsers, uitgescholden door bedelaars die meer willen dan ik ze geef. Ik wil niet bekeken worden als een rondlopende zak met geld, iets wat ik in feite ook niet ben. Wel doe ik mijn uiterste best om me aan te passen bij het land waar ik te gast ben. Als dat te ver zou gaan, dan ga ik er gewoon niet heen.
  Kortom: ga met een groepje van drie en laat ze een poepje ruiken!

 4. plutone

  Ik was nog de bedelende vrouwen bij de kerk vergeten die hun kind aan het huilen houden om de aandacht te trekken.

 5. Marijke

  Schouders breed, borst vooruit, ogen open en gewoon gaan!
  Ach en een cursusje karate van te voren doen?
  Jij red je wel!

 6. Erik

  Ik snap niet wat je daar gaat doen, vakantie is om te ontspannen, niet om de hele tijd op je hoede te zijn.

 7. She

  Heel kwalijk inderdaad dat zoiets in een reisgids staat en het klopt ook nog eens niet, want een vriendinnetje van mij was er ooit met haar vriend en ook zij werd constant lastiggevallen, de vriend werd voor het gemak maar even genegeerd. Dus het heeft eerder met de cultuur daar te maken en hoe de westerse vrouw gepercipieerd wordt. Daar zou aandacht besteed moeten worden in de reisgids.

 8. Henriette.

  Tjonge zeg. Van welk jaartal is dat stukje in die gids. Of welke oelewapper heeft dat geschreven.
  Ga maar gewoon lekker je eigen gang op vakantie. En als ze er niet aan kunnen wennen die mannen over de grens, nou….dan…..leren ze het maar!

 9. klaproos

  cornette..
  ik ga graag met je mee. loop dan wel 5 meter achter je:-)

  om de scherpe tong te laten botvieren 🙂

  wat denk je … samen alleen 🙂

  liefs
  klaproos

 10. yvonnep

  Wat een afschuwelijk foute tekst, zeg! Ben ongeveer tien jaar geleden in marokko geweest. Vond het er voor vrouwen niet prettig. Het heeft niets met bepotelen of weet ik veel te maken. Wel dat er zo ongeveer door je heen wordt gekeken, je bent er niet, tenzij je met geld zwaait. Het zijn moeilijke landen. Afdingen vond ik vreselijk. Misschien jij niet. Ik reken op spannende verhalen van jou!

 11. Teddy

  Over wat er in die gids staat, sluit ik me aan bij de meningen hierboven: niet van deze tijd. Inmiddels is men in die contreien (en zeker de toeristische gebieden) helemaal gewend aan toeristen, dus die vlieger gaat helemaal niet op. Ik heb overigens in Tunesië en Egypte en zelfs in Turkije meer last gehad van de vrouwelijke bevolking die mij verwijtend aankeek en vervelende opmerkingen maakte omdat men dacht dat ik een local was en me had ‘verhuurd’ aan een blanke man, lees mijn vriend. Verre van prettig.

 12. st@@rtje

  tja uh… engels maar thuislaten :-] Gewoon maar de (degelijke) toerist uithangen denk ik. Maar even serieus het zou fijn zijn als men oordelen los liet

 13. CiNNeR

  LOL Reisgidsje geschreven door een zwijn van een man duidelijk 😉

  Overigens heb ik van Tunesische mannen hier begrepen dat volle vrouwen erg populair zijn, heb ik (en menig vriendin met mij ;)) ook altijd meteen het voordeel van dat soort landen gevonden. Vrouwen zijn ook mooier vol als je het mij vraagt. Enne, als je bezorgd mocht zijn lastig gevallen te worden, een trouwring omdoen schijnt erg goed te werken.

 14. hanneke

  gooi er maar gewoon alles uit wat je dwars zit en wat je wil zeggen.

  Wat denken ze wel niet?

  je laat je toch niet muilkorven…..

 15. Renesmurf

  Tja, het zit toch in de mens, op zoek naar een partner.
  En dat hoeft niet meteen sex te betekenen, hoewel velen daar ook niet vies van zijn.

  Hoe dan ook, een ieder dient zijn handen thuis te houden als de ander aangeeft daar niet van gedient te zijn!

 16. annabee

  Kan me niet voorstellen dat het zo erg is als in dat boekje, maar ik zou er sowieso niet op vakantie gaan.

 17. Pasula

  Gewoon veel pleisters meenemen Cornette, af en toe eraan denken dat je er eentje op je mond doet is al genoeg. 😉
  Ik denk ok dat het aan de opstelling van mensen ligt, met humor kun je altijd nog het beste dingen oplossen. Toen ik in Tunesie was werd ik ook weleens aangesproken maar als je erg duidelijk bent dan houden ze vanzelf op.

 18. Plaus

  “Blijf van me af” “Laisser tranquille de moi”
  “Wegwezen” “Filer”
  “Wat wilt u van me?” “Ce qui vous veut de moi”
  “Ik kom om hier te genieten” “Je viens jouir ici”
  Goed, ik werd dus even op een idee gebracht en ging aan de slag op http://www.world.altavista.com
  Wie weet kun je zelf nog wat zinnetjes verzinnen. Maar vooralsnog hoop en wens ik je toe dat je een heerlijke tijd daar zult hebben! Wat een maf artikel zeg…Groeten Plaus

 19. Cornette

  @Plaus. Dat zinnetje van: Je viens jouir ici, lijkt mij persoonlijk niet zo’n verstandige. 😉
  Sorry. Dat was een ondeugende.

 20. Elin

  haha… ja erg hé… het draait zo vaak aan een kant… de gemakkelijkste… Ik hoorde ooit ook zo’n opmerking… stompzinnig… en in feite zwak… alsof er geen eigen verantwoordelijkheid bestaat…

 21. fialas

  lekker thuisblkijven tussen je eigen soortgenoten, wat een rust. In zuidelijke dorpen heb ik wel rondgelopen in zo’n boerenschort met kaplaarzen, niemand besteedt dan aandacht aan je.

Reacties zijn gesloten.