Kleine Grote Boze Wolf

Blog van gastschrijver PdeB

Iedereen kent toch wel de bekende Disney-figuren: vader en zoon Wolf, oftewel de Kleine Boze Wolf en de Grote Boze Wolf? Oorspronkelijk was er alleen de Grote Boze Wolf die in een tekenfilmpje de Drie Kleine Biggetjes probeerde te vangen, voornamelijk door met veel geblaas en gepuf hun huisje plat te blazen. Later, in de vervolgverhaaltjes, kwam er een zoontje bij dat de Kleine Boze Wolf genoemd werd, maar dat als contrast tot de Grote Boze een onwaarschijnlijk lief karakter bezat en zelfs dik bevriend was met genoemde 3 biggetjes.
Zelfs zijn nare papa wist-ie nog in het gareel te houden, desnoods met wat geweld, namens hem uitgeoefend door de forsgebouwde meneer Beer. Dit aardige wolfje had dan ook eigenlijk Kleine Brave Wolf moeten heten.

De afgelopen ruim 7 weken hebben we met z’n allen in toenemende verbijstering de ondergang kunnen meemaken van de heer Wolfowitsch, directeur van de Wereldbank.
Die instantie dient n.b. voor het bijstaan van de zwakkere economieën in de wereld en vervult daarmee dus een welhaast liefdadige rol in de overigens spijkerharde bankwereld. Deze Wolfowitsch nu – wiens naam feitelijk betekent: Zoon van de Wolf (witsch is namelijk ‘zoon’ in het Russisch) – heeft zich gedragen als de spreekwoordelijke Grote Boze Wolf. Had hij dan zelf geen Kleine Brave Wolfje tot kind? Neen, wel een vriendin, en die wist hem te verleiden tot het uitdelen van 2 douceurtjes: een nieuwe baan en een zeer vet salaris. Als dank daarvoor heeft zij hem inmiddels verlaten… Had hij nu maar zo’n schattig Klein Braaf Wolfje gehad! Die zou hem vast hebben voorgehouden wat de juf op school over al zijn smoezen te zeggen zou hebben gehad:
1) “Ik was nog maar net begonnen en had ’t zo moeilijk te wennen aan m’n nieuwe baan”.
Zielig en ongeloofwaardig: niemand komt op zo’n post zonder rijke
ervaring in dat vak.
2) “Mij stond altijd alleen maar het belang van de zaak voor ogen”.
Leugen: eigenbelang stond dus voorop, in ieder geval persoonlijk belang.
3) “Iedereen maakt toch wel eens een foutje?”
Naar anderen wijzen: Nee, Wolvenzoon: je blijft zelf verantwoordelijk!
4) “Tis maar zo’n klein misverstandje; het valt in het niet bij al mijn grote resultaten.”
Bagatelliseren! Zeker als je beseft hoeveel deze “Wolf in schaapskleren”
heeft bijgedragen aan de oorlog in Irak!

Al bij al een zielige vertoning, die godbetert nog zeven weken gerekt werd, alleen met als doel: een fraaie ontslagbrief met daarin ook weer voor meer dan één uitleg vatbare teksten, en een – jawel, daar IS-ie weer – hele vette bonus van 4 ton. Hoezo ‘belang van de bank’, hoezo ‘anderen maken ook wel eens een foutje’? Nee, meneer Wolvenzoon, je hebt je minderwaardig gedragen, zoals elke Wolf in Schaapskleren doet; een kleinzielige vertoning met al je smoezen, dus wel degelijk ‘klein’: een Kleine Grote Boze Wolf!

Meneer Beer: ben jij er ook nog, ergens? Grijp dan je allergrootste knuppel uit het rek en ram daarmee onze Midas nog één keer zijn valse gemene kop in elkaar, alsjeblieft. Dat zal pas echt in ‘het belang van de zaak’ zijn. En wordt je dan aangehouden en heb je nog smoezen nodig? Leen ze gerust en uitvoerig van de (ex)grootste baas van de Wereldbank; ze staan hierboven!

PdeB

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

9 Responses to Kleine Grote Boze Wolf

 1. Cornette says:

  En dan hebben we ook nog een wereldleider die hem graag had gehouden. Integriteit is een vies woord aan het worden (of is het al) in deze wereld.

 2. ton says:

  En die bonus zal hij ook wel niet nodig hebben, want zijn geliefde wereldleider zal ‘m ongetwijfeld wel aan het volgende baantje helpen!

 3. Radar says:

  Ik ben bereid de onkosten voor meneer Beer te dragen. Moet-ie wel zeer stevig uithalen naar de Kleine Boze Wolf.

 4. Harry says:

  Die Wolfowitsch is een echt exemplaar in schaapskleren. Hij kijkt heel zielig maar ondertussen naait hij de hele wereld(bank) waar iedereen bij staat.

 5. Marius says:

  Ach, het is die eeuwige inhaligheid en eigenlijk de grote verveling, denken dat met geld of andere vette kluifjes alles te koop is, zelfs een lief, voor even, en ze vliegt weer verder, evenals Melkert, kijkt even op en draaft van niets wetend weer verder.

 6. renesmurf says:

  Alle hoge functie`s worden naar mekaar toegeschoven.
  Hoog zoekt hoog en neemt hoog aan, en zo houden ze dat allemaal in stand.

  Van onderaf komt er niemand bij, je moet je kruiwagens hebben.
  Schandalig, maar standvastig.

 7. hanneke says:

  in dit soort gevallen weet ik ook nooit zeker of je nu wel of niet blij moet zijn met het vertrek van zo’n persoon, vooral als dat ook weer tonnen geld gaat kosten. als ik dit soort “fouten” maak in mijn werk, dan krijg ik echt geen bonus bij vertrek.
  dit soort mensen horen niet op hoge, machtige posities.

 8. Pasula says:

  Sprookjes en stripverhalen zijn niet altijd sprookjes 😉

 9. nocky says:

  ja ik hoop het ook ze 🙂 maar wat ze zeggen hier is misschien wel waar sprookjes zijn niet altijd sprookjes

  laat zeggen ook nachtmerries 🙂