Brinkhorst

Soms, heel soms, schaam ik me weleens een beetje. Waarom? Omdat ik een ontzettende hekel kan hebben aan een persoon die ik niet ken. Nooit gezien, nooit aangeraakt, nooit gesproken en nooit geroken. Zo’n persoon is bijvoorbeeld Laurens Jan Brinkhorst. Wat heb ik een hekel aan die man. Hij staat zover boven het volk dat hij niet eens weet dat er volk is. Hij draait een beetje rond in hoge kringen en voelt zich ver verheven boven het afval op straat. Hij praat zo bekakt dat ik hem nauwelijks kan verstaan. Zijn dochter Laurentien heeft dat goed begrepen en doet al jaren goed werk in een groep die analfabeten wil leren lezen en schrijven. Je moet wel kunnen lezen met zo’n vader want verstaan doe je hem niet. LJB zit volgens mij ook bij de verkeerde partij. Hij zou het geweldig doen bij de VVD. Afgelopen week heeft LJB weer eens van zich laten horen in een leuk interview. De stoom kwam uit mijn oren bij het lezen van deze zin: “De werkgevers zouden gecompenseerd moeten worden in verband met de stijgende ziektekostenpremie.” Eerst dacht ik dat die journalist ook al problemen had met het verstaan van LJB en dat het werknemers had moeten zijn. Maar nee hoor. Onze LJB heeft maar één belang en dat is de economie en dat allemaal voor onze eigen bestwil en onze toekomst. De rijken nog rijker en de armen, daar weet hij niets van.
Ophokken wat mij betreft.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

23 Responses to Brinkhorst

 1. nel says:

  Het is niet anders.
  Denk om je hart.
  Ze doen toch wat hun het beste uit komt.
  Vind het ook een naar mannetje.
  Een zonnige dag vandaag.
  Dat kunnen ze niet van je afpakken.
  Groetjes Nel.

 2. Cornette says:

  Nel, je bent een wijze vrouw.

 3. Lucide says:

  Eens zal het beter worden.

  Toch?

 4. Radar says:

  Ophokken? Denk jij dat er 1 kip is, die met deze rimpelhaan in hetzelfde ophok wil zitten? Slachterij lijkt mij een betere optie.

 5. Erik says:

  Ik ben het niet helemaal met je eens, wat goed is voor de economie is goed voor iedereen, de rijken en de armen. De rijker zullen rijker worden maar de armen zullen er ook op vooruit gaan. Eigenlijk off topic omdat je log over LJB gaat, sorry.

 6. ton says:

  Ophokken? Wat zal hij daar in z’n hok nog bedenken?
  Opzouten! De woestijn in met een schepje! Zandhappen! Zweten!

 7. Radar says:

  Het is echt een godganselijke tijd geleden, dat ik iemand serieus heb horen verkondigen, dat het om de “armen” het wat beter te laten krijgen noodzakelijk is dat ook de rijken het beter moeten krijgen. Nijenrode, Erik?

 8. Cornette says:

  Nee Radar. Erik woont ver weg. Het is helaas zo Erik dat er veel, heel veel landen op de wereld zijn waar de top en het bedrijfsleven het rijk hebben en de economie prima in elkaar zit zonder dat dat ten goede komt aan de lagere inkomens. In Nederland zijn we ook al zover. Er is maar 1 oplossing. Het vertrouwen in de regering en economie moet terug en mensen moeten hun geld uitgeven. Dat geld moeten ze dan wel eerst krijgen. Pas dan komt het weer goed met ons allemaal. Weet je al dat er in Nederland distributiecentra bestaan alwaar levensmiddelen (waarvan de uiterste verkoopdatum verstreken is) verzameld worden door vrijwilligers en uitgedeeld aan mensen die het niet meer redden? En dat in 1 van de rijkste landen van de wereld.

 9. nanos says:

  Ik kan niet zeggen dat nou zo veel opheb met LJB, maar ik versta de man prima.
  Ongelijk heeft hij eigenlijk ook niet. Waarom zouden anderen gecompenseerd mogen worden en werkgevers niet?
  Je hoeft daarbij niet direct te denken aan grote multinationals, denk maar aan kleine winkeliers met een paar mensen in dienst. Ik denk dat dat niet altijd meevalt.

 10. JeeBee says:

  ‘k Heb ook altijd het gevoel dat hij bij de verkeerde partij zit. Eng mannetje…brrr….

 11. Erik says:

  @Radar,
  Hier bestaan er geen sociale uitkeringen, op papier misschien wel maar in de praktijk niet. Een werkeloze is afhankelijk van de mensen in de buurt om een beetje eten in huis te krijgen. Verder is de werkeloosheid schrikbarend, trekt de economie een beetje aan zoals de laatste jaren het geval is hebben de armste mensen hier daar het meeeste profeit van omdat er dan een kans bestaat om aan de slag te komen. De werkgevers worden dan ook rijker maar vooral de armen gaan er zeker op vooruit. Ik ga even googelen om te kijken wat Nijenrode is.

 12. pascha says:

  Prachtig stuk Cornette… heerlijk ook om gewoon aan iemand een hekel te durven hebben gewoon vanwege zijn uitstraling in cominatie met zijn boodschap… naast een logopedist zou een andere kapper ook wonderen doen!

 13. Radar says:

  Bespaar je de moeite Erik. Nijenrode is een elite-hogeschool, waar mensen worden opgeleid om met een speciale bril op naar de maatschappij en de mensen erin te kijken. Mensen als Smit-Kroes en Wim Kok komen daar vandaan.
  En omtrent de sociale voorzieningen in Brazilie [want mij is duidelijk, dat je daar woont en werkt] kan ik slechts afgaan op de beelden, die van de sloppenwijken ion Sao Paulo en andere grote steden voorbijkomen.
  Eerlijk gezegd ontgaat me de bruikbaarheid van de vergelijking tussen “poor in Brasil” en “arm in Nederland”, vooral in het kader van dit logje over kakbal LJB.

 14. genevieve says:

  haha, heel herkenbaar weer… en wat de economie betreft…ja… inderdaad, die ZOU voor iedereen goed moeten zijn maar IS dat jammer genoeg niet…
  Het woord economie komt van het Grieks als ik het me goed herinner en betekent ‘huishouden’ en het was de bedoeling om goed voor de ‘gehele’ samenleving en maatschappij te zorgen en niet alleen voor de rijken…
  Als die mijnheer (die ik precies haha gelukkig niet ken) het écht goed bedoelt, dan kan hij er misschien voor zorgen dat de werknemers het ook goed krijgen en niet alleen de werkgevers, om nog maar te zwijgen van topfuncties die te veel veelvouden ontvangen dan de mensen die alle werk uiteindelijk voor hen verzetten…
  oeeeeewwww

 15. genevieve says:

  zin is een beetje verkeerd opgebouwd… moet zijn : die te veel veelvouden ontvangen van het bedrag dat de mensen ontvangen die alle werk uiteindelijk voor hen verzetten…

 16. hanneke says:

  dat je een hekel kunt hebben aan iemand die je niet daadwerkelijk kent, is toch hetzelfde als dat je iemand aardig vindt die je niet kent? Dat is niet vreemd, dat is algemeen menselijk. Ik mag LJB overigens ook niet, zijn uitstraling is verkeerd en hij zegt de verkeerde dingen. Voor zijn dochter heb ik heel wat meer bewondering gekregen!

 17. Mm.. says:

  hahahaha.. typerend! De werkgevers die gecompenseerd moeten worden! Tegenwoordig wordt er toch helemaal niet meer aan het kl**tjesvolk gedacht joh? Dat zijn allemaal parasieten die op kosten van de overheid proberen te teren ofzo. Tijd voor een nieuwe regering!

 18. Erik says:

  @Radar,
  vandaar dat ik me in mijn eerste reactie al verontschuldigde omdat ik eigenlijk off topic reageerde.

 19. Pasula says:

  En dan te bedenken dat hij eigenlijk zijn dochter gewoon Petra genoemd heeft, wat ze later zelf veranderde in Laurentien. Dat valt dan toch wel weer mee 😉

 20. GdeB says:

  LJB is inderdaad een vreemde eend in het nest.

 21. Marleen says:

  Hij wordt nu nog gedoogd…vanaf maandag ophokplicht 🙂

 22. Renesmurf says:

  Zo, ik ben weer in Nederland, en de regering zeikt maar door. Brinkhorst, ik snap die man niet.

 23. Lucide says:

  En hoe gaat het inmiddels met Cornette??