Zeg Cornette

Zeg Cornette.
Wat is dat? Zomaar je co-writer onder druk zetten? In plaats van zelf een flink voorraadje stukjes te schrijven en klaar te zetten voor je trouwe lezertjes, moet ik nu op stel en sprong alle honneurs waarnemen? Nou, dat belooft nog wat als er een echt grote vakantie uitbreekt: gelukkig maar dat het slechts een weekje is! Zul je trouwens je superwinst uit het casino niet allemaal in één keer verbrassen? Ja, ik kén jou en De Man, al helemaal als er leuke en lekkere dingen te vaandelen zijn, voor jullie zelf of voor de vermaarde Culinette!

En éven dan over die ‘logeerpoes’ (dan maar on-stoer en niet-intelligent, mogen wij ook eens even?): die zie ik inderdaad volgende week tegemoet. Gemeten naar eerdere ontmoetingen met deze zwarte parel, genaamd Belle, steekt zij jouw Tommy mogelijk naar de kroon, dus ik ben inmiddels begonnen alle waardevolle zaken in de kippenlucht te zetten en de nog meest aanvaardbare meubelstukken met plaids e.d. af te dekken.
Of echter die vlijmscherpe klauwtjes zich daarvan iets aantrekken…
Waarom dan toch asiel verleend aan deze mini-tijger?
Wel, in de eerste plaats omdat – in tegenstelling tot haar-wier-naam-niet-genoemd-mag-worden – ik juist opensta voor vreemde culturen en hulpzoekenden wezens graag een warm onderdak bied: het kan alleen maar een verrijking van m’n eigen leven zijn en wat onbetekenende schade neem je dan maar op de koop toe. In de tweede plaats: om er vrienden mee te helpen die anders niet ook ‘ns op vakantie konden gaan. En ten derde: het is gewoon een heerlijk jong, spontaan, speels dier dat een waar plezier is om een poosje om je heen te hebben!

Overigens, over ‘haar-wier-enz.’ gesproken:
De door jou bedoelde Mark Watje heeft nu toch deze eeuwige Rita LoesNietVoorDePoes even in d’r mand gebruld. Maar ja, je kent het bekende boek wel: ‘De Muis Die Brulde’? Dus: lang zal zijn vreugde niet duren, want hoe luidde het antwoord van LoesNietVoorDePoes op de vraag of zij zich nu voortaan zou laten muilkorven? “Ik? Nooit!” Te voorspellen valt dan ook dat binnenkort de bom definitief barst en ‘haar-wier-enz’ voorgoed het veld mag ruimen. Wij zullen daar geen traan om laten, anders dan van vreugde en opluchting, hoewel ook daarna waakzaamheid geboden zal blijven.
Daarom tot besluit nog een andere Truttig Tegeltje kreet:
Met Rita aan de macht zaten alle asielzoekers in het Verdonkhoekje!
Gelukkig lijkt het tij eindelijk gekeerd. Als Mark Watje nou alsjeblieft maar z’n ruggetje recht houdt, vooral na het heden bij hun te verschijnen rapport over het wel en wee van hun verkiezingsverliezen…

PdeB

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

7 Responses to Zeg Cornette

 1. Cornette says:

  Tijd om je eens “achter de schermen” te gaan inwerken want dan leggen we de weblog helemaal niet meer stil tijdens vakanties.
  Leuk om alles in de kippenlucht te zetten. Helpt niet ! Ze kunnen overal bij. Je maakt toch hoop ik wel foto’s van Belle.
  Die muur met Truttige Tegeltjes komt op deze manier toch nog vol.
  En wat ‘haar-wier-enz. betreft. Die wil eruit geschopt worden. Kan ze zonder schade overlopen naar een echte rechtse partij.
  En dan zul je nog eens wat meemaken. Van die mevrouw zijn we nog niet verlost.

 2. Marijke says:

  Vakantieleed, die LoesNietVoorDePoes mag van mij een hele lang trip naar verweggistan maken!

 3. Marloes says:

  Bravo PdeB….u mag vaker even langskomen…of begin zelf een log. ook goed natuurlijk

 4. Pasula says:

  Pittige co-writer!
  Cornette veel plezier gewenst onderweg!

 5. Harry says:

  Rita is net een etterende zweer: zo heb je ontzettende pijn en zo is die pijn weer weg, maar die zweer sluimert altijd.

 6. Renesmurf says:

  Rita is aandachts en machtsgeil, en bevredigt raakt ze niet.
  aiaiaiai.

 7. Jan Hamelink says:

  Het rechthouden van een rug impliceert het hebben van een ruggengraat [weer zoiets doms, ruggeNgraat. Je hebt er maar 1, eikels! Ik haat Neerlandici.].
  Mark Rutte is gewoon een baal hooi en leidt de VVD omdat ze het sneu voor hem vinden om hem te degraderen. Zij-wiens-naam-niet-genoemd-wordt is binnen de VVD niet meer dan het equivalent van de ‘school-bully’; grote muil en narcist. Hoe ze dan dus die combi willen laten slagen is mij een raadsel.