Zapgedrag

Zoals je in ongeveer 50.000 boeken kunt lezen verschillen mannen en vrouwen nogal van elkaar. Gelukkig wel want dat maakt het leven interessant. Er zijn echter dingen die soms wat uitleg behoeven om niet alleen irritatie te voorkomen maar ook om je voordeel mee te doen. Daarom dames, opgelet! Wij gaan het vandaag hebben over zapgedrag. Natuurlijk weten we dat je een man geen groter kado kunt doen dan een apparaat met een afstandsbediening. Maakt niet uit wat het is, als er maar een afstandsbediening ergens onderin de doos ligt. We hebben het nu over zappen op de Televisie. Een man zapt heel snel van de ene zender naar de andere. Zap, zap, zap, zap, zap en nog eens zap.
Je zit mee te kijken en ziet ineens heel spannende beelden en hoort spannende muziek. Een deur gaat piepend open en achter die deur …… zap, zap, zap en je bent vijf kanalen verder. Je komt nooit te weten wat er achter die deur zat.
Ze kunnen er niks aan doen. De oorzaak ligt in de oertijd. Wij vrouwen sprokkelden van alles bij elkaar voor de winter. Nootjes, takken, bessen etc. Langzaam lopen en zoeken en bij ieder bruikbaar ding even nadenken en kijken of je er wat mee kunt. Zo ja, dan gaat het mee in het mandje om later te gebruiken. Zo kijken wij ook Televisie.
Mannen echter liepen met pijl en boog (later met geweren) rond om dieren (eten) en vijanden om zeep te helpen. Daar was snelheid van handelen voor nodig en derhalve ontwikkelden zij sta-of-ik-schiet genen. In tijden dat er niks te schieten valt schieten ze nog altijd. Ballen tussen doelpalen of in netjes, pijltjes in dartborden en met de afstandsbediening op de Televisie.
Zap, zap, zap, zap, zap is dus eigenlijk pang, pang, pang, pang, pang. Iedere keer als er iets beweegt moeten ze schieten. Deze wetenschap is voor ons vrouwen van groot belang. Want stel, je staat voor de spiegel en je zegt: “Ik zie er niet uit en ik geloof dat ik een complimentje nodig heb.” En vervolgens zegt zo’n man: “Schat, je ogen zijn nog prima.”
In zo’n geval verstop je de afstandsbediening en laat je hem drie dagen zoeken.
Succes gegarandeerd.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

14 Responses to Zapgedrag

 1. Ina says:

  Het staat nu definitief vast. Ik ben een man.

 2. Erik says:

  Hoezo DE afstandsbediening? Een beetje vent heeft er een stuk of 4.

 3. Harry says:

  Ik vind dat het met mijn ZAP-gedrag wel meevalt. Ik heb tenslotte dit hele logje gelezen zonder ook maar één keer weg te zappen. Maar dat zal mijn vrouwelijke kant dan wel weer zijn.

 4. Galadriel says:

  hihahaha…heel herkenbaar….3 dagen…te mild!

 5. yvonnep says:

  Alleen om televisie te kijken hebben we hier al drie van die dingen nodig…:-)

 6. Johan says:

  Hmmm, tja.. ik beken…

 7. Pasula says:

  Hahaha Cornette, echt, ik lag in een deuk!
  Gelukkig heb ik lenzen, dat scheelt weer in zo’n penibele toestand 😉

 8. ton says:

  Ik mis het zaad schieten (om misverstanden te voorkomen: in het verhaal).

 9. Radar says:

  Je hebt helemaal gelijk! Ik heb zelfs een speciaal holster, waarin ik afwisselend mijn remote voor de TV, de CD-speler, de DVD-speler, de Senseo en de wasmachine draag. Mijn liefje noemt me gekscherend Lucky Luke, want ik zap sneller dan mijn schaduw.

 10. Renesmurf says:

  Mensen die zappen zijn niet goed bij hun hoofd.
  Mensen die in de gids lezen en plannen wat ze gaan zien zijn slimmer, die vangen nog eens wat op.

  geslacht is hierbij niet van toepassing.
  hoewel het aantal damesprogramma`s waarin over niks geluld wordt wel veelvuldig aanwezig zijn, net als babbelen over voetbal overigens.

 11. Ik heb ruim een half uur over dit logje gedaan 🙁
  Maar ik bleef dan ook even hangen bij die ZapSite…. ahum ahum

  Maar de afstandbediening verstoppen?
  Tsss, hoe laag kun je zinken als mens om een ander zoiets aan te doen: neem hem alles af wat je wilt, maar de afstandbediening: dat is onder de gordel hoor!!

 12. annabee says:

  Ik zap nooit, bepaal altijd van tevoren wat ik wil zien en daar kijk ik naar, maar ja, ik ben dan ook een vrouw.
  Ongeacht waar het mannen-zapgedrag vandaan komt: het valt voor mij onder asociaal gedrag. Je zit samen tv te kijken (of luisteren) en opeens bepaalt een van de aanwezigen dat het tijd wordt voor iets anders? Ik dacht het niet …

 13. Cissie says:

  Schei uit Cornette, het is inderdaad héél erg! Zit je nét te kijken naar iets wat misschien interessant kan worden en dan is het FLITS! Dames en heren, de oscar voor de beste film werd gewonnen dóór: FLITS!
  Hier is Piet Paulusma met het weerberiFLITS… Dat is nou het heerlijke van alleen wonen: no more zapping!
  Trouwens ik heb pas een autoradio gekocht. Ik bracht het ding in doos naar de garage met het verzoek m te monteren. Kreeg m ook netjes terug, met mijn auto eromheen. Kijk eens mevrouw, zei de monteur trots: Hier is de afstandsbediening van uw autoradio. Ik moet hebben gekeken of ik water zag branden. Een afstandbediening voor een autoradio… hoe gek kun je het verzinnen? En kijk eens mevrouw, vervolgde de monteur trots, ik heb m ook alvast maar voor u op wat voorkeurzenders ingesteld. Een uitgebreide tour de zap volgde. Knopje ZAP knopje ZAP knopje ZAP, voorzien van terzake kundig commentaar van de monteur. Uiteindelijk waren er geen mogelijkheden meer om te demonstreren. Toen moest ie m aan me afgeven en ik kon zien dat het m speet. Bijna bedroefd legde hij voorzichtig de afstandbediening in mijn uitgestoken hand. Volgens mij deed het m bijna pijn. Toen ik weg reed stak ie zijn hand op. Waarschijnlijk naar de afstandsbediening…

  xxx Cissie

 14. Cornette says:

  @Cissie. LOL. Dit noem ik nou een geweldige log binnen een log.