Wid

In het kader van de Wet Identificatie worden wij verzocht onszelf naar het postkantoor te begeven om te bewijzen dat wij bestaan en als wij bestaan, wie wij dan zijn. Dat zegt de brief van de Postbank. Mochten wij in het buitenland verblijven dan kunnen wij een speciaal telefoonnummer bellen. Alleen weten wij dat niet want in het buitenland maken wij onze post niet open. Wij zitten echter gewoon in ons eigen huis weg te smelten en dus weten wij wel van deze nieuwe regel. Doen wij niet wat de Wid van ons en onze bank vraagt dan kan de bank helaas geen transacties meer voor ons uitvoeren. Dit alles om te zorgen dat er in de toekomst melding gemaakt kan worden van “ongebruikelijke” transacties. Witwassen b.v. Of het parkeren van een miljoentje of zeven wat je toevallig in een bos bij Parijs hebt opgegraven. Allemaal heel legale redenen. Maar toch ….. toch kan het niet anders of er zit nog ergens een dikke vette giftige adder onder het gras. In dit land en met deze regering speur ik altijd naar die dikke vette giftige adders.
Vraag van de week:
Welke groep mensen zal zich niet kunnen identificeren en zal dus geen banktransacties meer kunnen doen?
Ik laat het geheel aan jullie fantasie over.

8 gedachten over “Wid

 1. Marijke

  Als je niet weet wie je bent dan weet je niet van ID en niet van WID en dus wordt het een lastige zaak.

 2. ton

  Ik verwacht dat de mensen, die zich niet kunnen identificeren veelal ook geen bankrekening zullen hebben. Ik heb overigens inmiddels keurig aan de plicht voldaan en mij bij het postagentschap in Winsum vervoegd.

 3. nanos

  De ABN heeft dit een jaar geleden al gevraagd. We zijn er heen gegaan en hebben onze slapende rekening waar nog wel veertig euro of zo op stond gelijk maar opgeheven.
  Nu moet ik nog wel naar het postagentschap (Het postkantoor is sinds vorig jaar gesloten). Ik had dit onderwerp vanmiddag ook, maar wel anders. Ik zie niet wie er eerder was, je hebt er geen tijd bij staan.

 4. She

  Het was altijd de WIF (en dan hebben we ook nog de MOT: melding ongebruikelijke transacties), maar ze hebben WIF aangepast lees ik en daarom is het nu WID. Die wetten bestaan al jaren en zijn inderdaad bedoeld om witwassen tegen te gaan. Als je een bankrekening opent, moet je je sowieso identificeren, alleen moeten banken nu ook bewijs van identificatie in hun systeem hebben, anders kunnen ze beboet worden volgens mij. Dus geen adder onder het gras, alleen strengere controles en regelgeving (en tja daar zijn dan misschien bepaalde redenen voor).

 5. Radar

  Ik heb van mijn bank [RABO] nog niks gehoord over die digitale handtekening. Je wantrouwen kan ik me voorstellen. De praktijk leert immers, dat elk onschuldig ding in de handen van de “juiste” mensen
  multi-functioneel kan worden gemaakt.

 6. st@@rtje

  Van de postbank heb ik em nog niet gezien. Wel van de bank van mijn zoon en mijn moeder.
  Ik baal altijd van dit soort te moeten handelingen. Het kost mij een hoop tijd. (met mijn moeder naar de bank, een id halen etcetec, met zoon naar de bank, met mijzelf naar het postkantoor) en degeen die wil witwassen vindt toch wel weer iets anders buiten de rgels om. Ondertussen verspilt de gewone mens, die geen geld heeft, laat staan zwartgeld zijn tijd aan het opvolgen van de regels

 7. Pasula

  Ik heb nog niks vernomen van de postbank hierover. Nu heb ik jarenlang bij de sns-bank gewerkt, en geen klant kon een rekening openen zonder zijn paspoort of ander geldig document te overleggen, dus ik vraag me af waar deze actie goed voor is.

 8. annabee

  Illegalen kunnen zich niet legitimeren, maar die hebben waarschijnlijk geen bankrekening, om die te krijgen moet je je namelijk kunnen legitimeren.

  st@@rtje:
  Een ID hoef je niet meer te halen, die heb je al, als het goed is …

Reacties zijn gesloten.