Waterbommen

Dus we komen onder water te staan. En nog binnen afzienbare tijd ook. Even opgemeten maar wij kunnen nog net op de bovenverdieping droge voeten houden. Er is dan echter geen elektriciteit meer. Maar in zo’n situatie kun je ook kouwe soep uit blik eten. Note aan zelf: niet vergeten de blikopener mee naar boven te nemen. Water hebben we genoeg. Dat hoeven we niet in te slaan. Kwestie van een emmertje uit het raam laten zakken. Handiger lijkt het mij als alle landen voor die tijd een atoombom aanschaffen. Die laten we dan afgaan met oud en nieuw zoals bij het Millennium het vuurwerk afgestoken werd. Aan de ene kant van de wereld beginnen en dan langzaam met de klok mee naar de andere kant. Is dat hele co2 gedoe en dat smelten van die poolkappen ook gelijk opgelost. Want dat broeikaseffect op een andere manier oplossen zit er echt niet in. Kost veel te veel geld en is helemaal niet goed voor de economie. Grote machtige landen zullen daar zeker een stokje voor steken. Die zitten hoog en droog en hebben niets te vrezen. Trouwens, we willen zelf niet eens de auto uit. Wat kunnen en mogen we dan verwachten van de machtige industrie? De volgende generatie zal dus aan den lijve ondervinden wat het is om vluchteling te zijn. In eigen land is niet voldoende droge grond meer over om al die mensen te herbergen. Dat wordt de grens over en je in een ander land vestigen. Geen werk. Geen huis en alleen meenemen wat je kunt dragen. En dan maar hopen op een verblijfsvergunning. Wie denkt dat dit geen werkelijkheid zal worden zou weleens bedrogen kunnen uitkomen. Maar het duurt nog vijftig jaar volgens de deskundigen.
En daar geloof ik geen bom van.

22 gedachten over “Waterbommen

 1. Rose

  Ik ook niet. Maar de berichten hierover zijn tegenstrijdig (‘och, het valt wel mee’ versus ‘help, we hebben nog maar tien jaar!’). Ik heb er te weinig verstand van, maar mijn gevoel zegt dat we beter de put kunnen dempen vóórdat het kalf verdrinkt. De natuur, de aarde, het zijn zulke immense systemen, als die ergens over een ‘point of no return’ komt, wat kunnen wij als mens daar dan nog tegen doen? Helemaal niets.

 2. Radar

  Goed logje, Cornette. Met de juiste toon, wat mij betreft. Hoop dat het veel gelezen gaat worden!
  Rose heeft het nog over het dempen van de put etc. Op zich een heel valide gedachte, ware het niet dat deskundigen reeds hebben aangegeven, dat in de afgelopen decennia in gang is gezet niet meer kan worden gestopt. Als we nu een radicale ommekeer zouden maken krijgen we desondanks die natte voeten waar Cornette het over heeft.
  Met een mogelijk verdwijnen van de warme golfstroom langs onze deur en een dan onvermijdelijke kou-inval [ook wel ijstijd genoemd] als gevolg.
  Als ik nog jong [genoeg] was zou ik emigratie ernstig in overweging nemen. Tussen nu en 2015 wordt het plaatje veel duidelijker,maar danis het voor de mensen die in een ontkenningsfase zitten vrees ik te laat.

 3. Harry

  Dan kunnen we beter nu direct beginnen met een beetje aardiger te zijn tegen de Duitsers en Polen, want die kant gaan we straks wel op.

 4. Renesmurf

  je draaft door.
  We kunnen eenvoudigweg niet zonder auto, dat is geen kwestie van willen.
  De bom zal nooit vallen, en het milieu kan alleen gered worden door links.
  En niet alleen hier.

 5. fialas

  We moeten naar een waterstof economie zei F. jaren geleden al.
  Mijn op grote voet levende vrienden in K. hebben Al Gore’s voordracht gezien en zetten sindsdien al hun stand by’s ’s avonds af. En overwegen de aankoop van spaarlampen en een graadje minder op de thermostaat. Toen het van Fialas moest vertikten zij het, “maar nu moet het van Al Gore”, zeggen zij ernstig.
  Ik kan in mijn hooggelegen huis 12 vluchtelingen herbergen, maar familie gaat voor en dat zijn er heel wat.

 6. fialas

  wat mijn vriendin het laatste stootje gaf was de foto van radeloze ijsberen op smeltende schotsen, die gaan verdrinken.

 7. yvonnep

  Echt, ik weet niet meer wat ík er aan kan doen (te veel openbaar vervoer, minimaal en bewust autogebruik, etc.)…

 8. karin

  Het is wel m’n grootste nachtmerrie. Heb het niet zo op water. Vooral geen overgestroomd water …

 9. klaproos

  cornette,
  dat denk ik ook niet…
  maar weet je voro ons zal het wel loslopen,
  maar voor de jonge mensen is het wel heel erg …. hé

  we dobberen ehhh tobben nog maar een eindje door:-)

  groetjes
  klaproos

 10. Plaus

  Oja, Schier, daar wil ik zijn, maar vooral terugkomen.
  Bijzonder dat je op mijn log iets vond wat jouw interesse heeft.
  En zo vinden we overal wat.
  Gisteren mijn man het filmpje met piano laten zien op jouw log…blijft mooi, ontroerend mooi…
  Ik kan je HERBERG RIJSBERGEN aanraden…heerlijke plaats om te zijn, om terug te komen…
  Groeten Plaus

 11. Berthi

  @Ary,…. verhuizen naar Limburg….. Ik weet niet of je het weet, maar hier hebben de afgelopen jaren toch al aardig wat straten en huizen blank gestaan!

 12. Cornette

  @ Berthi. Precies ! Het komt dus van drie kanten en dat vergeten de mensen even.
  1. Uit zee
  2. Uit de rivieren
  3. Uit de lucht

 13. zeppo

  als ik geld had zou ik goud kopen om mee te nemen
  maar ik heb geen geld
  alleen een huis dat weg kan spoelen…

Reacties zijn gesloten.