Van bril tot teenslipper

Mijn nieuwe brillen met brillenkoker

Een Varifocusbril is niks voor mij. Ik zit de helft van de dag recht vooruit op het computerscherm te kijken en met boodschappen doen val ik te pletter over iedere losliggende kiezel met zo’n bril.
Dus heb ik twee nieuwe brillen. Hartstikke pittig, fris, vrolijk en leuk. En ik kan er ook nog geweldig mee zien. Eigenlijk vind ik mijn nieuwe brillenkoker nog leuker dan de brillen zelf en ze zijn ook erg goed voor de lijn, twee van die nieuwe brillen. Zit ik boven met mijn leesbril dan ligt mijn verafbril beneden en ben ik beneden dan ligt mijn leesbril nog boven.
Een mens komt op die manier wel aan zijn beweging.
Uiteraard moet ik nu ook nieuwe teenslippers. Logisch toch?
Na de aanschaf van de nieuwe brillenkoker moest ik namelijk gelijk een nieuw tas kopen want mijn oude tas had ongeveer het formaat van mijn nieuwe brillenkoker en dus kon zij er niet in.
Bij de nieuwe tas moeten vanzelfsprekend ook nog een paar nieuwe schoenen alhoewel de kleur van de nieuwe tas hetzelfde is als de oude maar een kniesoor die daar op let.
Maar ja, met mijn nieuwe brillen kan ik nu ook mijn voeten goed zien en dat rechtvaardigt weer de aanschaf van nieuwe schoenen. In de verte kan ik nu ook de teletekst lezen en zie dat het deze week echt lenteweer gaat worden.
Dus teenslippers. Veel leuke nieuwe teenslippers om te vieren dat de zomer in aantocht is. Daarom komt het nou dat een nieuwe bril zo duur is.
Is dit nou vrouwenlogica? Volgens mij niet.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

11 Responses to Van bril tot teenslipper

 1. Sanshine says:

  Ik vind je brillenkoker ook wel erg gaaf hoor! En die schoenen/tassen tic heb ik ook. Maar geloof toch wel dat dat iets typisch vrouwelijks is!
  :*

 2. Indigo says:

  Haha, wat herken ik dit goed.
  Ik ben in het rijke bezit van 4 leesbrillen, inclusief een varifocusbril die ik alleen draag om te lezen. En toch loop ik altijd naar een bril te zoeken.
  Je briletui is inderdaad prachtig! Koeileuk!
  Vrouwenlogica. Absoluut!

 3. meizoen says:

  er zijn ook brillen met 3 gebieden; veraf-computer en lezen.
  niks voor mij, mmm ik wil ook een nieuw brilletje, en nieuwe lippenstift en zag je die teenslippers van philippe starck al?

 4. marian says:

  grinnik (ik blij dat ik geen bril draag, scheelt me boel veel euro’s)

 5. Renesmurf says:

  Het is geen logica, maar wel mooi verwoord.
  Zeer vermakelijk.

 6. JeeBee says:

  Prachtig! 😀

 7. Ria Kock says:

  Leuk! Zelf ben ik sinds een aantal maanden de gelukkige bezitster van lenzen met leesgedeelte. Een genot en er was maar een dag gewenning nodig. Nadeel, geen bijpassende schoenen;-)

 8. Geweldige brillenkoker!!

 9. Jeanine says:

  Jaja, van het een komt het ander. Fijn toch, jezelf verwennen.
  Maar eh, niet teveel naar je voeten kijken hoor, je weet nooit waar je dan tegenaan zult lopen.

 10. Marleen says:

  Grappig, van nieuwe bril tot nieuwe garderobe. Moet je ook geen nieuw kapsel en make-up ?

 11. Hoi, een Varifocus is tot mijn spijt niet het originele glas maar een afgeleide ervan. Laten we zeggen zoal Pepsi cola én Coca Cola. Niet slecht, maar niet het goede origineel. Als je echt een goed Multifocaal glas wil, moet je voor Varilux glazen gaan (uitgevonden door Essilor ±50 j geleden). In het bijzonder zou ik zelfs de Varilux Physio 2,0 aanraden voor beeldschermwerk en computer.
  Alle info vind je op http://www.optiekvanderlinden.be/optiekvanderlinden.be/varilux_physio_2.0.html

  groetjes
  philip