Schoolbank

Een hele tijd geleden (het zal wel na een glaasje wijn geweest zijn) heb ik mij aangemeld bij de site van Schoolbank punt nl.
Dom, dom, dom want ik had een bloedhekel aan school. Ga maar niet zitten zoeken wie ik ben op deze foto want het is 35 jaar geleden. Mijn ouders hebben deze foto niet echt ingelijst of trots aan de familie laten zien.
Als ik ergens in mijn leven liever niet aan terugdenk dan is het wel mijn schooltijd. Ik verveelde me dood en haalde derhalve veel ongein uit. Huiswerk? Nooit van gehoord. Eerst twee jaar op een meisjesschool alwaar de zaken totaal uit de hand liepen aangezien het of oorlog was tussen de dames onderling of oorlog tussen de dames en de rest van de wereld. Zoals dat nu eenmaal gaat in groepen dames.
Dus naar een gemengde school. Daar begon het echte leven pas goed.
Het grootste deel van de tijd stond ik in de hoek met één been in de prullenbak of moest bij het fonteintje in de hoek, met een echt stuk zeep, ten overstaan van de hele klas mijn mond uitwassen.
Aan het einde van de schooljaren sleepten mijn leraren mij met grof geweld door het eindexamen om te voorkomen dat ik nog een jaar terugkwam. Handelskennis was mijn zwakste punt en als ik naar mijn huishoudportemonnee kijk is dat nog altijd niet veranderd.
En dan kom je op Schoolbank dus oud klasgenoten tegen. Er viel een email in mijn bus van een keurige oudere dame (toen ook al zo’n bravertje) die mij mededeelde bij mij in de klas gezeten te hebben en zojuist oma geworden te zijn.
Ik schrok me te pletter ! Want de spiegel mag dan wel een totaal ander persoon laten zien na al die jaren maar aan de binnenkant is nog altijd die puber van toen niet verdwenen en dan krijg je dus een email van iemand die zegt oma geworden te zijn !
Daar zit ik dus niet op te wachten. Zij zijn misschien allemaal oud aan het worden maar daar heb ik nog even niks mee te maken.
Laat mij nog maar even in de hoek staan met één been in de prullenbak.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

11 Responses to Schoolbank

 1. meizoen says:

  ik weet èèn ding zeker: het meisje in jou is zeer vitaal! dus niet schrikken van iemand die oud geboren is.

 2. Renesmurf says:

  Ik heb ook niks met mijn schoolverleden, laat maar mooi zitten.

 3. Indigo says:

  Lekker jong blijven!

 4. Aad says:

  Op zich zegt oma of opa zijn natuurlijk niets over je innerlijke leeftijd. Een neef van mij was met 40 al opa maar zo gedraagt hij zich echt niet hoor.

 5. marian says:

  Gelijk heb je, blijf maar lekker met je voet in de prullenbak :o)

 6. marian says:

  (sugt… die smiley was niet als zodoende bedoeld… again)

 7. JeeBee says:

  Blijf lekker zoals je bent meid! Daar is niets mis mee 😉

 8. Zolang ik mijn 16-jarige dochter meeneem om mijn hand vast te houden bij de kapper of de tandarts, ga ik ervan uit dat leeftijd niets zegt over je innerlijk ;-).
  Ik ben nu 40 en nog steeds vraag ik me dagelijks af…. wat wil ik later worden…. als ik groot ben???

 9. Fleur says:

  Zeer herkenbaar. Als we samen in 1 klas hadden gezeten waren alle leraren overspannen geworden. Op mijn 15 had ik het wel gezien op school en ben ik de wijde wereld ingetrokken. Nog geen spijt van gehad.

 10. nel says:

  Ook ik heb geen leuke schooltijd gehad.
  Was blij dat ik na 8 leerplichtjaren er af kon.
  Ik moest van thuis werken.
  Dus van de ene ellende in de andere.
  Maar kijk wel af en toe schoolbank.
  Was niet de enige die het niet fijn vond.
  En er zij heel wat klasgenoten toch goed terecht gekomen.
  Net als ik Dus ga af en toe wel even kijken.
  Er waren onderling toch leuke momenten.
  Al waren het er niet veel.
  Groetjes Nel.

 11. Hannah says:

  Ik krijg nooit mails van schoolbank.nl. Is wel zo rustig, maar dan was ik ook niet echt populair op school.

  Ik kijk er wel regelmatig+ for old sake´s time.