Restauratie

Ik kom het steeds vaker tegen. Het gaat alsvolgt. Je koopt een oud en vervallen kasteeltje (of zoiets) in Frankrijk (of waar dan ook) voor weinig. Dat moet natuurlijk opgeknapt worden. Dus zet je een advertentie in de grote kranten:
“Gezocht: mensen die het draagvlak van het leven kwijt zijn. Samen bouwen we aan iets moois. Kernwoorden: groene thee, meditatie, zon, natuur, vegetarisch, eenheid van geest, ontdekken van je eigen grenzen. Ga mee op de reis van de menselijke ziel vanaf zijn gewone, alledaagse, vertrouwde bestaan, via het loslaten van alles wat ons in beroering brengt, naar de onbegrensde, eeuwige Ruimte die ook in ons woont. Gratis kost en inwoning als beloning voor de restauratie van kasteel en ziel.”
Leuk gevonden nietwaar? Het kost geen lor en voor je het weet wordt je nieuwe paleis overspoeld door dolende zielen die het gratis en voor niks restaureren. Je hebt erbij die het nog erger maken en mensen graag voor veel langere tijd “in dienst” willen hebben. Wij kwamen zo’n slim type tegen en probeerden hem eens uit zijn kasteel te lokken door onszelf aan te bieden. Na wat heen en weer emailen liet hij al snel niets meer van zich horen. Want mensen die hun hersens nog aardig op een rijtje hebben en donders goed weten waar de kasteelheer zijn mosterd haalt, daar zitten ze niet op te wachten. Ben je doortrapt genoeg dan kun je op deze manier zelfs een behoorlijk bedrijf opbouwen. Maar ja, de vraag is of ik doortrapt genoeg ben.
Ik ben bang van niet.

This entry was posted in De rest, Thuis. Bookmark the permalink.

18 Responses to Restauratie

 1. Indigo says:

  Misschien is een periode van bezinning en transformatie in een hoekwoning in een kleine stad op de Veluwe dan wel iets voor je?
  Zo ja, mail me maar!

 2. GdeB says:

  Doortrapten komen zichzelf tegen of vallen snel door de picknickmand.
  Maar goed, de dolenden, hebben wel een leuke tijd gehad, gratis wijn, eten, slapen en meer..

 3. Rose says:

  Dan vraag ik: wíl je doortrapt zijn..!

 4. ton says:

  Gelukkig ben ik geen theedrinker en kan ik slecht buiten een dagelijkse portie vlees…

 5. Radar says:

  Blijven oefenen, Cornette, blijven oefenen……

 6. Harry says:

  Je lijkt me nou niet bepaald zo’n zweverig type, dat zijn / haar heil zoekt bij al die sterotype zaken zoals [i]groene thee, meditatie, zon, natuur, vegetarisch, eenheid van geest, ontdekken van je eigen grenzen[/i]. Af en toe een verbouwinkje thuis of bij je kinderen is al geestverruimend genoeg.

 7. klaproos says:

  onze zolder en schuurtje is ook nodig aan een opknapbeurt toe cornette 🙂
  misschien iets voor jou…
  ren ik effe naar de winkel om groen thee te halen voor je,
  wil je der een krantje bij in je pauze?? doe ‘k dat er ook nog bij 🙂

  liefs
  klapper

 8. Ary says:

  Ik weet niet of ik mijn kasteeltje wel op zou willen laten knappen door mensen die hun draagvlak een beetje kwijt zijn.
  Voordat je het weet zak je door de vloer.

 9. blue says:

  tja, zolang je niks belooft wat je niet doet is er no problem toch?

 10. Renesmurf says:

  Wie niks zoekt zal ook niks vinden.
  Ik zoek niks, en dat zeker niet.

 11. annabee says:

  De mensen die daar daadwerkelijk aan de slag gaan hebben er waarschijnlijk totaal geen moeite mee dat ze niet betaald worden, zijn allang blij dat ze in een warmer land leven, een dak boven hun hoofd hebben en hun buikjes vol. Het is hun vrije keuze, zoals het ook vrije keuze is om er niét op in te gaan, en ik vind het wel slim van de kasteeleigenaars om het op deze manier aan te pakken. Niets op tegen, vrijheid blijheid.

 12. Toussaint says:

  Je kunt ook heel goed je ziel terugvinden door hier op Terschelling te komen jutten. Groene thee bij de Super te koop, en ruim voldoende soulmates aanwezig bij Hessel die een beetje vals de mantra’s zingt.
  Is ook een stuk dichter bij, en je bent sneller weer thuis.

 13. plutone says:

  Je kunt er je soulmate tegenkomen, op dat soort plekken.
  Het enige dat bedenkelijk is, is dat je in wezen andermans zakken zit te vullen. Kasteeltjes zouden eigenlijk geen privé bezit mogen zijn.

 14. hanneke says:

  ik zou ook helemaal niet zo doortrapt willen zijn, dat ligt (gelukkig) niet in mijn aard.

 15. Ruwina says:

  Het kan vast heel leuk zijn maar als je niet wilt werken tijdens je vakantie moet je misschien gewoon met wat mensen eens een kasteeltje huren? Niet dat je dan niet genept kunt worden, ’t blijft opletten en vertrouwen op andermans goedheid en je eigen intuïtie…

 16. Erik says:

  Ik kan me evenmin voorstellen dat mensen daar op in zouden gaan als dat het ooit in me op zou komen om zo’n advertentie te zetten.

 17. yvonnep says:

  denk maar niet dat ik erin trap. Ik heb aan niets zo’n grote hekel als aan verbouwen

 18. Tien says:

  ik ken iemand met zo’n kasteeltje.. breek me de bek niet open.. zal er eens een logje over schrijven..