Nog maar drie nachtjes slapen

In de krant lees ik dat 12 miljoen Nederlanders mogen stemmen. Bij de vorige verkiezingen was de opkomst dramatisch laag. Schandalig vind ik dat en ik hoop dat het dit jaar anders zal zijn. Gisteravond viel ik met die gedachte in slaap en droomde dat de opkomst deze keer ongekend hoog was. Op woensdagavond 22 november blijkt dat 99,7% van de kiezers is komen opdagen. Het kan niet anders of dat heeft gevolgen voor de uitslag. JeePeeBee komt ’s avonds op de televisie en vertelt het Nederlandse Volk dat de peilingen van 18 november helemaal juist waren. Vervolgens krijgen we die peilingen in beeld en ik verslik me ter plekke in mijn warme chocolademelk. Dit kan niet waar zijn. Manlief draait zich om vanuit zijn TV-stoel en buldert: “Eindelijk gerechtigheid ! Vanaf nu is de man weer de baas in huis.” Ik ren naar de computer en kijk naar de reacties van medewebloggers. Gejuich alom en blijdschap over deze uitkomst spat van het scherm. Ik ren de straat op en kom uitsluitend mannen in driedelig grijs tegen met op twee meter daarachter hun vrouwen en dochters in kleding uit de jaren vijftig en dikke grijze wolle nylons. Allen kijken zij blij en tevreden. Gelukkig zie ik Jan Marijnissen aan de overkant. Ik stap op hem af en schrik van de saaie stropdas om zijn nek. “Jan, dit kan toch zomaar niet?” zeg ik. “Meisje, meisje” zegt Jan “je snapt toch wel dat het allemaal anders moet? Bovendien ben ik geen baas meer bij de SP want ik heb een dikke gouden handdruk gekregen. Mijn zaak is het niet meer.”
Totaal in paniek stap ik op de tram naar Den Haag. Nog voor de eerste halte word ik opgepakt want het is vrouwen verboden om alleen te reizen. Zij mogen uitsluitend nog onder begeleiding van hun man de straat op. Zij brengen mij thuis alwaar De Man al zijn stropdassen tegelijk heeft omgedaan. In de gang hangt een bord met de tekst: Gij zult niet meer compjoeteren.
Totaal door het dolle heen begin ik keihard De Internationale te zingen. Gelukkig schrik ik daar zelf ook wakker van. Nog maar drie nachtjes slapen.

This entry was posted in Thuis. Bookmark the permalink.

15 Responses to Nog maar drie nachtjes slapen

 1. Harry says:

  Verdikke, Cornette, je laat me wel even schrikken. Zo’n rampscenario is toch bijna niet te dromen. Wat zul je hebben liggen woelen in je slaap. Ik hoop dat je weer een beetje tot rust bent gekomen.
  Prettige dag nog verder.

 2. Renesmurf says:

  Dat zijn dromen waarvan ik hoop dat ze niet uit zullen komen.

  De stemplicht herinvoeren ben ik wel voorstander van, want dan zien ze pas echt wat de mensen willen.

 3. pascha says:

  hahahahaha! Ik hoop toch zo dat jouw droom niet uitkomt…nooit meer!

 4. klaproos says:

  whahaahahahha

  ohhh corentte dat zou je ergste nachtmerrie kunnen zijn
  en ik hoop toch zo dat die niet uitkomt hé…

  liefs
  klaproos

 5. Marloes says:

  Wat een nachtmerrie. Ik denk dat de opkomst nog wel eens meevallen zal dit keer, de onvrede is namelijk nogal groot.

 6. yvonnep says:

  Meid, ik keek naar die peilingen en kreeg een hartverzakking. Moet ik verdorie weer op godsdienstles.

 7. Pasula says:

  Hahaha geweldig logje Cornette! Ik ben ook benieuwd maar ga er niet wakker van liggen en ook niet raar van dromen. Ik hoo in elk geval niet op een kabinet Balkenende en iedereen die ik ken stemt ook niet op hem en toch is het de grootste partij, I’m confused…

 8. hanneke says:

  ik heb al heel lang geen nachtmerries meer gehad, maar ik denk dat ik vanavond maar niet ga slapen. De gedachte alleen al!!!
  Of moet ik nu maar wollen onderbroeken gaan breien, als de tijd toch wordt teruggezet….

 9. Radar says:

  Hahahahahahhaha….meisje, jij weet de humor prima te integreren in dit bloedeloze gedoe. Is Spindoctress geen leuk jobbie voor je?

 10. Dromen zijn bedrog. Toch? Of…………

 11. annabee says:

  Je reinste nachtmerrie … 🙁

 12. Erik says:

  “gij zult niet meer compjoeteren” daar wordt je inderdaad niet vrolijk van.

 13. Pasula says:

  Ongelofelijk toch dat velen iets anders stemmen dan het cda en het toch weer gelukt is dat ze de grootste partij zijn…

 14. Berthi says:

  Dromen zijn bedrog…… een pak van mijn hart!!!

 15. Rose says:

  EN nu? Weer nachtmerries, of kun je weer rustig slapen? 😉