MinEcozak

Rustige zondagmorgen. Kranten van de afgelopen dagen eens doorgelezen. Negerzoen mag niet. Legerzoen mag wel. Piepklein vraaggesprekje met onze Minister van Economische Zaken die zichzelf en Balkenende II absoluut terug ziet komen. “Er komt geen links kabinet” brult hij. Dat is nog om te lachen. Zijn volgende opmerking is dat niet. Hij heeft het over de PvdA en bralt: “Ze (de PvdA dus) hebben tegen hervormingen als de herbeoordeling in de WAO en de herziening van de bijstandswet gestemd. Aan die hervormingen is wel te danken dat het aantal uitkeringen nu 300.000 lager uitkomt dan we dachten.”
En dat mag zich dan ongestraft Minister van Economische Zaken noemen. Op deze manier kan een driejarige minderbegaafde peuter de economie ook een oppepper geven. Deze MinEcozak vraagt zich in het geheel niet af wat er geworden is van al die mensen die vanuit de WAO en door verslechtering van de bijstand de voedselbanken ingejaagd zijn. Voor hem telt alleen het economisch gewin. Hoe dit land aan dat gewin gekomen is en wie die rekening betaald heeft zal hem een zorg zijn.
Gelukkig mag de fles een uur eerder open vandaag.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

22 Responses to MinEcozak

 1. sebbo says:

  Het is zo te hopen dat dit kabinet van labbekakken volgend jaar een geweldige draai om zijn oren krijgt.

 2. Ary says:

  Triest, maar grappig, vooral die laatste zin.

 3. De verrechtsing is nergens meer te stoppen. Het blijkt bon ton te zijn geworden om sociale voorzieningen te bestempelen als overbodige uitgaven voor klaplopers en nietsnutten. Waar moet het heen met zo’n wereld? Heeft u voor mij misschien ook een slokje?

 4. Renesmurf says:

  Links is goed voor de mensen, en dat wil rechts nooit.
  Die kijken alleen naar de centjes.

 5. klaproos says:

  lieve cornette,

  ik zou zeggen kom bij me buiten wonen meid,
  want in den haag denken ze waarschijnlijk alleen maar aan de fles en borrelen,
  ik wed dat we het best gezellig zouden hebben samen 🙂

  liefs,
  klapper

 6. karin says:

  Ik vraag me af hoe die lui zichzelf ’s morgens in de spiegel durven aan te kijken.

 7. Ruwina says:

  Zullen we zolang dit kabinet zit voortaan elke dag de klok maar een uur vooruit zetten?

 8. yvonnep says:

  Kijk maar uit dat je hier geen kwaaie dronk van krijgt. Geen van de huidige ministers kan rekenen, evenmin zinnig redeneren.

 9. Radar says:

  Die dementerende mummie gaat straks sloffend het rusthuis in. Daar hoort-ie feitelijk al jaren en jaren.

 10. blue says:

  proost! op onze regering! (not!!)

 11. Indigo says:

  Als het zo doorgaat, mag die fles wat mij betreft openblijven.

 12. Quidam says:

  Die man heeft geen idee wat er in Nederland gebeurd. Het UWV is een nieuw bedevaarstoort geworden. Je komt er in een rolstoel in en gaat er lopend uit, zo rechtstreeks de bijstand in en in een spiraal van schuld. Ik schaam me om te zien dat er voedselbanken zijn. Waar hebben mijn grootouders en ouders voor gewerkt? Alles wat zij opbouwden, brokkelt langzaam af. Het is om te huilen. Bedrijven en mensen staan te dringen om te geven bij elke willekeurige ramp. Hier worden steeds m,eer mensen dakloos en in de schuld. Hier in ons land is nog veel hulp nodig. Welke politieke partij ziet dat in!? Daar moet je op stemmen.

 13. rob says:

  Volgens mij mag dit prentenkabinet de fles met ingang van vandaag een uur later ontkurken en dat zou ook veel terechter zijn. Want die straf heeft het alminimaal verdiend. Trouwens, las ik het goed? Noemde deze minister dit kabinet “de terugkeerbink” of was dat een druk – of zetfout?

 14. Pixie says:

  Op de linkervleugel!

 15. Voor veel mensen is de fles helaas al tijden leeg…. 🙁

 16. plutone says:

  Terwijl de economie al lang niet meer op ministeries wordt uitgestippeld. Wouter Bos weet wel beter: de CEO’s van enkele tientallen bedrijven hebben de macht in handen in de wereld.

 17. Harry says:

  Die man met die hete aardappel achter in z’n keel weet niet eens waar hij over praat. Hij raaskalt maar en wordt niet gehinderd door enige kennis. Maar hij heeft wel mooi zijn gatje bij Bea ingedraaid. Wat een kwal van een vent.

 18. hanneke says:

  op deze manier heb je aan één fles gewoon niet genoeg!

 19. Rose says:

  MinEcozak mag van mij in de van Dale 🙂

 20. annabee says:

  Je had de negerzoen, je hebt de legerzoen, maar ook de vegerzoen bestaat: zoen van een man met borstelige snor. 😉