Hatha Yoga

Wanneer het plan ontstaan is weet ik niet meer maar het zal ongetwijfeld na een flesje wijn geweest zijn. In ieder geval togen Vriendin en ik op een zonnige zaterdagmorgen richting een proefles Hatha Yoga. Tenslotte hoor je van alle kanten dat je daar zo heel erg ontspannen van raakt. In het zaaltje was het warm, erg warm en onze oogjes prikten een beetje van de wierooklucht. Nu niet zeuren maar doorzetten! Zachte en ietwat onduidelijke muziek zoemde door de lucht. Voortdurend had ik het idee dat er ergens een mobiel met een vreemde ringtoon lag af te gaan. Maar nee, het was de muziek. Vol goede moed zochten wij een plekje voor onze mat. Al na vijf minuten kregen wij de nodige hulpmiddelen aangereikt van de Yogajuf. Grote piepschuimen blokken en zachte ronde kussens. Het was wel duidelijk dat wij die erg nodig hadden want onze ledematen bleven niet als vanzelf in de lucht zweven maar ploften met doffe klappen steeds terug op onze matjes. Dit in tegenstelling tot de ledematen van de Yogamevrouw die zo dun en zo lenig was dat ze nimmer haar huissleutel mee hoefde nemen omdat ze door het eerste de beste openstaande bovenlichtje met gemak naar binnen kon.
De piepschuimblokken mochten ook niet baten want zelfs die bleven onbereikbaar ver weg. Later zagen Vriendin en ik die paarse blokken te koop staan bij de Xenos (slechts 0,95 cent per stuk) en als vanzelf gingen wij ook toen nog een beetje hyperventileren. Maar dat terzijde.
Na een uurtje puffen, zweten en vooral net doen alsof kwam het moment dat wij geacht werden om, balancerend op onze linkervoorvoet, onze rechterteen in onze vagina te stoppen. “Dit kan geen nut hebben” dacht ik. Zelfs als je jeuk hebt zijn er simpeler manieren om te krabbelen. Uiteindelijk mochten wij de laatste 10 minuten op onze matjes liggen met de oogjes dicht en vooral ontspannen. Zoals Vriendin later zei: “Dat was wel lekker. Dat vond ik wel wat, die laatste 10 minuten.”
Bij het weggaan keken wij elkander wat onzeker aan en beloofden de Yogajuf om vast nog eens terug te komen. Vast, we komen vast nog eens terug. Alleen niet dit jaar en volgend jaar ook niet en het jaar daarop ook niet.
Want de agenda’s van Vriendin en mij zitten zo vol. Zo ontzettend vol.
Met leuke dingen. En die zijn ook heel erg ontspannend.

This entry was posted in Thuis and tagged . Bookmark the permalink.

13 Responses to Hatha Yoga

 1. ton says:

  Ik had mij vorig jaar laten verleiden tot een proefserie van tien (!) lessen. Gelukkig heeft uiteindelijk de spierpijn gewonnen.

 2. fialas says:

  had ik dit maar gelezen voordat G. mij zijn verslag van een zen-cursus meditatie deed. Ik heb er twee uur naar moeten luisteren en had geen weerwoord.

 3. Marijke says:

  En ik dacht al, leuke foto, wat ziet die Cornetje er ineens gespierd lenig uit ;-)Hatha Yoga, heb ik ook ooit eens gedaan een seizoen lang en ik vond het toen wel leuk. Maar met zweven, blokken etc heb ik nooit van doen gehad gelukkig.

 4. hansckeh says:

  In de zeventiger jaren heb ik dat ens gedaan. Ik viel constant in slaap

 5. Rietje says:

  Haha Yoga was het toch? 😉

 6. Elin says:

  haha… geweldig… hihi hoe jij dat vertelt… ja… voor mij is het ook niet echt wat… en wil ik het toch ooit nog eens proberen… ‘k heb een boek waarbij ik zelf de oefeningen kan uitproberen thuis… hihi…
  In mijn jeugd heb ik me daarmee een tijd lang bezig gehouden… en dat leek me meer dan in een groep… maar ja… ben ook niet zo’n groepsmens.
  Enne wat de kerstboom betreft… ‘k heb voor het eerst een namaak… bespaart me ieder jaar die zoektocht naar een goedkoop boompje… is zeer eenvoudig in elkaar te zetten en uit elkaar te halen… valt me goed mee…
  liefs
  Elin

 7. frysfamke says:

  Een dag niet gelachen -een dag niet geleefd -was het niet zo!!
  hier kan ik dagen mee vooruit.
  gelukkig mag er nog gelachen worden.
  blijf jij maar met je benen op de grond – het **zweven** kun je beter aan andere over laten.
  liefs van ons

 8. Harry says:

  Het schijnt wel erg goed tegen de zweetvoeten te zijn, met je tenen in je vagina. Doe mij maar een gewone geurvreter.

 9. st@@rtje says:

  hahhaha ik zie het voor me Gelukkig maar voor de jufdat jullie niet terug komen. Het was over geweest met haar ontspanning

 10. klaproos says:

  whahahahaha och arme,
  maar aken en keulen zijn toch ook niet in een dag ehhh
  niet toch:-)
  heeft da geen zin..
  nou vooruit dan blijf dan maar weg 🙂
  groetjes
  klaproos

 11. sillyme says:

  de enige yoga die ik ooit heb meegemaakt was zwangerschapsyoga, dat was vreselijk! Wat een gedoe! Erg herkenbaar stukje!! Heb dubbel gelegen

 12. Pasula says:

  Laatst maakte ik ook een yogales mee, het was te inspannend vond ik, alhoewe ik me daarna wel fitter voelde.

 13. yvonnep says:

  och heremetijd kind toch, ga toch gewoon een blokje om!