Harer Majesteits Prullenbak

Blog door gastschrijver PdeB

En toen lagen er wat ouwe en overtollige aantekeningen en krabbeltjes van de Koningin zomaar in een ordinaire vuilcontainer! Oei!

Dat was natuurlijk smullen voor de jongens en meisjes van het nieuws, jammer alleen nou dat er zo weinig bijzonders tussen zat: wat plannen voor dienstreizen en linten-doorknipperijen, dat was al. Zelfs een ordinaire telefoonrekening of een aanmaninkje van een postorderbedrijf ontbrak, laat staan een verdwaald liefdesbriefje of zoiets aardigs.
Natuurlijk hoort het dumpen van oude papierboel niet. En een béétje Kabinet van de Koningin zal toch niet al te veel moeite kennen om een degelijk papierversnipperaartje aan te schaffen, zo krap kan het budget toch niet wezen? Bij de Blokker of het Kruidvat en dergelijke hebben ze heus regelmatig leuke aanbiedingen, hoor.
Trouwens, Majesteit hoeft heus niet zelf over straat door weer en wind en tussen het gemene volk door om zo’n apparaat te verwerven, nee, daar kan zij gewoon haar Kabinets-directeur Schellekens achteraan sturen, die is tenslotte mr en heeft vast voor zulke moeilijke zaken gestudeerd.
Dat onze perfectionistische vorstin hierover wel ontstemd zal zijn geweest laat zich wel raden; onze onvolprezen RVD beperkte zich weer eens tot een ouderwets nummertje bagatelliseren en sussen.

Intussen mis ik iets belangrijks in de verslaggeving hierover, zowel van Nova als van hun collega’s. Ik vraag me echt af hoe Nova er zo toe kwam om in die Kliko te gaan grasduinen! Zomaar een ingeving? Zo van: “Kom, laten we nou eens gezellig in die grijze vuilbak bij het Kabinetskantoor duiken, leuk joh, wie weet wat allemaal vinden!” Dat is wel erg onwaarschijnlijk, toch? Nee, dan moet ik toch eerder denken aan een tipgever, hetzij van binnen, hetzij van buiten. Die laatste zou bijvoorbeeld de lokale vuilnisman kunnen zijn, die een keer zo’n plastic vuilniszak uit z’n handen liet vallen en toen wat wegwaaiende velletjes heeft gelezen en dat weer aan collega’s doorgegeven heeft, enz. Of misschien wel een plaatselijke verslaafde die nachtelijk onderdak meende te vinden in die container, wat vellen uit openscheurende zakken las en vervolgens bedacht dat hier mogelijk een slaatje uit te slaan viel. Nog aardiger wordt het te speculeren over tipgevers van binnenuit! In beide gevallen kan de persoon in kwestie zijn gedreven door ofwel eerlijke en oprechte ofwel profijtelijke en wraakzuchtige motieven.

Het zou goed zijn als Nova hierover ook nog verslag doet: bronvermelding kan tenslotte geen kwaad. Graag met vermelding van het betaalde ‘smEUrgeld’ in deze en ook aan wie natuurlijk.

In afwachting daarvan controleer ik vanaf nu mijn vuilnisbak grondig of er niet per ongeluk persoonlijk aantekeningen tussen zitten: je weet maar nooit welke verknipte ziel daarin is geïnteresseerd. Ze zullen er maar achter komen wanneer ik mijn vakantie gepland heb en waarheen?!

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

19 Responses to Harer Majesteits Prullenbak

 1. GdeB says:

  Volgens mij zag ik ook nog een geprint menuuutje van een ons zeer bekende eetwebsite tussen de geheimde docs liggen 😉

 2. Trui says:

  Zou onze alom bekende Peter R. er weer eens de hand in hebben gehad? Die jongen is wel vaker op dit gebied leuk bezig geweest. Wat zou-ie er voor afschuiven? Ik zoek nog een leuke bijverdienste en aangezien ik toch in Den Haag woon…………..

 3. ton says:

  Een slaatje slaan uit opengescheurde zakken…
  En dan te bedenken dat NOVA niets bekend heeft gemaakt over deze weggegooide etenswaren. Toch minstens net zo interessant als weggegooide visitekaartjes.

 4. plutone says:

  In Amerika is het heel gewoon om het vuilnis van de concurrent uit te pluizen. Misschien dus een teken van veramerikanisering. Hoewel, wie zou de concurrent moeten zijn?

 5. klaproos says:

  beetje vreemd hé cornette om te gaan grasduinen in zo’n container :-((
  wat hebbie toch raar volk rondlopen :-)))

  groetjes
  klaproos

 6. Marijke says:

  … leuke reacties!

 7. Rose says:

  Zouden er al mensen zijn die mijn persoonlijke memo’s door hebben gelezen? Maf idee hoor. En dan ben ik nog onbekend 🙂

 8. fialas says:

  beetje klef, erg klef. Kan men ergens zjin abonnement aan Nova opzeggen? Er werd onlangs überhaupt gewaarschuwd om geen papieren met gegevens van bank e.d. bij het oud papier aan de straat te zetten, de penoze graait mee met Nova en heeft truuks om daar ten eigen bate leuke dingen mee te doen.

 9. Cornette says:

  Sinds jaar en dag draaien de papiervernietigers overuren in huize Cornette. Laat dat maar aan De Man over. Zelfs reklamedingen van Postbank, loterijen en internetwinkels staan vol met je gegevens.
  Maar je vermoeden intrigeert me wel PdeB. Wie is toch op dit idee gekomen? Op de Eikenhorst lijkt het me trouwens geen goed idee. Moet je tussen al die luiers graaien. 😉

 10. PdB says:

  We spreken ook niet voor niets over ‘Riool-Journalistiek’ en over ‘de Ratten van het Nieuws’: die spitten dus zeker het afval overhoop!
  Rose en fialas: dat komt inderdaad steeds meer voor en je weet niet wat ze er allemaal mee doen: heel eng.
  Plutone: die concurrent zou dan alleen Prins W-A kunnen zijn: zou-ie ongeduldig beginnen te worden over z’n troonsbestijging en nu redenen zoeken om Moe af te laten zetten? 😉

 11. marcella says:

  misschien moeten we eens gaan neuzen in ’t bakje van Klerrie Polak ?

 12. renesmurf says:

  Oud papier hoort in de papierbak, en niet in de vuilcontainer!
  Schande!

 13. nel says:

  Jij kan het toch steeds weer mooi vertellen.
  Een genot om te lezen.
  GroetjesNel

 14. Pasula says:

  Ik heb zelfs een versnipperaar en ik ben niet eens belangrijk!

 15. Jan Hamelink says:

  Dit soort nieuws bestaat – net als cappuchinno – voor de helft uit lucht. Opgeklopte lucht, nog wel.

 16. hanneke says:

  ik probeer me een voorstelling te maken van hoe zoiets gaat. Zie je dan een paar mannen/vrouwen, onopvallen in zwarte kledij, richting container lopen , rondkijkend of niemand hen ziet en dan met een duik die container in om staatgeheimen te ontdekken? Hoe moet ik me dit voorstellen??

 17. daarom heb ik een papierversnipperding!

 18. yvonnep says:

  Wat een nieuws he…