Filmpje

Tommy op de kast

We kunnen er niet meer onderuit. Eerst dachten we nog dat het ADHD was maar nu mogen we de ogen niet meer sluiten voor de waarheid. Onze jongste, onze Tommy, onze oogappel van een kater gaat gebukt onder het GW-syndroom.
Althans, wij gaan er gebukt onder. Hij heeft er zelf totaal geen last van. Wat is precies het GW-syndroom? De medische wetenschap moet daar nog onderzoek naar doen maar de ergste verschijnselen zijn het doorlopend en onvermoeibaar aandacht vragen. Aandacht, aandacht, aandacht en nog eens aandacht. En als dat geen succes heeft dan iets doen waardoor hij negatieve aandacht krijgt. Want negatieve aandacht is ook aandacht. Een aantal zaken in huis lopen voortdurend gevaar. Schoenen moeten achter slot en grendel want veters worden opgegeten. Touwtjes (luxaflex!), snoeren, elastiekjes en kabels verdwijnen via zijn darmen in de kattebak. Mooi opgebonden drolletjes. Dat wel.
Miauwen, gillen, janken en schreeuwen als de beste. Hij hoort zichzelf erg graag geluid maken. Vanaf zijn troon op de boekenkast beziet hij de wereld en plettert alles naar beneden waar hij net bij kan. Nu heeft hij weer een nieuwe manier gevonden om in het middelpunt van de belangstelling te komen en voorlopig te blijven. Tommy wil een eigen filmpje!!! En dat moet vanzelfsprekend op internet.
Nu heeft hij van computers geen verstand dus iedere morgen komt hij een uurtje op schoot om naar YouTube te kijken. Ik heb hem wijsgemaakt dat die filmpjes allemaal speciaal voor hem gemaakt zijn om uit te kiezen. Poezen, honden, vissen, muizen, we zien ze allemaal voorbij komen.
Maar Tommy wil een filmpje waarin zijn eigen karakter tot uitdrukking komt zodat hij zijn door het GW-syndroom aangetaste zelfbeeld heel duidelijk de wereld in kan slingeren.
Na lang zoeken hebben we iets gevonden dat naar zijn zin is en waar hij zich helemaal in kan vinden. Een protestfilmpje tegen de nieuwe tussendeur in de gang. Want van tussendeuren moet Tommy niks hebben. En dat zullen we weten ook!
Helaas is er nog geen genezing mogelijk van het GW-syndroom. We zullen hem dus gewoon moeten negeren!This entry was posted in Foto/Film, Thuis and tagged , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Filmpje

 1. Marian says:

  Tommy rules ;o)

 2. klaproos says:

  whaahahhahahaha
  de vermoorde onschuld uithangen doet hij ook erg goed:-)
  wat herkenbaar cornette:-))

  xxx
  klaproos

 3. susan says:

  Geweldig filmpje!!
  en hoe herkenbaar 😉

 4. marcella says:

  uit protest tegen ’t filmpje heb ik drie speelgoedmuizen verbrand in de tuin

 5. Hannah says:

  Heerlijk zo’n kat.

 6. Rose says:

  Prachtig 😀

 7. CiNNeR says:

  Herkenbaar en ook weer niet. Die van mij laat de deur met rust en gaat zich tegoed doen aan het tapijt. Misschien hoopt ze onder de drempel door te kunnen vreten?

 8. Boeddhagirl says:

  Hahaha,

  Dat lijkt op onze Spikey !!!

  Greetz your niece