Dromen

Dromen doen we allemaal. Al is het van de hoofdprijs in de loterij. Maar dromen doen we allemaal. Ik word maar heel zelden wakker met de dromen van die nacht nog in gedachten. Ze waren er wel maar ik weet ze niet meer en beleef ze ook niet als ‘echt’.
De Man hier in huis droomt zeer levendig. En als ik zeg zeer levendig dan bedoel ik zeer levendig. Het leukt de nachten behoorlijk op. Helaas droomt hij nogal vaak dat hij midden in een forse knokpartij zit. Dit tot groot verdriet van de poezen die de nodige schoppen krijgen en met een boog van het voeteinde verdwijnen. Soms is het gevecht zo heftig dat ook ik een knal krijg. Aangezien ik hierop bedacht ben maak ik hem vaak voor die tijd wakker.
“Wattis ur? Ik had die kl..tzak net te grazen” hoor ik dan. Hij draait zich om en valt weer terug in het gevecht. Maar de benen schoppen vervolgens de andere kant op en daar was het om te doen.
Een poosje geleden lag De Man op zijn rug en zijn benen deden alsof zij stevig aan het hardlopen waren. Het hele bed schudde heen en weer. Toch maar even wakker maken. “Potjandomme, was ik net bijna al die kleine K..T hardlopers voorbij. Ik lag VOOR en ging die marathon winnen” mopperde de man en donderde weer in slaap.
Afgelopen nacht werd ik wakker van gemompel. De Man steekt hele verhalen af in zijn slaap dus dat was niks nieuws. Aansluitend aan het gemompel trok hij met een ruk het kussen onder mijn hoofd vandaan. Nog net kon ik mijn hoofd opzij trekken anders was mijn nieuwe coupe “sans couleur” ook even met het kussen mee uit de hoofdhuid getrokken. Ik geef hem een flinke duw en gris mijn kussen terug.
“Ja, die hond had Tommy te pakken maar ik had hem mooi in zijn nekvel” riep de dromer.
Ach, zo hebben we allemaal wat. Ik snurk. Maar dan alleen op mijn linkerzij.
Echt dromen doe ik alleen overdag. Van die hoofdprijs in de loterij bijvoorbeeld.

10 gedachten over “Dromen

 1. Marijke

  De meeste dromen zijn bedrog? Maar bij jullie gaat het er zeg maar heftig aan toe in bed 😉

  ps. mooie lay-out!

 2. Andrea

  Dit komt me zo bekend voor! al heb ik het gelukkig niet zo vaak meer als vroeger, maar ook ik sta erom bekend in mn slaap te praten en soms te slaapwandelen. Mijn laatste ‘wandeling’ bezorgde me zelfs een gebroken vinger. Het is vaak wel heel lachwekkend voor anderen, volgens mij (ik moest ook wel even lachen toen ik dit las) maar zodra je eraan wat aan overhoud, een schop …of een gebroken vinger, is het ineens anders.
  Ze zeggen toch altijd dat je in je dromen de dingen verwerkt die je overdag meemaakt? Heeft hij vast een hoop te verwerken 😉

 3. Harry

  Wat zal de Man ’s morgens moe zijn als hij uit zijn bed stapt. Gelukkig snurk ik alleen maar de nodige decibellen. Maar het kan dus nog erger.

 4. klaproos

  whahahahahaha
  da’s nog te doen…
  ik had vannacht een nachtmerrie en moest over een balk van 50 meter lang en wel 100 meter hoog lopen…pfffff
  ik heb het niet gedaan … ik had zo’n gevoel dat dát niet ging lukken:-)
  gelukkig….. was het een droom..

  groetjes en een fijn weekend gewenst

 5. CiNNeR

  Oew ik herken dat. Heb ‘nachtangsten’ (dat is een slaapstoornis) en leef alles uit wat ik droom. Dat wil ook rustig resulteren in kapot rukken van de gordijnen of gillend en krijzend door het hus rennen. Gelukkig merk ik het zelf zelden 😉

  Plaatje van jezelf, want gekaapt zonder bronvermelding kan je tegenwoordig nog een groot probleem opleveren heb ik ondervonden 😉

 6. Marloes

  Wat heb je een prachtig nieuw behang aan je muur Cornettte!
  Bij ons ben ik de dromer, nou ja dromer…ik heb gigantische nachmerries waaruit ik gillend ontwaak en zo de man de stuipen op het lijf jaag. Ook leuk..:)

 7. yvonnep

  LOL
  Het was geen leuke dag met veel huisperikelen.
  En toen las ik dit en toen moest ik spontaan heel hard lachen. Nu ga ik maar naar bed. Nu kan ik wel slapen. Misschien ga ik vannacht ook wel heel hard schoppen in bed. Dood aan… jawel. Schoppen. Je blog ziet er schitterend en spiritueel uit!

 8. Ary

  Heb ook een ega die hele verhalen afsteekt in het midden van de nacht. Ik ga er gewoon in mee, zeg een paar keer “ja natuurlijk schat” en dan gaat ze gewoon weer slapen.(net als in het echte leven eigenlijk ;-))

Reacties zijn gesloten.