Bush in Brussel

George Dubbeljoe Bush is vandaag in Brussel en zal daar een poging doen om weer hele dikke vriendjes te worden met de Europese landen.
Hij wil alle onenigheid en het wantrouwen ontstaan door de oorlog in Irak weer uit de wereld helpen. Hij moet wel want heel langzaam maar zeker wordt Amerika in het nauw gedreven. De Amerikaanse bevolking heeft daar geen weet van en nemen het allemaal niet zo ernstig maar het is een feit.
Achter de schermen van de wereldpolitiek worden grote zaken gedaan op het gebied van olie en gas. Rusland heeft een miljardencontract afgesloten met Japan. China met Zuid-Amerikaanse landen en met Canada (!). Zij stellen hun toekomst veilig en zorgen voor nieuwe vriendjes op het gebied van brandstof en brandstofvoorraden.
Amerika heeft zich wat dat betreft gericht op het Midden Oosten maar het lukt ze niet om die met dichte afspraken aan zich te binden en dus moeten ze geweld gebruiken om de komende generaties aan brandstof te helpen. Het is een onzekere weg want de vijandigheid naar Amerika toe wordt op deze manier steeds groter en zelfs bondgenoten keren zich langzaam af van dit geweld en maken afspraken met elkaar voor de toekomst.
Dat kan Amerika zich niet veroorloven. Als het zo doorgaat zullen zij over 30 of 40 jaar alleen staan en volkomen afhankelijk zijn van landen als China, Rusland, Japan en Europa (wat tegen die tijd ook gewoon één land is) want die produceren met elkaar genoeg om de wereld in leven te houden.
Wat het Midden Oosten zal doen is nog een vraagteken. Straks wordt het nog vrede daar en dat is heel slecht voor de Amerikaanse economie nog afgezien van het feit dat een Verenigd Midden Oosten niet echt een wensdroom is van de US of A.
Dus het is hard werken voor de Amerikaanse president en daarom gaat hij vandaag alvast aan de Europese leiders vragen:
“Wil jij mijn vriendje zijn?”

3 gedachten over “Bush in Brussel

 1. Indigo

  Er zullen wel mensen zijn die zijn vriendje willen zijn uit eigenbelang, maar de mensen die verder kijken dan hun neus lang is, houden hem liever als mindere buur dan als verre vriend.

 2. Renesmurf

  Af en toe een bezoekje schijnt zo te horen.
  Joost mag weten waarom, ze hebben toch allemaal telefoon?

  Maar ja, we hebben elkaar kennelijk nodig of zo.

 3. Marleen

  Europa loopt toch zo graag aan ’t handje van big brother Bush. Heel eventjes lieten de Europeanen het handje los toen Amerika oorlogje ging spelen in Irak. Europa (op een paar landen daar na) liet de Yanks alleen in de grote zandbak. Maar als er straks grote orders te verdelen vallen weet Europa niet hoe snel ze achter papa Bush moeten rennen.

Reacties zijn gesloten.