Breezersletje op de sportschool

Mijn fantasie maakt weer overuren. Want:
Een sportschool in Heteren in de Betuwe biedt sporters vanaf maart de gelegenheid naakt te fitnessen. Het naakt sporten kan voorlopig alleen op zondag. Zegt de eigenaar:
“Uiteraard gaan we nog strenger letten op hygiëne. We ontsmetten de toestellen dagelijks en gebruiken hoesjes voor de zadels.”

Zijn we met z’n allen van God los of hoe zit dat? Het wordt toch hoog tijd dat die zeespiegel met 5 meter stijgt. Beter vandaag dan morgen.
Maar daar gaat het nu even niet over. Waar het wel over gaat is dat het woord “breezersletjes” in De Dikke Van Dale opgenomen gaat worden. Doen, zou ik zeggen. Gewoon doen. Schiet mij alleen een vraag in de kop. Waarom bestaat er wel een woord als “breezersletjes” en besmeuren we met dat woord alle meisjes/vrouwen die zich laten belonen voor bewezen diensten en waarom bestaat er niet een woord als breezerpooiertjes of breezerpimpjes of breezergoorlapjes?
Als jongen/man ben je helemaal de slimme bink als je gebruikt maakt van aangeboden diensten en krijg je geen valsige bijnaam aangemeten. Gek is dat. Moet ik even over piekeren.
Dat piekeren kan ik dan mooi doen terwijl alle hobbels en bobbels naakt staan de flubberen op de loopband van de sportschool. Er schieten mij toch apparaten te binnen waar je heel voorzichtig op moet zijn. Voor je het weet zit er wat edele delen klem. Mag je op zulke dagen ook alleen maar kijken? Zo’n beetje stoer met een waterflesje en een handdoek over je schouder wat rondhobbelen en een beetje zogenaamd meditatief voor je uitstaren de zaal in? Die grote TV’s kunnen ze wel uitlaten op die dagen want die hebben geen nut meer.
Blij dat wij zelf zo’n roeimachine thuis hebben. Dat opent perspectieven ! Ik zet De Man naakt op dat machine. “Dat is mode” zeg ik dan. En terwijl hij aan het roeien is zwaait hij met een Breezertje fles Dom Pérignon.
Vervolgens drinken we samen die fles leeg en verzinnen een ‘tegenwoord’ voor Breezersletje en helpen dat woord vervolgens de wereld en De Dikke Van Dale in. Goed plan.
Verzinnen jullie even mee?

22 gedachten over “Breezersletje op de sportschool

 1. nanos

  Ik las dat net ja, van die sportschool. Kom gerust deze kant op zou ik zeggen, het is een dorp verder. Je zult mij er niet tegenkomen, maar na het sporten ben je hier welkom. Zo’n roeiapparaat hebben wij trouwens ook thuis.

 2. Harry

  Wijndoos is mijn eerste gedachte. Maar ik zou toch flink uitkijken op zo’n roeiapparaat in je blote niksie, want voor je het weet zit je klem in dat apparaat met één van je edele of minder edele delen.
  Ik ben bang dat dat wel eens heel erg pijnlijk kan zijn.
  Prettig weekend.

 3. Marijke

  Lijkt me vreselijk afleiden, beetje in je nakie sporten.
  En op zo’n roeiapparaat, gaat dat dan niet plakken?

 4. Renesmurf

  Na het naaktrecreeren, camperen en zwemmen nu dus ook andere sporten, daar kon je op wachten.
  Ze doen maar hoor.

  En breezerslet is een modewoord, dat zal wel weer verdwijnen.

 5. ton

  Zou het niet zo zijn dat vooral meisjes breezers drinken?
  Zullen we hun vriendjes dan maar bacopooiers noemen?

 6. st@@rtje

  afschaffen dat soort lullige woorden….
  Sporten…… jeetje daar moeten toch juist van die strakke pakjes bij aan….

  Je hebt gelijk. WE zijn met zijn allen los….. totaal los

 7. Plaus

  Las het gisteravond op teletekst en heb het met grote hilariteit voorgelezen aan manlief…tja…laat die zeespiegel maar stijgen…sommige dingen zijn echt te zot voor woorden. Je bent gelinkt vrouw!

 8. Johan

  Het lijkt mij ook geen pretje, naakt op zo’n roeigeval. Ik zal het in ieder geval niet doen.
  Maar ik moet maandag maar wel weer eens beginnen met dat apparaat, dat bij ons op zolder ligt te roesten. Pfff.

 9. sillyme

  Ik heb een vriendinnetje of moet ik zeggen ‘ vriendin ‘ Nou, dat wil je echt niet weten hoor, als die zonder kleding zou verschijnen. En ik zie mezelf ook liever niet zo! Toch wat ouder en wat minder strak zo hier en daar!! En kleding houden je zweetdruppeltjes nu eenmaal goed tegen! Anders wordt het zo’n glij partij… pfff!!

 10. genevieve

  hmmm… las ik net gisteren in de psychologie over ‘verveling’ en ik moest daar weer opeens aan denken toen ik dit las… want daarin stond dat mensen steeds een grotere kick opzoeken om de verveling tegen te gaan… en de verveling kan net zo goed ontstaan na te veel prikkels dan na te weinig…
  Ook na dit experiment gaan ze weer op zoek moeten naar NOG wat straffers… tenzij ze doorkrijgen… dat je ook op een andere manier de leegte kan vullen… en de verveling kan stoppen… de vicieuze cirkel kan doorbreken in plaats van erin te blijven… gas terugnemen… in de eenvoud… de eenvoudige creativiteit…
  Het is bijna eng… echt eng… om te zien… hoe mensen vluchten… in sensatie… met het idee dan die leegte te kunnen blijven ontlopen…
  niet dus.
  brrr.

 11. Jan

  Nou… komt ie…

  Heinekenhengst
  Gulpener karlul
  Grolschgrabbelaar

  kan zo de Dikke van Dale in.. al krijgt dat ook meteen een lading in deze kontekst.. dat laatste ook… of is het context… ? Ik raak hier in de war.. van al dat disfunctionele bloot..

 12. She

  Ik las het ook en dacht meteen dat als mijn sportschool dit op speciale uren zou introduceren, ik mijn abonnement meteen zou opzeggen. Zo conservatief ben ik dan ook wel weer. Wat me trouwens wel mooi lijkt is dat je alle spieren dan goed kan zien bewegen op de apparaten, maar dan moeten het allemaal wel mensen met gespierde lichamen zijn en dat zal ongetwijfeld niet het geval zijn.

 13. Galadriel

  wat is er mis met het neutrale woord ‘drankorgel’…. lellebel vind ik ook nog steeds erg mooi

  off topic: hier ben ik dan 😉

 14. Cornette

  @Galadriel. Mooi ! Om te weten waar je zit dan. Maar ook het woord lellebel is inderdaad geweldig. Ik was het bestaan bijna vergeten.
  Lekkere lellebel. Dat klinkt tenminste.

 15. Pasula

  Genevieve geeft een mooie reactie hier, daar ben ik het helemaal mee eens. Ik zou niet mijn abonnement opzeggen op de sportschool als dat bij mijn sportschool zou gebeuren, maar ik zou wel gaan fitnessen met kleren aan, gewoon om een punt te maken.

 16. Radar

  Jaren “verkering” gehad met een Cola-snol. Veel pret mee gehad. Ze noemde mij altijd de Cola-spuiter [begrijp me niet verkeerd, mijn hobby was die colaflessen lekker te schudden voor het openen].
  Trouwens dat “fitness in the nude” is waarschijnlijk alleen bedoeld voor echte mannen en vrouwen, zeg maar mannen en vrouwen met “ballen”?

 17. nrrdgrrl

  in dezelfde categorie: hoe noem je het luiergedeelte van een meisjeskleuter? is geen woord voor. gauw wegstoppen. jongens hebben bijvoorbeeld een plasser of een piemel. meisjes hebben…? een scheldwoord of een latijnse les.

 18. annabee

  Grrr, m’n reactie is weg, foetsjie met een of andere mededeling over een password (?).

  Nog een keer dan:
  Mij zie je überhaupt niet in de sportschool, laat staan in m’n nakie.
  Met sporten heeft dit niks te maken, het is je reinste ‘kijkmijeensopmezelfkicken’, puur narcisme, want wie zichzelf niet mooi vindt zal zich er niet vertonen.
  Een tegenwoord voor ‘breezersletje’ schiet me niet meteen te binnen. Het moet in elk geval domheid en zieligheid uitdrukken, want wie voor z’n gerief en de lol z’n toevlucht moet zoeken bij deze meisjes is diep gezonken.

 19. Zacherius

  Omdat geen enkel zichzelf respecterende mannenpersoon er ook maar aan dénkt om een Breezer aan te schaffen, let alone drinken…
  Daarom…

Reacties zijn gesloten.