Big Google is watching you

Het is leuk spelen met Google Earth. Meeste mensen zoeken eerst hun eigen huis op en kijken naar plaatsen waar ze ooit geweest zijn. Leuk is ook om te proberen dieren te spotten. IJsberen enzo. Of lekker op safari in Afrika zonder ooit je stoel uit te komen. De Chinese Muur, steden waar je nooit van je leven een voet zult zetten, graancirkels of je vakantiebestemming. Bijzondere zaken hoef je niet allemaal zelf te ontdekken want er zijn (uiteraard) weblogs die dat voor je op het WWW zetten. Zoals ook naakte mensen. En waar zijn de meeste naakte mensen? In Den Haag blijkbaar. Je moet wel wat fantasie hebben om ze goed te kunnen zien maar dat mag de pret niet drukken. Leuk tijdverdrijf in ieder geval en interessant ook. Blijkbaar hebben wij in Nederland ook mensen die beroepshalve nauwlettend in de gaten houden wat je op Google Earth allemaal kunt zien. Ze houden het niet alleen in de gaten. Ze steken er ook een stokje voor. Ga eens op zoek naar Het Witte Huis of naar Kensington Palace en je kunt bijna in de keuken kijken. Maar in Nederland niet. Heus waar niet ! Ergens zit een overijverige ambtenaar te speuren naar plekken die niet gezien mogen worden. Zoals Huis ten Bosch bijvoorbeeld. Ik vraag me af hoe ze Google zo gek krijgen om die plek daadwerkelijk onbekijkelijk te maken. Maar het is gelukt. Bang landje Nederland. Bang voor wat? Bang voor niks. Bang om bloot gezien te worden in de tuin? Of bang om juist in de winter gespot te worden in een bontjas? Het lijkt mij hier geen zaak van veiligheid maar van privacy. Als het om veiligheid zou gaan dan zou je niet van heel dichtbij de Neeltje Jans kunnen zien of op Schiphol zowat in een vliegtuig kunnen stappen. Maar dan kan nu juist wel. Privacy dus. En aangezien wij geen van allen op Huis ten Bosch wonen is het misschien verstandig aan Google Earth te denken als je deze zomer op je eigen besloten dakterras eens lekker helemaal bruin wilt worden.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

16 Responses to Big Google is watching you

 1. Erik says:

  De details houden op zo’n 10 km van hier op, misschien komt het er nog van.

 2. Marijke says:

  Denk dat ik maar van die schermpjes bovenlangs ga plaatsen zodat ik vredig op mijn terras kan zonnen….

 3. Johan says:

  In Den Haag gaan wel meer mensen met de billen bloot.

 4. ton says:

  Als een vage weergave van mijn lichaam iemand gelukkig kan maken, is dat van harte gegund.

 5. nrrdgrrl says:

  heeeej welkom bij postcrossing!

 6. Renesmurf says:

  Ik vind dat je alles moet kunnen zien, de wereld is van iedereen.
  En ik vlieg graag wat in het rond.

 7. klaproos says:

  :-))) stttt niks vertellen dan kunne we kijken met z’n allen 🙂

 8. Jan says:

  Waar angst regeert kan geen liefde zijn. Zie regeringen alhier.

 9. ary says:

  Waarschijnlijk zont Bea ook topless in de achtertuin. Er moet toch een reden zijn waarom ze die plaats onbekijkelijk willen maken.

 10. Harry says:

  Het lijkt me niet echt prettig om de pukkels op de billen van WA in close up te zien. Godzijdank wordt dat goed afgeschermd.

 11. genevieve says:

  brrr… al die gluurders.. afluisteraars… een mens zou voor minder gaan flippen… toch… huh… argh… jakk…

 12. Radar says:

  Omdat je tegenwoordig via het jezelf tonen of laten horen op internet [denk aan dat meisje Esmeé en You tube] probleemloos eeuwige roem kunt verwerven is het misschien juist wel aan te raden om niét aan Google Earth te denken als je met de billen bloot gaat op het dakterras.

 13. Pasula says:

  Ach ik zit er niet zo mee. Als ik naakt in de tuin wil liggen en mensen willen ernaar kijken, tja. (Daarom ga ik ook onder de zonnebank en doe in de zomer allerlei leuke dingen met kleding aan!)

 14. yvonnep says:

  Gelukkig heb ik geen besloten dakterras!

 15. champagne says:

  Hm, nooit geweten dat google earth bestond zelfs! Ga nu toch maar eens op onderzoek uit.

 16. Plaus says:

  Heerlijk, googlen, heb zo al heel wat reisjes gemaakt. Inderdaad eerst naar de bekende plaatsen, huis en omgeving, vakantiebestemmingen…En ook eens samen met mijn vader achter het computerscherm gezeten en zo liet hij me zien hoe ze in Canada gereden hadden. Was ook best bijzonder. Maar…zonaanbiddende wit/bruin/roodvelletjes heb ik nog nooit gespot…Tjong, hoe je je tijd al zinvol kunt invullen. En ja…even off topic…IKEA…zo heerlijk. Word daar altijd blij van. We kopen er altijd handig, laat ik het zo maar noemen. We hebben al veel in huis staan, of liggen. Maar dat is puur omdat het zo handig en betaalbaar is. En leuk om inelkaar te zetten. Goed, weer eens gezellig bij je bijgelezen. Groeten Plaus. En, een fijn weekend gewenst.