Zonnebril van je kop ja !

Je hebt van die dingen die je aangeleerd worden in dit leven en die er om de één of andere rare reden nooit meer uit gaan. Ze blijven in je systeem haken en je kunt er blijkbaar niets meer aan veranderen. Ik heb dat met zonnebrillen. De tijd van zonnebrillen breekt weer aan, alhoewel er mensen zijn die altijd met zo’n ding lopen. Een zonnebril bij iemand anders op zijn neus, irriteert mij mateloos. Tenminste, als je met zo iemand in gesprek raakt en die iemand blijft tegen je praten met die zonnebril op de neus. Ik kan mij op dat moment niet meer concentreren op het gesprek want mijn gedachten dwalen dan in de richting van de vraag: “Wat heb jij voor mij te verbergen? Waarom mag ik jouw ogen niet zien? Ben jij een stiekem tiepje? Ben jij wel helemaal eerlijk?
Geen woord van het gesprek blijft hangen en ik kan maar niet gegrijpen dat die zonnebril niet heel even van die neus gehaald wordt tijdens het praten. Het is erin gestampt dat het zo onbeschoft is om met een zonnebril op tegen iemand te praten dat ik dat nooit meer ben kwijtgeraakt.
Als je tegen iemand praat laat je je ogen zien, je kijkt de persoon in kwestie aan. Punt uit. Dat was althans onderdeel van mijn opvoeding.
Lastig dat dat er zo diep in blijft zitten in je leven want er zijn toch veel mensen die dat ging gewoon ophouden tijdens een gesprek.
Onopgevoed? Stiekemertjes? Of ben ik een ouderwetse zeur. Jullie mogen het zeggen.

18 gedachten over “Zonnebril van je kop ja !

 1. Corrie

  Ik ben met jou, als je met iemand in gesprek gaat moet de zonnebril af. Ik irriteer me ook aan al die pop- en film sterren die interviews geven met zo’n ding op hun kop. Het werpt een barrière op en ik vind het niet erg respektvol naar de ander.

 2. Sylvia

  Ik vind het ook fijner dat iemand mij aankijkt en ik die persoon in de ogen kan kijken, dus zonder zonnebril.. dat is ook netjes.. alleen kan ik me voorstellen dat je soms je bril ophoud, als de zon zo scherp is en je hem echt nodig hebt.

 3. Lucide

  In een gesprek laten de ogen zien hoe iets bedoeld wordt en hoe iets over komt. Zonnenbrillen – zeker die ellendedingen met spiegelglazen – verbergen de ogen. Ik heb dan ook de neiging om iemand helemaal niet meer aan te kijken. Niet expres, hoor, zo gaat het dan gewoon.
  Overbodig te zeggen dat ik het dus helemaal met je eens ben. (Dan desnoods dat ding maar lekker trendy in het haar schuiven …).

 4. JeeBee

  Nee hoor meid, je bent echt geen ouderwetse zeur. Ik vind het ook hoogst irritant als ik iemand met wie ik in gesprek ben, niet in de ogen kan kijken. Zet hem dan gewoon even op je hoofd en als je erg veel last van de zon hebt, draai je dan maar wat om, of maak het bespreekbaar.
  Ik heb ook iets tegen petjes. Buiten heb ik er niet zo heel veel problemen mee, maar binnen moeten die dingen af. Hoogst irritant (imo) als men met zo’n pet op z’n kop binnen zit….

 5. Indigo

  Zonnebrillen zijn voor mij een noodzakelijk kwaad.
  Hoewel ik zelf mijn zonnebril afzet wanneer ik met iemand in gesprek ben, vind ik het meestal niet zo erg wanneer de ander dat niet doet.

 6. Radar

  [url=200,200]http://www.minivarkens.com/Archief/fotovdweek/images/zonnebril.jpg[/url]
  Ik ben het volledig met jullie eens!

 7. Cornette

  Zoals je wellicht gemerkt hebt Radar, kun je geen URL’s en linken posten op deze log zonder dat ik dat eerst moet goedkeuren. Anders krijg ik al die pokerjongens weer op mijn dak. Maar de foto die jij stuurde is wel errug leuk. Allemaal even kijken. Die link even kopieren en plakken !

 8. ChasingDreams

  Alleen zonnebrillen met spiegelglas vind ik verschrikkelijk. Het is ook zo’n rare gewaarwording om in je eigen ogen te kijken terwijl je met iemand ander in gsprek bent ;-).

 9. marian

  Ik vind het ook niet meer dan fatsoenlijk om even de bril af te doen. Ik doe het zelf ook, terwijl ik een heel licht gekleurde bril heb waardoor je nog makkelijk mijn ogen kunt zien.

 10. Karen

  Ja, ik heb dat ook. Dat het niet hoort. Maar ik denk dat in elk geval een deel ervan, aangeleerd gedrag is. Boeven, stoere macho´s en ongenaakbare vrouwen beelden we graag af met een zonnebril. Wat zou de kip zijn en wat het ei?

 11. pim

  hoe heet zoon zonnebrill
  reactie als je blieft en waar zou je die kunne kopen

  tnkx

 12. koos

  ik loop ik in de super mart met mijn zonen bril op ki vind dat goed maar aan de kasa moet de bril wel even af

 13. koos

  ik loop ik in de super mart met mijn zonen bril op ik vind dat goed maar aan de kasa moet de bril wel even af

Reacties zijn gesloten.