Zondagmorgenschrik

Zondagmorgen. Voorheen zo’n bijzonder rustpunt in de week. Het is nog vroeg (ondanks dat het laat werd) en met een kopje koffie spit ik de zaterdagkrant door. Rustig en genietend sla ik een pagina om en zie een enorme foto van Hans Hoogervorst. Daaronder staat met grote letters een uitspraak:
“Ik verdien een plaats in de geschiedenisboeken.”

Het wordt licht in mijn hoofd en een harde fluittoon klinkt in mijn oren. Ik grijp mij aan de tafel vast om te voorkomen dat ik omval. Even bijkomen met een kopje koffie lijkt verstandig. Met weemoed denk ik terug aan de tijd dat Ministers nog gezond waren. Rita Verdonk heeft me deze week ook al zo laten schrikken met haar uitspraak dat zij veel mailtjes krijgt van mensen die zich unheimisch voelen op straat als er geen Nederlands wordt gesproken. Driftig bladeren in De Dikke Cornette leverde geen resultaten wat betreft het woord unheimisch. Ze had natuurlijk het puur Nederlandse woord Unheimlich moeten gebruiken. Nou ja, net als Cornette zeker veel op de gang gestaan tijdens Duitse Nederlandse les. Niettemin zijn het klappen die een mens tijdens zo’n week te verwerken krijgt en dan nog wel op de vroege zondagmorgen. Om de bloeddruk weer wat naar beneden te krijgen zoek ik wanhopig naar het “sorry” van Alexander Pechtold. Maar nee, we zeggen geen sorry meer want daar moet iedereen inmiddels zo om lachen. In plaats daarvan lees ik dat Bert Bakker ons aan het voorbereiden is op het Ja van D66 inzake Afghanistan “want we willen Wouter Bos niet aan het premierschap helpen”. Hoezo principes? Hoezo vasthouden aan je denkbeelden? Hoezo luisteren naar je achterban?
Vastberaden neem ik een drastisch besluit. Nog vandaag ga ik op zoek naar de dichtsbijzijnde Plattelandsvrouwen Vereniging en bemoei me niet meer met politiek. Breien voor Brazilië, punniken voor Peru, haken voor Honduras, taarten voor Tibet. Ik heb wel wat gezonders te doen dan de dikke zaterdagkrant te lezen.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

22 Responses to Zondagmorgenschrik

 1. Renesmurf says:

  D66 is een lachertje, maar wel machtsgeil.
  Als er nog iets van hun over is stappen ze zo bij Wouter in.

 2. nanos says:

  D66 is naar de knoppen geholpen door de huidige generatie D66’ers. Ze moesten zich schamen, en ‘sorry’ zeggen natuurlijk.

 3. blue says:

  heel verstandig Cornette!

 4. Marijke says:

  Tja je wordt er niet blij van….

 5. yvonnep says:

  LOL!!!!! Ik doe met je mee; ik vraag ook een uitkering aan en hou op met het werken waar ik werk πŸ™‚

 6. Ary says:

  De nieuwe president van Bolivia schijnt nog een leuk breipatroon voor een trui in de aanbieding te hebben.
  http://www.home.nl/fun/nieuws/artikel/00209243

 7. Radar says:

  Ik durf een gokje te wagen, dat je er tegen de tijd, dat de “afternoon-sherry” op tafel verscheen, weer heel anders over dacht.
  Maar…ik gun je van harte je weekje punniken, hoor.

 8. Cornette says:

  @ Radar. ROFTLOL ! Je begint me al aardig te kennen.

 9. Indigo says:

  Abonneer je zo snel mogelijk op de Story!

 10. JeeBee says:

  Jammer Cornette, plattelandsvrouwen bestaan niet meer. Dat zijn nu ‘de vrouwen van nu’! Er wordt niet meer gebreid, gehaakt of gepunnikt, nee ook de vrouwen van nu houden zich met meer wereldser zaken bezig. πŸ˜‰
  Heb je, btw, zaterdagavond ‘het debat’ gezien op tv? πŸ™

 11. Lucide says:

  Hoogervorst in de geschiedenisboeken … als top-loser dan hoop ik! Zulke egotripperij is echt stuitend!
  Moet opeens zo denken aan Kamp die wilde dat iedereen hem ‘excellentie’ ging noemen. Ook al zo om te huilen van het lachen, of andersom.

 12. klaproos says:

  ja cornette… zo zit het nou in elkaar dat je zelf een plek in de geschiedenisboeken kunt reserveren voor jezelf πŸ™‚ dat jij dat nog niet hebt gedaan joh…..

  maak er een heerlijke dag van en laat rita maar ronken van daag πŸ™‚
  XXX klapper

 13. GdeB says:

  Madonna’s nieuwe single begint al veelzeggend: iek bien droefigk.
  Bien jou ut nie, daan wor je ut well.

 14. nel says:

  Groot gelijk.
  Hou je maarmet leukere dingen bezig.
  Ook goed vo je bloeddruk.
  Groetjes Nel.

 15. Erik says:

  Ze zullen hier wel blij zijn met een warme trui. πŸ™‚

 16. pascha says:

  ….in de geschiedenis boeken als één van de lulligste leden van het kneuzenkabinet van JP….dan mag het

 17. ton says:

  Hoogerhorst in de geschiedenisboeken als eerste minister, die tijdens de uitoefening van zijn ambt gedwongen in een psychiatrische inrichting werd opgenomen: grootheidswaanzin.

 18. Rian says:

  Het is waarschijnlijk precies die houding die hem (Hogervorst) op die plek (ministerstoel) heeft gebracht. Het is helaas nog zo dat de haantjes het het verst schoppen. Maar als we ons gaan wegdraaien, geen kranten meer lezen, ophouden ons erover op te winden, de politiek de rug toekeren, zal het dus zo blijven.

 19. Radar says:

  Wat betreft Hoogervorst: ach, welk geschiedenisboek heeft niet zijn zwarte bladzijde?

 20. Pasula says:

  Hehe eindelijk verstandig πŸ˜‰

 21. Harry says:

  Je kunt natuurlijk ook een coltrui voor Hoogervorst breien. Boven zijn hoofd dichtmaken en hem op het Prins Clausplein midden in de spits loslaten. Als hij het haalt mag hij wat mij betreft in het Guiness Book of Records als grootste onbenul.

 22. Jeanine says:

  Ik ga weer hoedjes en boten van de krant vouwen, ook geen verkeerde bezigheid.

  Graag gelezen!