Zondagblues

Zondagblues is geen echte blues. Het is meer een gevoel van rust en stilte na een drukke week. De telefoon is weliswaar al twee keer gegaan maar met een beetje geluk blijft ook die stil de rest van de dag. De zaterdagkrant is in de vroege ochtend gelezen. Kopje koffie erbij en stilte. De brunch is als sneeuw voor de zon verdwenen. Een groot deel van de dag strekt zich nog voor ons uit. Na het opstarten van de computer lees ik dat het CDA nu voor het eerst groter is dan de PvdA. Gelukkig is het slechts een peiling van Maurice de Hond maar toch. Maar toch !! Even een mantraatje uit de kast rukken om de bloeddruk weer wat naar beneden te krijgen. Rustig ademhalen en even de polsen onder de koude kraan.
Een nog beter idee is om de nieuwe CD van Sting “Songs from the Labyrinth” even op te zetten. Een heel bijzonder project. Het is even wennen maar dit is nou wat ik echte zondagmuziek noem.
En je krijgt er weer een beetje rust van in de kop. De titel van het nummer past ook uitstekend bij de uitslag van de peilingen van Maurice.

20 gedachten over “Zondagblues

 1. Ary Leguijt

  Tsjonge, dat is even wat anders zeg, die nieuwe Sting. Krijg hierbij alleen ongewenste plaatjes in mijn hoofd van Sting en tantrische sex sessies. Daar schijnt hij een verwoed beoefenaar van te zijn. De muziek lijkt er in ieder geval geschikt voor.

 2. Marijke

  Echt ontspannen word ik niet van die muziek, doe mij dan maar de ‘oude’ Sting. Gelukkig dat smaken verschillen! Zondagblues, daar heb ik al van jongsaf aan ‘last’ van….

 3. klaproos

  owhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh flow maai tiers:-)

  laat maar lekker gaan, het is inderdaad zondagsmuziek,
  groetjes
  klaproos

 4. Rose

  Prachtig, prachtig, prachtig. Wat houd ik toch van Sting. Heerlijk! Ondanks waar het nu mee geassocieerd wordt 😉

 5. Marloes

  De zondagsrust, daar kan ik me wel iets bij voorstelling. De nieuwe Sting is niet aan mij besteed ben ik bang.

 6. pascha

  hahahaha…hoezo te langzaam heerlijk…wat heeft hij toch een stem…. ik ben die stijging van het cda al haast vergeten…verdringen dat nieuws

 7. elly

  Tja, tempo is inderdaad goed, maar door de hesige stem van Sting en zijn, zullen we maar zeggen minder goede ademtechniek ( voor deze muziek) is het ook niet mijn favoriete uitvoering vrees ik. De ‘gewone’ Sting vind ik prima, maar deze muziek hoor ik liever gezongen door bv. Barbara Bonney

 8. Harry

  Nee, deze Sting mag mijn deur ook voorbijgaan. Ik houd meer van zijn eerste Police-werk en zijn vroege solo-cds. Maar als ik hem zo beluister kan ik mij voorstellen dat hij vindt dat de rockmuziek op sterven na dood is. De toekomst moet uit het verre verleden worden gehaald. Dit is inderdaad een ver verleden, prachtig luit-werk, maar zijn stem leent zich hier niet zo voor. Maar ik ben blij dat jij het wel mooi vindt en daar gaat het om. Niet iedereen houdt van de Stones, Motorhead of erger…

 9. marcella

  Het tempo is goed, maar hij heeft inderdaad een minst goede ademtechniek, daardoor mist het spanning ( je zou de tonen wel uit z’n mond willen trekken). Ik krijg het gevoel of ook voor Sting het hooikoortsseizoen nog niet over is.

 10. Pasula

  Toch snap ik het niet, in heel weblogland is bijna iedereen tegen Balkenende en toch scoort hij hoog…typisch.

 11. She

  Het viel mij laatst ook op dat ik op zondag andere muziek draai, inderdaad echte ‘zondagmuziek’. Een heerlijke dag vind ik het.

Reacties zijn gesloten.