Wintersport

Ergens in een grote doos ligt nog een mapje foto’s van jaren geleden. Van die ene keer dat we op wintersport zijn geweest. Ik heb die foto’s nooit ingeplakt want ik wil er eigenlijk niet aan herinnerd worden. En je kon het niet eens echt wintersport noemen want verder dan het Zwarte Woud zijn we niet gekomen. Daar huurden we van die Langlaufdingen met schoenen waarin je je voeten niet meer kon bewegen. De volgende dag gingen we vol goede moed naar onze eerste les. Toen ik mijn voeten (in die idiote schoenen) voor het eerst in die Langlaufdingen klikte kwam ik tot de ontdekking dat mijn benen alle kanten uitgleden behalve de goeie. In een spagaat of in de knoop. Meer keus was er niet. Dat zou vast na een paar lessen wel beter gaan want tenslotte waren we nog jong en dus vol goede moed. Inderdaad ging het een ietsje beter na een dagje of wat maar niet spectaculair. Toen we onze eerste meters op een pad het bos in aflegden was er een piepklein heuveltje. Halverwege dat heuveltje gleden de Langlaufdingen als vanzelf achteruit. Tegelijkertijd werd ik vrolijk ingehaald door een zooi 65-plussers (toen nog stokoud in mijn ogen) die jolig “Gruss Gott” jodelden. Tjonge wat had ik de pest in en wat had ik het slecht naar mijn zin. De leukste momenten van die vakantie waren de uren in de Konditorei, het Restaurant en onder het dikke dekbed in het Duitse Hotel. De laatste dagen heb ik nog wel stoer met die rare stukken hout over mijn schouder door de winkelstraat gelopen maar dat levert levensgevaarlijke situaties op als je je onverwacht omdraait.
Sinds die tijd weet ik dat ik een zonnekind ben.

This entry was posted in Het leven. Bookmark the permalink.

19 Responses to Wintersport

 1. GdeB says:

  idd, de konditorei; waren voor mij toen (1 keer lang geleden) de leukste uren.

 2. blue says:

  nu weet ik weer waarom ik nooit op wintersport wil 🙂

 3. Cornette says:

  @ GdeB. Niet de uren onder het Dikke Duitse Dekbed? 😉

 4. Renesmurf says:

  Wintersport lijkt me ook niks voor mij.
  Ik wandel liever op gewone schoenen, en kou hou ik niet zo van.

 5. ton says:

  Wintersport bedrijf ik bij voorkeur bij een temperatuur van 20 tot 25 graden celcius.

 6. karin says:

  Ik ben een winterkind, maar dan met vrieskou en zon. Niet met sneeuw en ijs e.d!

 7. Harry says:

  Wintersport: ik heb er helemaal niets mee. Ik geef de voorkeur aan de zomersport zwemmen. Geen lastige obstakels mee te torsen of je moet weer gaan duiken of waterskieën. En van aprês swim heb ik gelukkig nog nooit gehoord.

 8. zeppo says:

  ik ben nog nooit geweest, maar het enige wat me er in trekt is het haardvuur en de kaasfondue (alhoewel de conditorei het wel iets aantrekkelijker maakt)

 9. Pollie says:

  Wintersport. Ik kan er niet over oordelen. Ben er nog nooit geweest.

 10. marian says:

  Grinnik…. ik heb dat niet eens uit hoeven proberen om te weten dat ik een zonnemeisje ben met een ernstige allergie voor kou en sneeuw!
  Dapper van je Cornette ;o)

 11. Indigo says:

  Na 1 week wintersport is gebleken dat ik ook geen natuurtalent ben als het om skieën gaat.
  Wat ik wel heel goed blijk te kunnen is vallen!
  De konditorei trok me wel, maar in het zonnetje gezeten, met al die prachtig besneeuwde bergen om me heen, vond ik wintersport toch het plezierigst.

 12. Hannah says:

  Nooit gedaan; is niets voor mij, dat weet ik nu al en heb ik altijd al geweten. Ik ben een mens van de zon (niet te warm) en warmte.

  De koude past ook niet bij mijn karakter.

 13. nanos says:

  Toen ik twintig jaar geleden een skipiste in de zomer zag, wist ik , dat ik er verstandig aan had gedaan nooit aan skiën te beginnen. Het was ook in de zomer een zwarte piste, maar dan letterlijk.
  Langlaufen, dat was misschien nog iets geweest. Daar wordt niet zoveel mee verpest. Maar daar is het gewoon nooit van gekomen.

 14. JeeBee says:

  Ik ben nog nooit naar de wintersport geweest, en dat zal ook wel nooit gebeuren. Ik vind de winter prima, maar de sport een stuk minder… 😉

 15. jonneke says:

  wat een herkenning. 🙂
  zo zou het mij ook vergaan zijn als ik het ooit had geprobeerd. alleen was ik daar tevoren al zo zeker van dat ik er nooit aan ben begonnen. in
  plaats daarvan straks lekker naar een eiland waar het nu 22 graden is.

 16. yvonnep says:

  Langlaufen kan ik wel, maar echt zo leuk vind ik het niet in de sneeuw. Alpine skieën komt ‘nicht im frage’ want de bergen gaan er hartstikke van kapot. Ga ’s zomers maar eens naar ‘Les deux Alpes’ in Frankrijk, je weet niet wat je ziet.

 17. pascha says:

  wat is je weblog mooi……voorjaarskriebels…zonnekind?

 18. Erik says:

  Je woont in het verkeerde land.

 19. Pixie says:

  Cornette, ik ben er zelfs nog nooit aan begonnen!
  Dat beetje zelfkennis heb ik nog.
  Toen mijn broer, in mijn ogen ’n onverschrokken held, thuiskwam en vertelde dat hij ’s nachts in bed lag te remmen…. dacht ik, oost west…… 🙂
  Ik heb genóten van jouw ervaringen en alles als bevestiging ervaren.