Werkbezoekje

Zes fractievoorzitters (Verhagen (CDA), Bos (PvdA), Halsema (GL), Rouvoet (CU), van der Laan (D66) en Van Beek (VVD)) zijn samen met 14 journalisten op werkbezoek in India. Doel van de reis is de kennis van de Indiase Maatschappij te vergroten. Men gaat op werkbezoek bij o.a. een callcenter, het parlement en een vestiging van Philips. Het echte doel is eigenlijk om alvast wat afspraken te maken over wie met wie gaat regeren na de volgende verkiezingen. Men wil elkaar dus wat beter leren kennen. Waarom je dat helemaal in India moet doen is onduidelijk. Dat kan tenslotte ook in Center Parks. Iedere dag even de sauna in en dan moet je eens opletten hoe goed je elkaar kent na een week. Twee dingen vallen op aan deze reis. Ten eerste ontbreken er fractievoorzitters. Wellicht staat het al vast wie wel en wie niet mee mogen regeren volgend jaar? Tweede opvallende punt is dat men zich alleen de goede kanten van India laat tonen. Geen bezoeken aan ziekenhuizen of opvanghuizen waar met zoutzuur overgoten vrouwen je voor de voeten lopen. Geen bezoeken aan fabrieken waar kinderen goedkope slavenarbeid verrichten. Geen bezoeken aan de armste delen van de grote steden. Daar doen we niet aan. We houden het natuurlijk wel leuk en gezellig. Ik kan me voorstellen dat er fractievoorzitters ontbreken. Met zo’n stel ging ik nog niet eens een dagje naar de dierentuin!

7 gedachten over “Werkbezoekje

 1. Erik

  In eigen land hebben ze al geen oog voor de realiteit, laat staan tijdens een plezier reisje naar het buitenland.

 2. nanos

  Als ze dan ook ‘geen tijd’ hebben gewoon een stuk over straat te lopen, en te kijken en vooral te ruiken, krijgen ze helemaal niks van India mee.
  Het is dus gewoon een leuk snoepreisje.
  Ik vind eerlijk gezegd Center Parcs al teveel. Ze kunnen overleggen wat ze willen. En met allemaal een eigen kamer in het gebouw in Den Haag kunnen ze kiezen waar.

 3. Harry

  Ze hadden beter een werkbezoekje in Bagdad of in Afghanistan kunnen plannen. De thuisblijvers hadden mooi weddenschappen kunnen afsluiten.

 4. Renesmurf

  Dat kost allemaal weer geld. Ze hoeven niet helemaal daar heen om te kijken, ze hebben daar niks te zoeken, het is gewoon een snoepreis.

 5. hanneke

  heerlijk he, hoe selectief onze politici zich in een ver buitenland laten voorlichten over hoe de regering van dat buitenland graag wil dat wij dat land zien. En ze trappen er nog (graag, want gratis reisje) in, ook!
  Hulde, maar niet heus!

Reacties zijn gesloten.