Weekendspinsels

Behalve het mooie weer en de heerlijke dag in Scheveningen gisteren vielen mij een aantal dingen op dit weekend.

Ten eerste:
De Stichting AAP heeft een heleboel spullen nodig. Op hun site staat precies omschreven wat ze zoal kunnen gebruiken en erg nodig hebben. Wat er (nog) niet staat is het feit dat hun computers ernstig aan vervanging toe zijn. Ze zoeken computers die nog niet zo oud zijn. Liever niet ouder dan een jaartje of drie. Wat ze nu hebben staat op het punt van instorten.

Ten tweede:
In Nederland leven zo’n 108.500 miljonairs. Per dag komen er ongeveer 15 bij. Dat lijkt veel maar wij lopen zeker niet voorop met die cijfers. In andere rijke landen stijgt het aantal miljonairs sneller dan hier.

Ten derde:
Tien procent van de ouderen tussen 55 en 65 jaar leeft onder de armoedegrens.
Zo’n 150.000 van deze ‘jongere ouderen’ hebben minder dan 10.000 euro per jaar te besteden, bijvoorbeeld doordat ze arbeidsongeschikt zijn of op latere leeftijd werkloos zijn geworden.

Ten vierde:
Ongeveer 95% van de kiezers denkt in het stemhokje uitsluitend aan zijn eigen portemonnee. Het kan ze geen ruft schelen wat er met de portemonnee van anderen zal gebeuren.

Ten vijfde:
Jan Peter Balkenende is op dit moment populairder dan Wouter Bos. Het CDA stijgt in de peilingen en de PvdA zakt.

Wat heeft dit alles met elkaar te maken?
Geen benul maar dit zoemt het weekend rond in mijn hoofd.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

23 Responses to Weekendspinsels

 1. GdeB says:

  2 en 3 lijken mij wel een causaal verband te hebben. Waar 3 het geld moet ‘laten’, pakt 2 het geld. Niemand weet dat, maar er is al jaren een maximum aan geld in omloop. t Is gewoon oneerlijk verdeeld.
  Of zie ik nu weer een complot?
  Ps. ik ruft niet in het stemhokje overigens

 2. Renesmurf says:

  Dat zijn hele ernstige cijfers, ik ben geneigt om ze over te nemen.
  Dat zijn feiten om van te zuchten.

 3. klaproos says:

  je bent er maar groos mee cornette…

  🙂

 4. Jan says:

  Van Woutertje baal ik net zo hard als van JP, maar dat die laatste laaienlichter weer stijgt in de polls, zeker na dat schoothondjesgedoe over Bush z’n lompe uitspraken over buitenlandse gevangenissen, daarvan snap ik dus niets. Maar ik snap wel meer niet hoor. Ligt aan de tijd waarin wij leven.

 5. Anoniem says:

  JP rulezz..politiek moet saai en sociaal betrokken zijn + oog hebben voor Jan met de Pet.. .. Stemt allen CDA..
  De rest zijn windbuilen !

 6. Cornette says:

  @ Anonymous. Typisch CDA zeker om anoniem te willen blijven? En inderdaad. Politiek moet sociaal betrokken zijn en oog hebben voor Jan met de Pet. Het zou toch wel heel bijzonder zijn als het CDA ineens, na al die jaren, die richting op ging.

 7. Pasula says:

  Dat stukje van die miljonairs vind ik intrigerender dan de rest. Elke dag komen er 15 bij….mag ik dan morgen bij die 15 horen?

 8. Cornette says:

  @ Pasula. Doen we. Maar dan wel alle spullen die AAP nodig heeft gelijk aan laten rukken svp.

 9. *hanneke* says:

  had je ook nog wel wat vrolijke gedachten??

 10. Beste Cornette,

  Ik kwam min of meer toevallig op je blog terecht. Ik tikte de woorden ‘herinnering en sinterklaas’ in. Die zoekterm tikte ik in omdat ik een tv-programma aan het maken ben dat draait om persoonlijke herinneringen. Een van de onderwerpen is het sinterklaasfeest. Vandaar.

  Nu is mijn vraag, je voelt hem waarschijnlijk wel aankomen, of je eens contact zou willen opnemen. Je herinneringen zijn leuk om te lezen en het lijkt me interessant eens (telefonisch) te praten. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

  Het tv-programma waaraan ik momenteel werk, zal worden uitgezonden op een nieuw themakanaal waarop persoonlijke herinneringen centraal staan. kijk maar eens op: http://www.nostalgienet.nl.

  Je kunt me mailen op: wesleyvermeere@tijdsbeeldmedia.nl

  Vriendelijke groet,
  Wesley Vermeere

 11. ton says:

  Jammer voor Stichting AAP, maar ik kan mijn PC nog iet missen. Gelukkig hoor ik niet tot groep 2, 3 of 4. Voor onderwerp 5 heb ik mijn kieskeuze nog niet gemaakt, maar JPB zal mijn stem in ieder geval niet krigen.

 12. Harry says:

  Dit was dus duidelijk geen goednieuws-show, tenzij je een van die nieuwbakken miljonairs bent. Maar ook dan verandert je leven drastisch en dat schijnt ook geen lolletje te zijn. Toch heb ik geen medelijden met hen.

 13. fialas says:

  Ook niet- miljonairs kunnen donateur worden van Stichting AAP: Postbus 50313, 1305 AH Almere, of/en stort een bijdrage op rekening 2777530.
  Onlangs nog werden ze door een nederlandse toerist bij een dierenparkje in Bretagne geroepen waar de eigenaar de deur achter zich had dichtgetrokken en tientallen makis en lemuren aan hun lot had overgelaten, er lagen stapel lijkjes en wat nog leefde was uitgedroogd en ziek. Een aantal halfaapjes (vari’s, maki’s, degoes), en een staartstekelvarken zijn mee naar Almere genomen en in quarantaine gezet. Zelfs de poes ging mee, die sprong zelf in de auto. Sommigen waren te ver heen, maar de rest maakt het nu prima.

 14. yvonnep says:

  zou het niet eens tijd worden dat die miljonairs eens iets fatsoenlijks gingen doen?
  En ik loop me ook verschrikkelijk op te winden dat besluiteloze JP weer in de lift zit. Aaarrrrgggg

 15. Erik says:

  Tja, ik heb zoiets van “beter een gekend kwaad dan etc.”

 16. Lex Fluitman says:

  Wat er zoal door het hoofd van ’n mens kan spoken. Wij hebben even niets aan ons hoofd, gaan eventjes naar Griekenland. Daarna stort ik me weer volledig op de weblog e.d.

 17. ary says:

  Heb hier nog een prehistorisch gevalletje staan, dat straks overbodig wordt, maar ik denk dat zelfs de stichting AAP daar niet vrolijk van wordt.

 18. Lucide says:

  Je bent een beetje stil hier, Cornette … heb ik iets gemist, ben je op vakantie ofzo? Prettig weekend!

 19. Cornette says:

  @ Lucide. Ik ben er hoor. Alleen vreselijk druk op dit moment. Zoals gewoonlijk eigenlijk. Maar binnenkort weer wat meer tijd.

 20. Xiwel says:

  Voor wonen, internetten, warmte, vervoer, voedsel, verzekeringen en vooral vakantie geef ik 7.000 per jaar uit. Dus ik zit niet zo met puntje 2, 3 en/of 4. Ik heb er zelf voor gekozen om mijn inkomsten te stoppen. Dat leek me beter voor m’n gezondheid en het milieu.

  Qua punt 5 vind ik Koenders beter dan Bos. Gelukkig stem ik op een partij en dan maakt het mij niet uit of Balkenende of Verhage moetwillig Nederland verzuurt.

 21. Cornette says:

  @Xiwel. Zonder inkomsten kan niemand. Dan verhonger je. Punt 4 is wellicht toch wel belangrijk? Als niemand voor jou en je inkomsten kiest waar leef je dan van? Of kan het jou niet schelen waar anderen van leven? Je moet de keus maar hebben.

 22. Xiwel says:

  Ik heb een jaar of 25 gewerkt en zo je zult begrijpen hou ik zelfs ruim van het minimum loon over. Ik kreeg echter ca. 40% meer en werk nu dat financieringsoverschot weg. In mijn visie krijgen anderen ook teveel, maar dat wordt gecompenseerd omdat ze ook succesvol verleid worden om teveel uit te geven. Op zich niet zo erg, ware het niet dat het een zware aanslag is op het milieu en mensen er niet gelukkiger van worden. Het is een ramp dat onze samenleving op economische groei draait. Daar kan geen oorlog tegen op. Ik doe er dus liever niet aan mee. Dus geen auto, mobieltje (en ringtones), wasdroger, CD-verzameling, afwasmachien of energieslurpende platte TV. Ik fiets of loop liever een rondje door de duinen en stop tijd in vrijwillegerswerk. 🙂

  Daarnaast heb ik aardig wat in WW, WAO en andere potten gestort waar ik geen cent uitgehaald heb of zal halen. Ik denk dat veel meer Nederlanders geld zat hebben of hadden kunnen hebben. Ook een kwestie van keuze.

 23. annabee says:

  @Xiwel
  Je verkeert in een luxe positie en vandaaruit is het uiteraard gemakkelijk redeneren. Ik heb ook al een jaar of 25 gewerkt, nooit luxe geleefd en nog nooit een cent overgehouden, integendeel.