Weblog van Jan

Uit pure frustratie omdat Web Streepje Log weer eens niet vooruit te branden is en het lezen aldaar (laat staan het plaatsen van comments) vrijwel onmogelijk is surf ik eens verder en kom bij Jan Marijnissen terecht. Eerst sloeg ik natuurlijk de man des huizes in elkaar want ik dacht, die zit weer eindeloos te downloaden waardoor het netwerk zich gaat gedragen als een pot dikke stroop. Maar dat was niet zo. Afijn, vandaag maar weer eens een poging om jullie te bereiken. Maar ondertussen was ik dus bij Jan aangekomen. Wat ik daar allemaal lees bevalt me niks en op dit logje bij Jan plaatste ik dit comment:
“”Wat me vaak opvalt (en op deze weblog in het bijzonder) is de intolerante houding die mensen aannemen als iemand een afwijkende mening heeft. De messen worden direct geslepen en felle en onaardige reacties zijn het gevolg. Juist op deze weblog valt me dat bitter tegen. Respectvol met elkaar in discussie gaan is er allang niet meer bij in deze wereld. Maar dat dat juist hier zulke vormen aanneemt is wel heel teleurstellend.””
Ook een collega blogster kreeg niet zolang geleden de kous op de kop op deze weblog en langzamerhand ben ik mijn begrip en respect voor Jan Marijnissen aan het verliezen. Want watskeburt? Steeds meer lieden proberen de weblog van Jan een minpuntje mee te geven door het plaatsen van harde, respectloze en vooral niet serieuze commentaren. Deze comments zijn niet gericht op het geplaatste bericht maar gaan in op comments van anderen. Lekker bekvechten en hakketakken. Anoniem natuurlijk. Geen URL (geloof je het zelf?) en de email wordt niet geplaatst. Lekker makkelijk en een schuilnaam is zo verzonnen. Jan grijpt niet in en laat het gezwel van gehakketak en afmaken groeien en bloeien. Dat kost punten Jan ! Althans, bij mij wel. Het is zo makkelijk om een logje te plaatsen en vervolgens de ring uit te stappen om de commentplaatsers hun gang te laten gaan. Er is moed voor nodig om orde en netheid op je weblog te bewaren en te zorgen voor respect en fatsoen. Dat doet Jan niet. Jan geeft ruimte aan lieden die zijn weblog laten verworden tot één van die vele weblogs waar de baas van het café lafhartig achter de tap verdwijnt als het knokken geblazen is. Van serieus en inhoudelijk reageren is al heel lang geen sprake meer. Tijd voor Jan om aktie te ondernemen en de fatsoenlijke reacties en discussie weer terug te halen op zijn weblog. Veel van de “oude” lezers en reageerders hebben al heel lang afgehaakt. Jammer Jan en wat mij betreft: Doe er iets aan !

p.s. Ik heb hem deze tekst gestuurd met wat aanvulling daarop. Wat zouden jullie doen als je Jan was? Kun je je weblog schoonhouden van niet-serieuze lieden of laat je de boel lekker de boel.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

31 Responses to Weblog van Jan

 1. hanneke says:

  ik denk dat je zowel verantwoordelijk bent voor je log, als ook voor de reacties die je daarop ontvangt. Misschien moet je ze wel alten staan, omdat dan duidelijk is wat voor mensen je log lezen en daarop reageren, maar distancieer je dan tenminste van deze commentaren!

 2. Anna(bee) says:

  Ik ben een van de afhakers, ging er nu en dan lezen, maar doe dat allang niet meer. Ik ben van mening dat hij in zijn positie ervoor moet zorgen dat zijn weblog ‘schoon’ blijft, waarmee ik niet wil zeggen dat hij afwijkende meningen moet verwijderen, maar hij kan wél de irrelevante reacties (laten) verwijderen. Als hij – als politicus – zijn weblog niet serieus neemt, neem ik hem als politicus niet serieus, zo simpel is het; wie niet eens een weblog aankan, is mijns inziens niet geschikt voor de landelijke politiek.

  @hanneke
  Zich distantiëren van de commentaren zou een goed begin zijn op de weg van herstel. Maar om die negativiteit te laten staan, om duidelijk te maken door wie je logs gelezen worden? Ik waag te betwijfelen of dat een goede reclame is voor de SP.

 3. Anna(bee) says:

  Off topic: het plaatsen van een reactie duurt hier bij jou op het moment ook héél erg lang. Het lijkt wel besmettelijk …

 4. petra says:

  Voor commentaren die echt niet door de beugel kunnen zou ik disemvowel erop loslaten(klinkers eruit halen),als je ze dan nog wilt lezen kan dat en ze vervuilen niet je hele logruimte met hun ge@#!… En bij blijvend wangedrag blokkeren…

 5. Indigo says:

  Afwijkende meningen mogen, maar alleen als ze respectvol worden gebracht.
  Op mijn log komt het gelukkig niet voor, maar logvervuilende reacties zou ik verwijderen. De schrijvers ervan krijgen een tweede kans, maar bij herhaling volgt een ip-ban.

 6. Erik says:

  Nu heb ik helemaal niets met die man maar ik ben het wel met je eens dat anoniem gif spuwen laf is. Zulke comments zou ik dus ook verwijderen. Oneens? Ok, maar dan wel met e-mail en of website erbij.

 7. Lucide says:

  Ik ben me inderdaad volledig wezenloos geschrokken door enorm agressieve reacties die ik kreeg. Er bleek sprake van persoonsverwisseling. Iemand die zich ‘Lucida’ (dus met een A op het eind) noemt reageert kennelijk vaak hard en met die persoon werd ik verwisseld. Ik ben nu huiverig om nog op die site te gaan reageren. Ik denk er nog veel aan en moet (héél ouderwets!) telkens denken ‘Verbeter de wereld begin bij jezelf’.
  Overigens hebben deze reacties niks met Jan Marijnissen zelf te maken. Je kunt heel makkelijk (zoals Anja Meulenbelt doet) een afzeikfilter plaatsen en zelf bepalen welke reacties er wel of niet op je site komen. Dat leest een stuk prettiger en rustiger, maar beperkt natuurlijk ook. Er is voor allebei wel wat te zeggen.
  Overigens zou ik het wel erg gewaardeerd hebben als Jan M iets zou hebben laten horen op zijn log hierover.

 8. staartje says:

  het is een keuze, denk ik. Het komt bij mij nauwelijks voor, maar ik haal gekke, scheldende, ongenuanceerde reacties weg vooral als ze anoniem zijn. En ban die personen. Anonieme reacties gaan zeker weg vooral als ze anoniem zijn. Als reacties iets bijdragen aan de log is het tot daar aan toe en kunnen ze blijven staan, maar ze moeten niet kwetsend zijn. Het minste wat Jan kan doen is er stelling tegen nemen en erop reageren.

 9. nanos says:

  Je hoeft het natuurlijk niet allemaal met elkaar eens te zijn. Maar je kunt je mening wel op een behoorlijke manier brengen.
  Ik heb niets met Jan M. en kom maar sporadisch op zijn weblog om dan te concluderen dat ik er niets te zoeken heb. Het lijkt inderdaad af en toe aardig op een rellog. Het ligt er aan wat zijn bedoeling met dat weblog is. Wil hij iedereen laten praten, wat het ook is?
  Wil hij een faire discussie?
  Als ik hem was gooide ik de anonieme agressieve reacties eruit. Ik zou er in elk geval op in gaan en niet alleen maar het balletje opgooien en dan kijken hoe het verder rolt.
  Maar misschien is Jan M. helemaal niet zo’n daadkrachtig type die stevig touwtjes in handen kan nemen, maar een van die goede stuurlui aan de wal.

 10. genevieve says:

  inderdaad… vind het soms walgelijk hoe het er aan toe gaat… en ik vind respect enorm belangrijk… mensen afmaken met woorden op weblog is al net zo gewelddadig als wanneer je het met je vuisten doet… en ook zo laf…
  Je hebt inderdaad de mogelijkheid om te reageren, of wanneer het de onredelijkheid him of herself betreft deleten maar !

 11. Renesmurf says:

  Ik zie dat soort logs ook wel eens, met erg veel reactie`s.
  Maar helaas, hoe meer reactie`s hoe minder inhoud.
  Dat doen jij en ik beter.
  Hoewel, dat doen onze lezers.

  Op dat soort logs moeten ze het eens echt gaan bijhouden.
  Een dagtaak, maar zo wordt alles verpest, vind ik.

 12. Anoniem says:

  goiemorgen cornette,

  jawel jan moet aktie ondernemen…of laten doen als hij zelf té druk is, maar dit kan je zo niet laten gaan,
  ik ben géén fan van jan… dus ik bezoek zijn log ook niet,
  en gelukkig heb ik weinig tot géén rare recties… wel eens een anonieme die zegt hmmm matige site… hahaha
  maar dat vind ik eigenlijk nog wel héél erg komisch..
  vooral omdat di epersoon dat “anoniem “zegt… zal zijn/haar eigen log niet durven laten zien…. denk ik dan,
  ik vind het min..anoniem regageren…

  dag lieve cornette, geniet jij maar lekker in je spijkerbroek achter de pc… mij heb je ..ik doe mee :))))
  liefs
  klapper

 13. Rian says:

  Ik kom nooit bij Jan dus ik weet niet wat men daar allemaal roept. Jan is natuurlijk niet verantwoordelijk voor zijn reageurs, net zomin als jij en ik dat zijn. Als ik een vervelende reageur heb, waarschuw ik die en houdt het dan nog niet op dan verwijder ik de vuiligheid. Zo ver is het echter nog nooit gekomen. Ik heb nog nooit een reactie verwijderd.

 14. Edwin says:

  Anoniem reageren of je voor een ander uitgeven is helaas iets dat vaak voor komt. Op onze log is dat nog niet vaak het geval geweest. Een keer kregen we een minne reactie en die heb ik onmiddelijk verwijderd en de plaatser een IP-ban aan de broek gesmeerd. Maar respect op internet schijnt voor sommigen een onbekend woord te zijn. Het gaat mij altijd om de inhoud van een log, daar reageer ik op. Maar de eerlijkheid gebiedt mij ook te zeggen, dat reacties op een log ook wel eens een zijweg in slaan en die volg ik ook wel eens. Maar altijd respectvol naar de ander.

 15. Anna(bee) says:

  Nanos schrijft: Maar misschien is Jan M. helemaal niet zo’n daadkrachtig type die stevig touwtjes in handen kan nemen, maar een van die goede stuurlui aan de wal.
  En dat is eigenlijk precies wat ik ook bedoel! 😀

 16. pascha says:

  als ik Jan was… zou schoon schip maken op mijn web-log

 17. Radar says:

  Als ik Jan was zou ik denken: “Toch mooi, hè, zo’n dwarsdoorsnede van Nederland 2005, wat op mijn log reageert.”

 18. Ik heb (voor het eerst) de log van JM bezocht en de commentaren gelezen. Het is (naar mijn bescheiden mening) een vrij goede afspiegeling van ‘de Nederlander’. Met sommige mensen kun je een goede, leuke, interessante en inhoudelijke discussie aangaan (waar een ieder wat te denken aan overhoudt) en andere mensen gaan, zodra je een afwijkende mening hebt, direct op de persoon spelen en hebben geen flauw idee wat een dicussie nu eigenlijk betekent. De laatste groep is vervelend en kwetsend, maar het enige dat je eraan kunt doen, is proberen zo min mogelijk op hen te lijken en ze maar te negeren. Ga gewoon niet op hun opmerkingen in zodra ze persoonlijk worden en aan de inhoud van de discussie voorbijgaan, zou ik zo zeggen.

 19. blue says:

  ik zou alle respectloze commentaren gewoon verwijderen. Optiefen met dat volk . (oeps)Ik ben het helemaal met je eens dat dit soort uitwassen erg onwenselijk zijn.

 20. maria says:

  ik heb nog niet zo lang een eigen web-log maar vind wel dat je hem schoon moet houden of moet laten blijken dat je het er niet mee eens bent wat ik dan dus doe want ik weet nog niet hoe ik een reactie moet verwijderen mocht iemand dit uit willen leggen graag

 21. Cornette says:

  @ maria.
  De link naar je weblog klopt niet dus kijken wat voor log je hebt is niet mogelijk. Geef even de juiste URL door. Er is vast wel iemand die je wil helpen.

 22. Cornette says:

  Ik zie het al Maria. Het is partygirlmc.web-log.nl.
  Hoe je bij web streepje log een comment kunt verwijderen? Er zijn honderduizenden mensen die je dat kunnen vertellen. Vraag het op je log !

 23. Anoniem says:

  [url=http://www.myfilestash.com/userfiles/klaproos/Alovers%20question-%20Clyde%20McPhatter1.SWF] feest in weblogland[/url]
  we gaan swingen meneer huismus is ***JARIG****
  klik geluid aan goed hard asteblief 😀 😀

 24. klaproos says:

  [url=http://www.myfilestash.com/userfiles/klaproos/Alovers%20question-%20Clyde%20McPhatter1.SWF] feest in weblogland[/url]
  we gaan swingen meneer huismus is ***JARIG****
  klik geluid aan goed hard asteblief 😀 😀

 25. Pasula says:

  Om eerst Maria maar even te helpen: je staat in beheer bij de logs. Aan de rechterkant zie je reacties staan en daarnaast een lichtblauw knopje. Klik op de reactie die je verwijderd wilt hebben.

  En nu over de inhoud van je log: een ieder vult zijn eigen weblog in. Zelf hou ik wel toezicht op de teksten (svp niet te grof en ook niet beledigend naar anderen) maar een ieder is verantwoordelijk voor de reacties die hij/zij plaatst. Daarom laat ik het meeste gewoon staan.
  Ik kijk nooit op het log van Jan, kan er dus geen oordeel verder over geven.

 26. yvonnep says:

  Net als iedereen moet Jan zijn straatje vegen. Ik ben er allang door afgehaakt en vind het te prijzen dat jij nog deze energie erin steekt. Het is niet alles pais en vree bij de SP.

 27. Lucide says:

  @26/Yvonnep: het punt is ook dat er veel niet SP-ers de boel daar expres verzieken.

 28. karin says:

  Dat houd je zelf in de gaten en ik vind ook dat jij daarom beslist wat je er op laat en wat je weghaalt. Dingen die voor jouw gevoel niet kunnen mag je wat mij betreft weghalen, want het is jouw log. Ik laat veel staan, behalve als het vreemde vormen aan gaat nemen.

 29. Anna(bee) says:

  Niets gehoord van Marijnissen? vroeg zij nieuwsgierig …

 30. Cornette says:

  Nee Anna(bee). Binnen een week antwoord staat op zijn site. We zullen zien.

 31. Het zou nog erger zijn als men onwelgevallige berichten verwijderd omdat ze nu eenmaal niet in mijn kraam passen. Ik begrijp echter wel de ergernis die kleeft aan reacties die op de persoon zijn in plaats van op de inhoud. Maar dat zegt vaak meer over de persoon die ze maakt dan tot degene aan wie ze gericht zijn.