Vrouwtje Dijksma

Een hoogopgeleide vrouw die ervoor kiest thuis te blijven en niet te werken: dat is kapitaalvernietiging. Je geniet op kosten van de samenleving een dure opleiding, die kennis mag je niet straffeloos weggooien. Die vrouwen zouden een deel van de kosten van hun opleiding moeten terugbetalen.
Aldus mevrouw Dijksma van de PvdA. Ze moeten maar goed zo doorgaan bij die PvdA. Wat zijn dit voor rare fratsen? Vervang het woord vrouw in bovengenoemde zin eens door het woord moslim, jood, neger of homofiel en je staat de rest van je leven voor de rechter. Dan zie je pas de ware krankzinnigheid van dit idee. Maar dat heeft vrouwtje Dijksma niet in de gaten en blijkbaar is er geen PvdA-figuur in haar omgeving die het uitgekotste kloddertje direct door het toilet heeft gespoeld.
Afgezien daarvan zouden we het ook eens over het begrip kapitaalvernietiging kunnen hebben mevrouw Dijksma. Weet je wat kapitaalvernietiging is? Studeren en vervolgens ook nog eens 8 ton per jaar opstrijken als topman van een energiebedrijf. Militairen naar een land sturen waar je geen bal te zoeken hebt. Een zorgverzekering verzinnen die de ondergang van de gezondheidszorg zal blijken. Moet ik nog even doorgaan? Kan hoor. Wordt dan waarschijnlijk wel een dik boek.
Van sommige hoogopgeleide vrouwen zou je willen dat ze er snel voor kiezen om thuis te blijven en te stoppen met werken. Misschien iets voor u mevrouw Dijksma?

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

18 Responses to Vrouwtje Dijksma

 1. GdeB says:

  Kijk eens naar het cv van Mannetje Rutten. OOk niets gedaan, maar wel een vette job.
  Zo is het vergaan met dit schone land.

 2. nanos says:

  Misschien moet mevrouw Dijksma eens gewoon gaan WERKEN.
  Heeft ze ervaring behalve de politieke ervaring?

 3. rob says:

  Mevrouw Dijksma zit al sinds mensenheugenis in de Kamer en ze is nog zo jong. Ze is zelfs vice – fractievoorzitter. En weet je wat nu het gekke is? Ik heb haar al die jaren nog nooit op een uitspraak kunnen betrappen, wel dat ze altijd hinderlijk in beeld zit tijdens het vragenuurtje. niet van het scherm te meppen, is ze….Dat is dus haar bijdrage tot de parlementaire democratie: behang.

 4. plutone says:

  Dit soort uitspraken kan nooit serieus bedoeld zijn, maar kijk uit: het kan de bedoeling zijn dat er toch een klein stukje van dit idee gerealiseerd wordt. De vraag is dan; wat?

  Eigenlijk dacht ik bijvoorbeeld dat het idee van de flat tax wel ver genoeg zou gaan om mensen de werkvloer op te jagen.

  Kennis weggooien…. net alsof het meeste werk daar niet ook op neer komt! Ik zie om me heen talrijke intellectuelen (niet alleen vrouwen) die zich zeer nuttig maken voor de maatschappij, en daar geen geld voor hoeven te hebben. Daar zit heel wat meer talent dan bij corpsballen die zakkenvullen onder het roepen dat ze zo getalenteerd zijn. En heel wat meer maatschappelijk nut.

  Mevrouw Dijksma is een grote trut.
  (sorry, maar het rijmde zo lekker)

 5. Renesmurf says:

  Ik heb juist meer respect voor mensen die kiezen voor de opvoeding van de kinderen dan voor de cariere!
  Pvda slaat de plank weer eens mis, en dat moet gaan regeren?

 6. Ary says:

  En zo schaart ook Sharon zich bij de ballonnetjes oplaters.
  Vreemde Haagse gewoonte.

 7. sebbo says:

  Je moet je er maar niet aan ergeren, aan de P.v.d.A dus, Sharon is niet wijzer!!!!!

 8. Carola says:

  Ik las het ook, je zou ze toch?!! Hoe komt ze erop!.. *loopt hoofdschuddend het log weer af*

 9. Erik says:

  Weer een teken dat haar IQ beduidend lager is dan haar gewicht.

 10. Marijke says:

  Hoog van de toren blazen, dat kan mevr. Dijksma wel….

 11. yvonnep says:

  Mevrouw Dijksma zou eens echt aan de slag moeten gaan, in een heuse baan met echte mensen.

 12. Ruwina says:

  Waar gáát dit over? Dat kinderen vooral niet door hoog opgeleide moeders moeten worden opgevoed? Of dat vrouwen die misschien nog wel eens moeder willen worden maar beter niet kunnen gaan studeren op straffe van boetes wanneer ze zich ooit bedenken? Of dat een hoog opgeleide moeder verplicht haar kinderen naar de creche moet brengen? Om zelf te kunnen Arbeiden?

 13. hanneke says:

  weer een heerlijk scherp stukje, Cornette, ik ben het helemaal met je eens.
  Heeft mevrouw Dijksma ook al eens gedacht over mannen die ervoor kiezen beneden hun opleidingsniveau te gaan werken???? Of erger nog: huisman te willen zijn???

 14. Lucide says:

  Dijksma vergeet dat ze ook vaders en hun werkgevers op kan voeden. Jammer. De (toch) thuisblijvende vaders die hoog opgeleid zijn, zouden die ook hun studie terug moeten betalen.

  Ergerlijk daarnaast vind ik altijd dat gezeur van kerels over het uiterlijk/gewicht van vrouwen met wie ze het niet eens zijn.

 15. karin says:

  Het wordt met de dag idioter daar. Veel vrouwen zouden best willen maar kunnen niet. Waar komt dat door?

 16. klaproos says:

  lieve cornette..

  een lik op stuk log…
  aai laaik it 🙂

  xxx klapper

 17. Pixie says:

  Ik heb het haar zien zeggen en ik dacht, hoe krijg je het uit je strot!?
  En dat zelfvergenoegde! Die bijna dichtzittende varkensoogjes die alleen door veel eyeliner nog zichtbaar gemaakt kunnen worden; zelfs daar sprak zelfvoldaanheid uit.
  Hoe is het mogelijk, dat het ondanks dat zichtbaar was.

  “Kijk mevrouw Dijksma, u genoot ook ’n dure opleiding, u blijft niet thuis, u bent meestal hinderlijk aanwezig, maar dat u nou wérkt!
  Ik wacht met smart op iets wat respect afdwingt mevrouw Dijksma, maakt niet uit wat, als het maar ergens toe leidt, zoden aan de dijk zet.
  U zit daar al zo lang, dat moet toch ’n keer lukken hè? En je wilt er toch niet aan denken dat men straks vindt dat u ook …….â€?

 18. annabee says:

  Zum kotzen, wat deze dame uitgebraakt heeft.
  En verder zeg ik maar niks, want dan sleep ik er uit nijd van alles bij wat niet relevant is. Grrr.