Veerman Meerman

Soms gaat de logica in deze wereld helemaal aan mij voorbij. Ik denk dingen te snappen maar dan blijkt uiteindelijk mijn snappertje toch te klein. Lastig zo’n te klein snappertje. In dat hele gedoe met Minister Veerman zit iets waar mijn snappertje oververhit van raakt. Een soort minikortsluiting zal maar zeggen. Want wat lees ik?
De partijen willen dat de minister de kosten terugbetaalt die ten onrechte in rekening zijn gebracht. Ook de ambtelijke top van het departement, die in strijd met de regels reis- en verblijfkosten declareerde, zou dat moeten doen.
Dus Veerman en topambtenaren moeten hun foute declaraties en hun gesjoemel gewoon terugbetalen. Dat is uiteraard niet meer dan juist. Maar dat er verder geen konsekwenties aan vastzitten is bespottelijk. Dit hoef ik toch ook niet te flikken? En niemand trouwens. Bij de eerste de beste foute declaratie die boven water komt kun je vertrekken en komkommers gaan sorteren. Opzooien en ontslag op staande voet. Niks uitkering. Niks wachtgeld en excuses niet meer nodig.
Wat zijn dit voor een toestanden? Eerlijkheid boven alles maar juist in zo’n positie dien je zeer zuiver op de graat te zijn. Waar is hier dan het einde van? Je probeert ergens een pot met geld op een oneerlijke manier jouw kant op te krijgen en als het lukt heb je geluk en als het niet lukt betaal je het terug. Dan heb je pech. Maar de poging wordt niet afgestraft.
Ga ik morgen ook eens ergens proberen. Wedden dat ik er niet mee wegkom?

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

16 Responses to Veerman Meerman

 1. Rose says:

  Ze zeggen wel eens: ‘verschil moet er zijn’. Maar soms zijn er verschillen die er in mijn ogen absoluut niet MOGEN zijn.

 2. Indigo says:

  Dit is nou typisch weer een verhaal van jou waar geen speld tussen te krijgen valt.
  Overigens denk ik – nee…weet ik zeker, dat niet jij maar Veerman en de topambtenaren kleine snappertjes hebben!

 3. Harry says:

  Politici hoeven tegenwoordig niet meer van onbesproken gedrag te zijn. Het enig dat ze moeten kunnen is zichzelf uit de rotzooi kunnen lullen. En hoe vreemd ook, dat kunnen ze allemaal.

 4. Jan says:

  Nee, dat moeten wij niet doen. Maar voor hen gelden domweg andere wetten en regels. Vooral de laatste 3 en een half jaar is het errug duidelijk geworden hoe groot de kloof niet is.

 5. Marijke says:

  Heel apart, verbaas met telkens weer over de tolerantie die de politiek onderling heeft… maar in het dagelijks leven is het inderdaad andere koek. Het woord: snappertje vind ik overigens geweldig! 😉

 6. ton says:

  Dat komt door zijn koeien: Met melk meerman(s)!

 7. meizoen says:

  ongelooflijk,’k dacht nog, is ie nou zo naief?
  nee het is ook gewoon een graaier..

  en je zult zien hij komt ermee weg want een feite is er de laatste een enorm dedain voor jan met de pet!

 8. zeppo says:

  En dat gesjoemel vind ik nog niet eens het ergste; nee, dan tot de hoge raad of wat was het procederen om het in de doofpot te mogen houden!

  Normen en waarden he mevrouwtje

 9. Berthi says:

  Politiek….. doodziek word je ervan!!

 10. Radar says:

  Er is maar één manier om de boel te belazeren: dat is als de boel niet in de gaten heeft dat ze belazerd wordt. Het ziele[n]potenzooitje, wat tegenwoordig in de geldpotten graait is te stom, te debiel om de belazerpraktijk tot in de details perfect uit te voeren.
  En ach, dat de ene debiel tegen de andere debiel zegt “joh, stort effe terug dan lullen we nergens meer over” komt voor mij niet als een verrassing.
  BTW……vergeten we niet onze belastingaanslag op tijd te betalen? Er moet wel voldoende in die graaipotten blijven zitten.

 11. yvonnep says:

  Ja, ’t zijn rare normen en waarden. Ik heb het ook met verbijstering aangehoord. Mijn declaratie van mijn sjofele dienstreisjes (trein, vies kopje koffie klef broodje) worden altijd helemaal nagerekend…ik denk dat ik maar minister ga worden.

 12. klaproos says:

  de spijker op zijn kop cornette,
  dat heb ik ook nooit gesnapt,
  je moet het wel heel bont maken wil je moeten vertrekken,

  ook ik heb een klein snappertje 🙂

 13. genevieve says:

  een onaanvaardbaar onderscheid…
  ik ga daar gewoon van brullen… grahhhh…
  heb je hier ook zo’n toestanden…
  rechters mogen breeduit op het voetpad staan met hun auto… politieagenten hebben op dat moment een kramp in hun hals… en kijken toevallig beiden naar links… jaja terwijl zij met hun combi door de stad rijden… wat niet ziet wat niet weet en wat niet weet wat niet deert… grrrrrrrrr
  ik word daar ziek van… je reinste hypocrisie… en onrecht in de grootste vorm… want moet het niet net omgekeerd zijn ?
  Overbodige vraag… tuurlijk moeten zij het goede voorbeeld geven… tuurlijk komt er anders verzet… rechtvaardigheid… dus géén discriminatie ??? Me dunkt dat de ‘bevolking’ die geen titels bezit nogal niet weinig gediscrimineerd wordt…
  En vertrouwen… dan zei ik nog niets van vertrouwen… moet je vertrouwen stellen in zulke regeringsmensen ?
  Ik heb het weer moeilijk hoor… want waar bouw je nog op ???

 14. *hanneke* says:

  zo langzaamaan ga je toch wel geloven dat er een enorme klassejustitie bestaat in Nederland.
  ik zou zoiets echt niet hoeven proberen bij mijn baas, op staande voet de deur uit en er nooit meer in en daarbij natuurlijk ook nog terugbetalen zou mijn deel zijn…
  maar in de politiek is het blijkbaar heel anders geregeld!!

 15. GdeB says:

  KLASSE !
  justitie

 16. Ruwina says:

  Met 2 maten meten is dat, en áltijd naar je toe! De sukkelige onderdanen hebben maar te slikken. Stukje naar mijn hart. Helaas lezen de Veermannen vast geen weblogs, te druk met graaien…