Vakantie

In de top tien van meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven staan o.a. dood, echtscheiding, verhuizen en vakantie. Vakantie? Ja, vakantie. De Alarmcentrales over de hele wereld kunnen er over meepraten. Derhalve hebben wij de verstandige beslissing genomen om niet te gaan. Na 30 jaar meerdere vakanties en zakenreizen per jaar, de wereld gezien hebbende, hoeven wij even niet. De periode vanaf 1 november 2004 is op de kalender omgeven door een rouwrand en daar gaan wij de vakantie niet aan toevoegen nu we net weer een beetje op poten zijn. Moedig van ons nietwaar want vakantie moet. De buren gaan tenslotte ook en mensen zouden weleens kunnen denken dat je het niet kunt betalen. Tis me wat. Aangezien wij toch al de naam hebben een ietsjepietsje apart stel te zijn voegen wij deze smet op onze naam er met plezier aan toe.
Wat gaan we dan wel doen in de periode van vier weken vrij die morgen een aanvang neemt? De toerist in eigen land uithangen. Je woont tenslotte niet voor niks twee trammetjes van het strand. Met fototoestel zullen wij dierenparken en andere attracties onveilig maken. Vrolijk begeven wij ons tussen de Amerikanen en Japanners om vervolgens van de belevenissen verslag te doen op deze weblog. Mochten we tijdens onze Poemaatje-kijken-dag het dier voor onze lens krijgen dan zijn jullie de eerste die het weten. In de tussenliggende dagen kwakken wij ons op het terras met boek en barbeknoei met of zonder een troep vrienden. Wij gaan onze creatief met klei-creaties bij van dankbaarheid snikkende oude tantes afgeven. We gaan skydiven, basejumpen en parachutespringen in het Omniversum. Tram, trein en bus (auto hebben we niet) brengen ons door het hele land en misschien, heel misschien gaan we nog wel even op Schiphol kijken tijdens één van de drukste dagen van het jaar om vrolijk al die totaal overspannen reizigers uit te zwaaien. Eén vakantietraditie houden wij echter wel in ere.
Als de klok twaalf slaat mag de fles open.

This entry was posted in Reizen. Bookmark the permalink.

10 Responses to Vakantie

 1. Radar says:

  Ik wens je/jullie heel veel plezier tijdens jullie “Holland-tour”. En als Hagenees is het natuurlijk altijd boffen, dat Scheveningen en Kijkduin, maar zelfs ook Noordwijk dichtbij genoeg liggen om as-ut-effe-kan een dagje “binnenlands buitenland” te pakken.
  Ik teken alvast in voor een abonnement op je vakantiekroniekjes.En duim voor mooi weer [heb ik het ook].

 2. Fleur says:

  Ik lees het al, jullie vermaken je wel. Voor mij is de vakantie een periode van hard werken maar daar tegenoverstaat dat ik de rest van het jaar weer vij ben. Fijne vakantie!

 3. marian says:

  Heerlijk! Zou ook wat voor mij zijn, lekker dichtbij mijn 8tal…
  *zucht* (vakantiestress)

 4. marian says:

  Oh ja… geniet van je vakantie 🙂

 5. Indigo says:

  Onze vakantie gaat ongetwijfeld veel op die van jullie lijken, want ook wij vinden dat niets MOET en heel veel MAG.
  Wat vooral mag is…genieten…
  En…anders dan anderen? Dare to be different is de leus!!!

 6. Renesmurf says:

  Problemen op een reis is inderdaad een risico, maar voor mij geen reden om niet te gaan.
  Tijdens verbouwingen thuis hebben we wel eens een jaartje overgeslagen, en dat is ook niet erg.

 7. JeeBee says:

  Ik wens jullie heel veel plezier op jullie stress-vrije toer! Wij doen ongeveer hetzelfde 😉

 8. Lucide says:

  Klinkt goed!! Hopelijk werkt het weer een beetje mee. Ik ga ook niet weg.

 9. Als alle buren op vakantie zijn is het vast heerlijk rustig bij jullie! Geniet ze 🙂

 10. yvonnep says:

  Heerlijk, koop een grote strippenkaart en je ziet Nederland op een heel andere manier 🙂