Vaccinatie baarmoederhalskanker

Het nieuws staat er bol van. De vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Er zijn veel meisjes niet komen opdagen en die krijgen alsnog een oproep. Minister Ab Klink verkondigt nonsens op de televisie om toch maar zoveel mogelijk meisjes geprikt te krijgen. Hij zegt (zonder te blozen) dat de vaccinatie 100% bescherming biedt tegen de ziekte. Dat moet zijn 70% en dan nog onder de voorwaarde dat de geprikte niet al besmet is want dan helpt het ook niet. En die 70% geldt ook alleen voor de meest voorkomende vormen van BMHK en niet tegen de zeldzame.
De Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken heeft een boze brief gekregen van het Centrum Infectieziektebestrijding want kritisch gaan we niet zijn als het om geld en de pharmaceutische industrie gaat.
Want laten we even duidelijk zijn. Het gaat hier vooral om geld. Slechts 600 tot 700 vrouwen per jaar krijgen de ziekte. Daar overlijden er zo’n 200 tot 250 aan.
Ik kan mij, met de beste wil van de wereld, niet voorstellen dat we een regering hebben die zich druk maakt om het overlijden van 200 tot 250 mensen per jaar. Om wat voor reden dan ook. En nog minder voorstelbaar is dat ze er zoveel geld tegenaan gooien. Tenzij de pharmaceutische industrie hier wel een hele dikke vinger in de pap heeft.
Kijk bijvoorbeeld eens naar prostaatkanker. Per jaar krijgen 8.000 mannen deze ziekte. Daar overlijden er 2.000 per jaar van. Men is al tijden bezig te onderzoeken of een bevolkingsonderzoek prostaatkanker wel of geen zin heeft.
Ik voorspel je dat de uitkomst zal zijn dat dit geen zin heeft. Kost namelijk alleen maar geld (onderzoek en behandeling) maar levert niks op.
De pharmaceutische industrie heeft geen enkel belang bij zo’n bevolkingsonderzoek.
Maar nu als ze een vaccinatie vinden tegen prostaatkanker.
Ga maar vast gebukt staan jongens!

This entry was posted in De rest, Het leven and tagged . Bookmark the permalink.

7 Responses to Vaccinatie baarmoederhalskanker

 1. ton says:

  Mijn wantrouwen m.b.t. de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker wordt vooral gevoed door de ontwijkende houding van mevrouw Conijn van het RIVM, wanneer haar vragen worden gesteld. Wat verbergt zij of is ze gewoon behept met een tunnelvisie?

 2. CiNNeR says:

  Er zitten nog meer luchtjes aan. Het is niet bekend of de bescherming langer duurt dan zes jaar of dat er hervaccinatie moet komen. Er wordt niet vertelt waar je eventueel andere bijwerkingen dan reeds bekend, gemeld kunnen worden. Men weet verder niet of er bijwerkingen op lange termijn zullen zijn. Voor hetzelfde geld blijkt het een andere kans over twintig jaar te verhogen.

  De RIVM gaat alleen maar vol in de aanval met bezopen constateringen als “kunt u met cijfers aantonen dat ..’ Nee, dat kan niemand, zelfs het RIVM zelf niet.

  Ik ben blij dat ik niet hoeft e kiezen voor een dochter op dit moment, denk toch niet dat ik het zou aandurven. Dan lieve rhet bevolkingsonderzoek omlaag halen naar 25 bijvoorbeeld.

 3. Hannah says:

  Ik kan het alleen maar met je eens zijn. Zolas het RIVM reageert rijzen me de haren te berge. Alsof de Nederlander niet zelf kan nadenken. Betutteling ten top! Ik begreep dat iedereen die niet gekomen is (en misschien bewust geweigerd heeft?) nog een tweede oproep krijgt. Als mijn dochter die krijgt, dan zal ik nog eens in de pen klimmen.

  Er is nog teveel onduidelijkheid over de effectiviteit, lange termijn effecten en nadelen.

  Dat gerenomeerde organisaties zich in de luren hebben laten leggen door de farmaceuten geeft zeer te denken!!

 4. Ik ben het geloof ik niet helemaal met je eens. Als je 1 van die 200 bent is het wel van belang….
  Als je gelijk hebt is het bar

 5. Harry says:

  Ik kijk er met een dubbel gevoel tegen aan. Enerzijds natuurlijk fantastisch dat er een middel is dat deze nare ziekte kan voorkomen, anderzijds wordt het er wel ineens doorheen gedrukt. Gelukkig hebben ze dit niet verplicht gesteld, want er zitten nogal wat haken en ogen aan deze prik.

 6. hanneke says:

  ik vind dit een heel moeilijke kwestie en ben blij dat ik te oud ben voor deze injecties en geen kinderen heb voor wie ik moet beslissen dit wel of niet te doen. maar je zult toch maar baarmoederhalskanker krijgen….. en het zal maar blijken dat het wel degelijk effectief is en je hebt geen injectie genomen….
  ik vind het moeilijk!!

 7. yvonnep says:

  Ik heb baarmoederhalskanker gehad en ik zou er heel wat voor gegeven hebben als mij dat bespaard was gebleven. Ik zou mijn dochter dan ook zeker hebben laten inenten. Baat het niet, dan schaadt het wellicht niet of anders dan de ziekte zelf. Want dat is h e l e m a a l niet leuk.