Vacci Natie

Onze Minister Veerman gaat aan Brussel toestemming vragen om vijf miljoen kippen te vaccineren. Want Brussel beslist over van alles en nog wat. Dat we die zooi nog niet opgehokt hebben is mij een raadsel. Want het gaat om de export hè? Handel, handel en nog eens handel en dus gaat het over geld, geld en nog eens geld. Alle losvliegende watervogels die de stressdood sterven als we ze ophokken (nog even afgezien van de vraag waar we ze zouden moeten laten) maken we gewoon af en dooie vogels graag melden bij de AID. Verder kan er heus niets gebeuren dus ga maar rustig slapen. Want Brussel waakt over ons en onze gezondheid. En nu het eindelijk zover is dat zelfs kleiduiven, lokeenden en plastic tuinreigers met het virus besmet dreigen te raken gaan we vijf miljoen kippen prikken maar alleen als we de garantie krijgen dat ze nog geschikt zijn voor de export en anders doen we het niet. Miljoenen vogels zijn inmiddels begonnen aan de terugtocht naar Europa en evenzovele toeristen reizen naar plaatsen waar die vogels hun inmiddels overleden soortgenoten hebben achtergelaten. Zijn er nu echt mensen die denken dat je met vaccinatie en ophokken en afmaken de vogelgriep kunt tegenhouden? Zo simpel van geest kun je toch niet zijn? Het is niet te stoppen en dat geeft ook helemaal niks. Zo af en toe moet je de wereld eens lekker uitdunnen. Doet de kapper met je haar ook en daar wordt het alleen maar gezonder van. Komt je geliefde vervolgens thuis met de mededeling dat hij/zij (hatsjoe!) de (hatsjoe!) vogelgriep heeft dan fijn even een uurtje kopkluiven en samen op de trein stappen richting (hatsjoe!) Brussel om alle bewindslieden aldaar de hand te schudden. Je zult eens zien hoe geweldig dat opruimt.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

11 Responses to Vacci Natie

 1. GdeB says:

  Het vaccineren (dat is wat anders dan elimineren) van 150 kamerleden, alle ministers en de 1ste kamer is sneller uitgevoerd dan de vijf miljoen slachtoffers van onze consumptie maatschappij.
  Helaas is NL weer het braaaafste jongetje van de klas. Gatverdamme!

 2. Renesmurf says:

  We moeten wel doen wat we kunnen, en het liefst vaccineren.
  Maar dat we daar toestemming voor nodig hebben laat wel zien dat dat Europa op deze manier een slechte zaak is.

 3. Rose says:

  Ik hoop dat ik niet degene ben die zo moet niezen. Maar hurray! Dat ruimt inderdaad vast heerlijk op 😉

 4. Harry says:

  Die verlichte despoten in Brussel zijn niet zo gemakkelijk te besmetten met welk virus dan ook. Eigenlijk zijn ze allemaal doodziek, alleen hoor je nooit dat er iemand doodgaat. Ik denk dat ze tegen alle denkbare en ondenkbare ziektes zijn ingeent.

 5. Pasula says:

  Uitdunnen? Ik ben voor wildgroei!!

  (dus niet maar vond het even leuk om te protesteren om het protesteren) 😉

 6. Radar says:

  We zetten die heren en dames daar in Brussel gewoon op een verplicht gevogelte-dieet. Want de belangrijkste reden om vaccinatie tegen te houden was voor Brussel toch, dat ze bang waren dat de afzet van kippenvlees e.d. zou gaan stagneren. Omdat je het verschil niet proeft tussen een grieperig kipfileetje en een gevaccineerd kipfileetje. En economische schade moet nu eenmaal eerder worden voorkomen dan het risico op besmetting van dat menselijk gepeupel.
  Weet je wat? We maken van die lui in Brussel gewoon voorproevers. Kunnen we ook de Porc a la Dioxine aan ze kwijt.

 7. yvonnep says:

  Cornette: zo simpel van geest zijn ze wel!

 8. Marloes says:

  Laat ik nu gisteren een boer hebben horen vertellen dat vaccineren meteen ook betekend dat zijn kippen (en de eieren) onverkoopbaar zijn. Je verliest dus hoe dan ook.

 9. Mm.. says:

  Maar Cornette, die duizenden dieren die afgemaakt worden omdat we ze toch niet meer kunnen exporteren, geeft toch helemaal niets? Die dramatische taferelen hebben we de vorige keer alweer zo mooi mogen aanschouwen. Ik snap de ons omringende landen trouwens ook niet, die hebben toch precies hetzelfde probleem? Maar doen ook niet aan inentingen volgens mij…

 10. Cornette says:

  @Mm.. Frankrijk is, zonder toestemming, al begonnen met prikken. Die durven tenminste zelf hun beslissingen te nemen.

 11. Indigo says:

  Wat een slimme manier om korte metten te maken met de regering.
  Is er al een vrijwilliger opgestaan?