Uitgeprocepraat

Twee berichten in de krant waar mijn ogen langsglijden en die zich in mijn hersens vasthaken. In Zimbabwe heeft de president een nieuwe manier gevonden om de mensen politiek onactief te maken. Hij sloopt de huizen, of laat ze dat zelf doen, en smijt ze met hun hele hebben en houwen op straat. Inmiddels zijn er 200.000 mensen dakloos en zo druk met overleven dat ze zich om zijn manier van regeren niet meer druk (kunnen) maken. Op de G8 heb ik ze daar niet over gehoord en blijkbaar hoort dat land toch nog tot de groep die wij met vele miljoenen op poten houden. Het is ook een land waar wij onze vredestroepen niet aan wagen. Niks te halen nietwaar?
Tweede bericht. Onder de uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland zijn er veel die zelf terug willen maar zo simpel is dat niet. De Ambassade van Angola geeft 10 tot 15 uitreisvisa per week af en de wachtlijst is inmiddels zo’n 600 personen dus je kunt wel nagaan hoelang het duurt voor die aan de beurt zijn. Allemaal dwarsliggers zegt onze Minister Verdonk en ze weet een prima oplossing. Pleur ze op straat !! Gewoon met hun hele hebben en houwen naar buiten mikken. We zullen ze eens een lesje leren.
Waar zou ze dat idee vandaan hebben?

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

9 Responses to Uitgeprocepraat

 1. Renesmurf says:

  Dat het elders gebeurt is erg, dat het hier gebeurt een ramp. Verdonk is een ramp op zich.

 2. marian says:

  We regeren een land, het gaat niet over mensen…zoiets?

 3. Pasula says:

  Bizar bericht en dat in deze tijden…

 4. rob says:

  Wil je Verdonk svp zo vaker in de pan hakken?

 5. nel says:

  Net wat je zegt.
  Er valt niks te halen.
  Vreselijk weg met verdonk.
  Groetjes Nel.

 6. aargh says:

  Mw. Verdonk weet niks en wil helemaal niks weten van deze mensen. Als je hun practische problemen negeert is het veel makkelijker om even snel iets te regelen. En dat noemt men dan daadkracht.

 7. Radar says:

  Zag die beelden vanuit Zimbabwe inderdaad ook. Gaat je verstand te boven zoiets. Je vraagt je af en toe af of dat ooit goed kan komen daar in Afrika.
  En wat Verdonk betreft…ik vertrouw er maar op, dat ze het niet al te lang meer volhoudt op die ministersstoel en krijg een beetje genoegdoening in de wetenschap, dat ze later nog wel gewetensproblemen zal krijgen. Want alleen haar keiharde, onmenselijke kant zal herinnerd worden en dat lijkt me geen erfenis, die je graag met je meedraagt.

 8. hans says:

  Verdonk voert NEDERLANDS beleid van dit kabinet uit.
  Dus verdonk heeft geen eigen mening. (het is haar niet persoonlijk aan te rekenen.)

 9. Cornette says:

  Is zeker waar Hans. Maar mij kregen ze niet voor die baan. Het is toch niet zo in het leven dat een mens alles maar moet doen wat hem opgedragen wordt? Je kunt je invloed ook inzetten om een dergelijk beleid een andere wending te geven. En dat heb ik bij Verdonk nog nooit gezien. Voor geen minuut.