Tommy Mandela

tommy

Dit is hem dan. Onze Tommy Hezbolla. Zijn naam is inmiddels omgedoopt in Tommy Mandela. Hij kwam, zag en overwon. LoesDePoes storte zich krijsend en grommend bovenop hem en verkocht hem een paar flinke tikken. Tommy verblikte of verbloosde niet en deed ……. helemaal niets. LoesDePoes trok zich terug op de bovenetage (de slaapkamer) en besloot om daar de rest van haar leven door te brengen. Geeft niks, dacht Tommy, de slaapkamer is ook van mij, zoals het hele huis van mij is en dus gaan wij daar fijn samen zitten. Steeds als hij iets te dichtbij kwam loeide LoesDePoes als de noodsirene op de eerste maandag van de maand. Tommy trok zich er niets van aan en veroverde iedere dag een metertje. Slechts één keer probeerde LoesDePoes de trap af te komen naar de woonkamer. Maar Tommy zag haar aankomen en dacht dat ze nu eindelijk wel met hem wilde rennen en spelen. Hij stoof dus blij op haar af met als gevolg dat LDP weer haar troon op de slaapkamer besteeg. Kwam hij te dichtbij dan blies ze zich op tot formaat skippybal en vervolgens sissend leeg te lopen. Het kon Tommy allemaal niks schelen.
Tot vandaag. Vandaag kwam LDP de woonkamer inwandelen alsof ze nooit was weggeweest. Ze eten uit hetzelfde bakje en ze geven elkaar kusjes. Maar hij moet het niet te dol maken. Als hij, zoals hij nu eenmaal doet, als een Tommy Bond (de naam is Bond, Tommy Bond) met de snelheid van het licht op haar afstuift dan trekt ze eventjes een lip op en is hij weer verdwenen. Hij zet dan een kop op alsof hij zeggen wil: “Oh, humeurtje, humeurtje vandaag!”. Zijn karakter, zijn uiterlijk, zijn alles …. het is de kat der katten. Oké, we gaan het niet hebben over het bungyjumpen vanaf de slaapkamergordijnen op het bed, we gaan het ook niet hebben over zijn totaal onbesuisde gedrag in alle opzichten. We hebben het alleen over zijn karakter. Want dat is wat telt. En zelfs LDP heeft naar na vijf dagen geen weerstand aan kunnen bieden.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

26 Responses to Tommy Mandela

 1. Marijke says:

  Zoooo herkenbaar! Vooral dat bungeejumpen.. of wat dacht je van… net lekker naar de kattenbak geweest en vervolgens voortdurend langs je neus wandelen bij de computer.. daar is Niles meester in!
  Geniet van JM en LDP!

 2. Marijke says:

  .. ik bedoel TM (niet James 😉

 3. Marian says:

  *glunder* 🙂

 4. Harry says:

  Veel plezier met je nieuwe Man. Deze Man maakt meer kapot dan De Man de afgelopen jaren heeft kunnen bouwen.

 5. CiNNeR says:

  Wat een scheet! En gelukkig goedgekomen. Hier begon het ook zo maar liep het uit op een vebrlijf onder een logeerbed waar ook maar gepoept en geplast moest en ze doodongelukkig werd. De ander moest dus weer het veld ruimen, hoe moeilijk dat ook was. Die heeft trouwens wel een kekke baasje gekregen en daar gaat het grandioos goed.

 6. Marloes says:

  Katten van deze wereld verenigt u…:o)

 7. GdeB says:

  Tommy is gewoon onweerstaanbaar!

 8. Erik says:

  Misschien helaas maar wij zullen nooit weten wat het is om een kat te hebben.

 9. Rose says:

  Ik vind ‘m nu al leuk 🙂

 10. Plaus says:

  Super poezelig verhaal! Heerlijke eigenzinnige figuurtjes die vierpotertjes…
  Enneh…ja er gaat niets boven zee, Schierse zee en Griekse zee! Ik snap wat je bedoeld. Fijn zonnig, gezellig weekend gewenst!

 11. Marius says:

  Onze Zwarte Petrus is twee maanden geleden overleden,maar nu wil ik graag een rode, zo een als Tommy Bond Mandela, zo een die meester en kameraad is.

 12. Pasula says:

  Pittig poesje! Veel plezier ermee. 😉

 13. renesmurf says:

  het is echt even wennen, en dan is het ook goed!

 14. yvonnep says:

  Geweldig dat het nu is gelukt! Gefeliciteerd met het ombouwen van een Tommenwerper tot een Tomtommetje…

 15. Ary says:

  Bloggers en katten. De twee begrippen lijken toch onlosmakelijk met elkaar verbonden.
  Moet ook maar weer eens wat schrijven over Tricky

 16. nel says:

  Wat en schatje.
  Leuk kopje.
  Veel plezier er mee.
  Zo zie je maar weer .
  Ook poezen moeten aan elkaar wennen
  Fijne Zondag.
  Groetjes Nel

 17. Cornette says:

  @Ary. Weet waar je aan begint. Het is in de ogen van sommige (uiteraard veel intelligentere loggers) een doodzonde om over je kat te schrijven.

 18. Jan says:

  Hij heeft het Licht gezien, ’t kan niet anders.

 19. Lucky says:

  Ik heb een hekel aan katten (sorry) maar dit is echt een lief koppie.

 20. She says:

  Wat een lief koppie heeft ‘ie. Katten zijn leuk!

 21. hanneke says:

  ik ben dol op katten (en katten gelukkig ook op mij), maar deze kleine Tommy heeft ook zo’n lief koppie dat iedereen daar wel voor moet vallen, kat of mens!

 22. Duikje Schaefer says:

  Wat een geweldig mooi hoofdje staat er op Tommy Mandela. Goeie fotograaf.
  Goed dat deze twee mooie wezens (ik bedoel LoesDePoes en Tommy Mandela en niet TM en de fotograaf) toch redelijke kameraden zijn geworden. Klaarblijkelijk gaat dat bij dieren toch makkelijker dan bij mensen. Of lag het toch aan Feliway?
  Quibus, Pyrick en MarcoPolo vroegen of ik aan jou wilde vragen om vooral de groeten te doen aan LoesDePoes. Zij voelen met haar mee.

 23. Johan says:

  (weer) een geweldig verhaal. Glimlach!

 24. pascal says:

  Wat een mooie beestje…

 25. Doris says:

  Er is nu voor de tweede keer lapjespoes bij ons aan komen lopen. Bijzonder, want wij wonen zeer afgelegen.
  Vorige keer haar huis gevonden.
  Ze waren haar al drie maanden kwijt. Hadden haar buiten gezet omdat ze binnen plaste en poepte. Hun andere kat vindt het niet goed dat ze het op de bak doet. Zeiden me dat ze wel weer naar me toe zou gaan. Ik vertelde dat ik haar niet kon houden. Had vroeger twee katten. De oudste is 6 jaar geleden dood gegaan. Sinds kort schrikt en blaast onze kat die dus al een tijd zonder andere kat leeft al van heaar eigen spiegelbeeld. Drie weken geleden vertelde de zoon van de wegloop poes dat ze weer binnen plaste. Zijn moeder zag weer als enige oplossing haar buiten te gooien. We wonen midden in de polder. Ze heeft dus echt moeite moeten doen ons weer te vinden. Sinds gisteren stond Lapje dus weer te miauwen en duidelijk blij voor onze deur. Nu nog sterker vermagerd. Je begrijpt het wel. We gaan er voor. Proberen haar een goed thuis te geven. Hoe krijgen we nu de beste medewerking van onze oude Sien. Nog wel speels maar al 16 jaar. ( Vorige eigenaar is er ook blij mee als het ons lukt). Gaat trouwens keurig op haar kattenbak hebben we al gemerkt. Heb al wat tips gelezen maar wil de beste keuze maken.

 26. Doris says:

  Er is nu voor de tweede keer een lapjespoes bij ons aan komen lopen. Bijzonder, want wij wonen zeer afgelegen.
  Vorige keer haar huis gevonden.
  Ze waren haar al drie maanden kwijt. Hadden haar buiten gezet omdat ze binnen plaste en poepte. Hun andere kat vindt het niet goed dat ze het op de bak doet. Zeiden me dat ze wel weer naar me toe zou gaan. Ik vertelde dat ik haar niet kon houden. Had vroeger twee katten. De oudste is 6 jaar geleden dood gegaan. Sinds kort schrikt en blaast onze kat die dus al een tijd zonder andere kat leeft al van haar eigen spiegelbeeld. Drie weken geleden vertelde de zoon van de wegloop poes dat ze weer binnen plaste. Zijn moeder zag weer als enige oplossing haar buiten te gooien. We wonen midden in de polder. Ze heeft dus echt moeite moeten doen ons weer te vinden. Sinds gisteren stond Lapje dus weer te miauwen en duidelijk blij voor onze deur. Nu nog sterker vermagerd. Je begrijpt het wel. We gaan er voor. Proberen haar een goed thuis te geven. Hoe krijgen we nu de beste medewerking van onze oude Sien? Nog wel speels maar al 16 jaar. ( Vorige eigenaar is er ook blij mee als het ons lukt). Gaat trouwens keurig op haar kattenbak hebben we al gemerkt. Heb al wat tips gelezen maar wil de beste keuze maken.