Tijd zat !

Als je Cornette van kwaadheid uit haar geblondeerde haarwortels wil zien schieten dan is dit een leuke: “Jij? Jij hebt tijd zat. Jij hebt geen kleine kinderen en geen baan buitenshuis. Dus jij hebt tijd zat.” Dan begint mijn hoofdhuid te prikken en schiet mijn geblondeerde haar in de Geert Wildersstand. Ik doe echt altijd mijn best om dan rustig te blijven en negeer het suizen in mijn oren en het jeuken van mijn handen. Ik heb een speciale Mantra voor zulke momenten. “Gij zult niet doden. Gij zult niet doden. Mjjjaaaaaammmmm. Mjjjaaaaaammmmm. Gij zult niet doden.” En dat een keertje of 100. Dan gaat het wel weer. Natuurlijk heb ik geen kleine kinderen. Zou op mijn leeftijd ook bizar zijn nietwaar? Bovendien heb ik ze nooit gehad dus heb ik ook geen grote- of kleinkinderen. Is geen gevoelig onderwerp. Kunnen we gewoon over praten. Maar dat terzijde. Mijn baan buitenshuis (50 uur per week en niet de minste baantjes) heb ik bewust opgegeven een aantal jaren geleden. Sindsdien heb ik tijd zat. Ik bouw en onderhou een hele zooi websites. Ik heb drie weblogs. Ga drie keer in de week naar de sportschool. Zing in een vrouwenkoor (met optredens zo af en toe) en ben daar ook de secretaris van. Zit sinds kort in een kookclubje. Ga naar computercursus (avond). Verdiep mij in van alles en nog wat op internet. Probeer wanhopig alle favoriete weblogs te lezen (heus, ik lees alles). Probeer het huis stofvrij te houden (dit is een grapje !). Doe een heleboel online computercursussen. Ben lid van een hele zooi discussiegroepen (plus minus 150 emailtjes per dag). Ben druk met mijn boekenhobby. Wil graag alle CD’s van de wereld nog luisteren. Kijk selectief TV en probeer tegelijk te lezen. Heb nog een aantal andere hobby’s waar niks van komt en de rest ben ik vergeten. Maar ik heb tijd zat. Mensen met kleine kinderen (en een baan) zijn in de veronderstelling dat anderen tijd zat hebben. Dit is een misverstand. En bovendien hebben zij zelf voor die situatie gekozen en zichzelf in die nesten gewerkt dus niet zeiken aub. Het is waar. Ik hoef een heleboel dingen niet te doen maar ik doe het wel. Omdat ik alles wil en alles blijf willen. Ook een keuze en geheel vrijwillig gemaakt. Maar dan niet die ongelooflijk stompzinnige opmerking maken dat “jij tijd zat hebt.” Had ze dan niet gekregen en had dan ook op je kont achter de computer blijven zitten. Dan had jij ook tijd zat gehad. Maar zij zijn in de veronderstelling dat jij leuke dingen doet en zij alleen maar verplichtingen hebben. En dat begrijp ik niet zo goed. Waarom heb je die keuze dan gemaakt? En heb je daar dan diep in je hart spijt van? Iedere keuze heeft zo zijn voor- en nadelen maar het feit dat ik geen kleine kinderen heb en geen baan buitenshuis wil niet zeggen dat je de dingen waar jij geen zin in hebt op mijn stoep kunt storten omdat ik dus tijd zat heb. Zo. De haarwortels kunnen weer terug op de plaats.

This entry was posted in Thuis. Bookmark the permalink.

27 Responses to Tijd zat !

 1. GdeB says:

  ik ben de tijd nog lang niet zat

 2. zeppo says:

  de enige vriendin met wie ik nog iets af kan spreken zijn de vrienden die ook werken en een kind hebben… die zijn namelijk op precies dezelfde momenten al wakker of al naar bed en hebben niet van die belachelijk volle agenda’s verder als al die mensen die geen werk of kind hebben.

 3. Ary says:

  Ja, de terreur van de zichzelf voortplantende medemens.
  De daad zelf spreekt me best aan, maar de gevolgen niet. Ook ik probeer me te onttrekken aan zichzelf beklagende jonge ouders, maar met een groep collega’s die om de andere maand een kind werpen, ben ik bang dat dat er voorlopig nog niet in zit.

 4. Renesmurf says:

  Van mij mogen de mensen gewoon zeggen wat ze denken, dan zeg ik weer wat ik denk, en zo komt alles wel weer goed.
  Leven is vaak keuzes maken, en krijgen.

 5. yvonnep says:

  Kind, wind je niet op, dat is zonde van je tijd en energie. Natuurlijk heb jij het druk: jij moet alles doen wat zij diep in haar hart zou willen doen!

 6. genevieve says:

  ooooo wat ken ik dit… vreselijk vind ik het… ik haat het… ik heb er bovendien niet om gevraagd de helft van de tijd buiten westen te zijn door allerlei in mijn lijf… zit verdomme te knokken en dan krijg je inderdaad zo’n opmerkingen… en zo’n verontwaardigd… maar dààr heb ik geen tijd voor hoor… want ikkkkk ga werken… (om me nog maar eens goed te laten voelen dat ik niet ga werken… niet meer… omdat ze je daar toevallig ooknog maar eens doodgepest hebben…)
  haaa onbegrip toch altijd hé…

 7. nel says:

  Maar Cornette Maak je toch niet zo druk om wat een ander zegd.
  Ieder z’n eigen leven.
  Doe rustig aan.
  Want jij komt tijd te kort.
  Groetjes Nel

 8. rob says:

  Dat jij nog tijd en energie vrijmaakt om je op te winden over dat soort beuzelarijen. In die tijd had je weer wat leuks voor jezelf kunnen doen, op zijn minst naar een goede CD kunnen luisteren. Ik bedoel maar!

 9. klaproos says:

  heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk log cornette

  en meid wat heb je gelijk zeg hoe vaak mensen je dat niet vertellen,
  heerlijk te lezen hoe fel je verzet is…
  aai laaik it aai laaik it,

  maar weg met die geert wildersstand hoor da’s niet goed voor je,

  SUPERLOGJE dank je wel
  XXX klapper

 10. Pasula says:

  Een log naar mijn hart! Ook ik heb geen kinderen en dat is bewust zo gekozen. Sorry maar poepluiers trekken me niet aan evenals de rest wat erna komt. Dat houdt niet in dat mensen dankbaar gebruik van me maken als ze een oppas zoeken…
  Doe ik heel graag maar heb OOK een eigen leven.
  Herkenbaar je log Cornette, en lekker fel, ik hou d’rvan!

 11. eef2 says:

  BRAVO!!!!!
  Laat onze zusters-met-kinderen dit maar es goed lezen!

  Inderdaad: aan de ene kant zonde van je tijd, maar aan de andere kant is een stukje opvoeding kennelijk nog steeds nodig…
  nog steeds teveel ‘gespinsel’ van anderen die zich of belangrijk of jaloers voelen.

 12. Harry says:

  Wat ook zo vervelend is aan ouders met (kleine) kinderen is dat ze ALLEEN maar praten over die kinderen. Alsof er niets anders op deze wereld is wat ze interesseert.

 13. Indigo says:

  De clou is dat mensen dikwijls denken dat een ander meer tijd heeft!
  a; door gebrek aan inzicht in het leven van anderen.
  b; omdat hun eigen leven als zand tussen hun vingers doorglipt.

 14. ton says:

  Wij genieten tenminste van (een deel van) jouw tijdsbesteding!

 15. meizoen says:

  oei oei cornetje…_gaat_ het weer een beetje?

  het is al 17.12 zie ik.. neem er maar eentje

 16. Marijke says:

  Jaloezie… dat is het vaak. Maar geniet van je leven. En blijf ons maar fijn vermaken met je heerlijke verhalen!!!
  Tijd zat… hmmmm, was dat maar waar. Ook in mijn kinderloze leven, kunnen we ook gewoon over praten 😉 is het een drukte van belang. Een en al herkenning in jou logje!

 17. nanos says:

  De mensen met kinderen zijn daar zelf aan begonnen. Niet zeuren dus, je hebt de lusten en de lasten. Het niet-hebben van kinderen is niet altijd een keuze, het wel-hebben vandaag de dag in principe wel.
  Tegen de tijd dat de klagers jouw leeftijd hebben, hebben ze trouwens ook weer tijd zat.
  Volgens mij ben jij zo druk als een klein baasje.

 18. st@@rtje says:

  hahahaha..kom op met die foto’s van Cornette met haar in de Geert Wilders stand…

  het is waar ,het is een kwestie van keuzes maken. Ik zeg ook weleens ïk heb geen tijd om te sporten en te fietsen…drukdruk” Ach zegt mijn dochter dan.. “Een kwestie van kiezen”je kunt minder webloggen bijvoorbeeld” En dat is waar. Het is ook makkelijk om voor een ander te bepalen of die al dan niet tijd heeft. Ik begin daar maar niet aan.Werk wordt wel altijd geaccepteerd als excuustruus

 19. Toussaint says:

  Zo’n adrenaline-stoot levert in ieder geval een mooi logje op.Nu ga ik mijn uk uit zijn bed halen, hij moet voetballen. Ik ben me toch druk met zo’n puber..daar hebben jullie geen idee van 🙂 🙂 (Grapje..laat het kapsel maar in ruststand)

 20. Radar says:

  Zo….en vertel nu maar wie het was, die je zo rechtstreeks in je “soft spot” geraakt heeft. Want een tirade als deze komt niet uit de lucht vallen, lijkt mij zo.

 21. Hannah says:

  Leuk stukje….ik heb en een baan en kinderen en heel veel hobbies. En als ik klaag dat ik te weinig tijd heb, dan is dat inderdaad mijn eigen keuze geweest.

  Maar ik zal iemand zonder werk en kinderen nooit zeggen “dat ze tijd zat hebben”, want tijd kun je op geheel eigen wijze invullen. En de ingevulde tijd bij mensen die geen baan en kinderen hebben is net zo waardevol, of misschien soms waardevoller als mijn ingevulde tijd.

  In de tijd dat ik werkeloos was, deed ik zoveel in de “tijd die ik zat had”, dat ik minder tijd over had dan nu. Structuur van een baan en kinderen, geeft ook tijd, misschien wel meer dan als je geen baan en kinderen hebt.

  En omdat ik het contact met jou zo waardeer, een kleine ketting’brief’, die ik voor dit moement hier toch maar neer wil leggen.

  Voor jou

 22. Pollie says:

  Ook ik heb een emailswisseling achter de rug van iemand met twee kids en een hotel. Ik heb geen kinderen en toendertijd ook geen betaalde baan. Ze nam het mij gewoon kwalijk!

 23. pascha says:

  zo af en toe een ander kapsel is ook wat waard…;D

 24. Jaaaaaaaaaaa, mooi gesproken! Recht uit het hart, en ook zo waar.

 25. Pixie says:

  Je had het voor mij niet uit hoeven leggen maar ik vind het wel prachtig om te lezen!
  Mijn bewondering is maximaal!

 26. Jeanine says:

  Zeer herkenbaar. Sinds ik ben gestopt met werken, vooral in het begin, dacht men mij overal voor op te kunnen laten draven. Je bent toch thuis?! dachten ze, zo hard dat ik het verstond. Ik werd er onzeker van, maar nu niet meer.
  Neenee.

 27. Annabee says:

  Geweldige log, Cornette, en zeer herkenbaar, al behoor ik tot de categorie ‘wél kinderen’. Ik heb echter ook altijd tijd voor mezelf geclaimd en gekregen, heb nooit 100% in dienst gestaan van het gezin; kwestie van opvoeding. 😉
  Werk als excuus is o zo gemakkelijk, maar gebruiken niet vooral mannen dat? En als ze dan nooit thuis zijn en nergens tijd voor hebben, roepen ze dat ze het voor het gezin doen …

  @Harry
  Iets minder generaliseren mag wel: niet álle ouders zijn zoals jij ze beschrijft.