Tien miljoen

Soms probeer ik me een voorstelling te maken van tien miljoen. Hoeveel is tien miljoen eigenlijk? Ligt eraan waar je het over hebt. Tien miljoen euro is veel. Het zou teveel zijn voor mij. Huisje met groentetuin (en vijver) en een stapel boeken. Verder niks nodig dus dan kan ik de rest van die tien miljoen wel weggeven. Tien miljoen slachtoffers bij een natuurramp of kernbom. Ja, dat is veel. Tjonge, daar zouden we wel van schrikken. Alle nog heel gebleven landen zouden bol staan van geld inzamelingen en hulptroepen en de kranten zouden over niets anders meer schrijven. De TV zou onafgebroken vreselijke beelden laten zien. Want dan is tien miljoen ineens veel en erg. Je moet er niet aan denken. Tien miljoen is bijna de helft van de Nederlandse bevolking. Nou ja, het scheelt een miljoentje maar het zit wel dicht in de buurt. Dus tien miljoen is veel maar blijkbaar soms toch niet genoeg. Want tien miljoen kinderen in deze wereld werken gedwongen in de prostitutie en dat worden er met de dag meer. Hoeveel klanten krijgt zo’n kind op een dag? Misschien wel drie? Dan hebben we ineens dertig miljoen mensen per dag die misbruik maken van die kinderen. Een deel daarvan zijn westerse toeristen. Westerse toeristen uit westerse landen die wel iets beters te doen hebben dan zich hier druk over te maken. Het levert niks op en kost alleen maar geld. Kom zeg, daar beginnen we niet aan. Misschien toch maar weer eens een natuurrampje regelen? Dan weten we tenminste weer even hoeveel tien miljoen nu eigenlijk is.

This entry was posted in Thuis. Bookmark the permalink.

11 Responses to Tien miljoen

 1. She says:

  Het is inderdaad vreselijk dat er mensen zijn die misbruik (in welk opzicht dan ook) maken van kwetsbare kinderen. Zieke geesten. Helaas is het een complex probleem dat niet snel op te lossen is, ben ik bang.

 2. meizoen says:

  afgrijselijk, en ja we moeten ons daar wel druk om maken.
  hoe?
  ben bang dat een natuurrampje juist veel kinderen treft etc etc

 3. nanos says:

  tien miljoen en dat keer drie, daar kun je je geen voorstelling van maken. onbegrijpelijk vind ik het.

 4. JeeBee says:

  Als je het over misbruik van kinderen hebt, dan is 1 keer al te veel. Eén keer is al niet te bevatten, 10 miljoen gaat ons voorstellingsvermogen voorbij….

 5. GdeB says:

  Dan is 10 miljoen veel en veelste veel.

 6. Radar says:

  En bij zo’n natuurrampje dan bij voorkeur 10 miljoen child-abusers als slachtoffer. Dat zou lekker opruimen!!!

 7. Erik says:

  Hier bestaat ook sextourisme, gelukkig gaat het dan om meerderjarigen die proberen een rijke gringo aan de haak te slaan. Sex met een minderjarige is hier een slecht idee, als ze je pakken ga je grandioos voor schut om maar niet te spreken over wat je medegevangenen met je zullen doen in de gevangenis.

 8. plutone says:

  Een groot huis is 500 kubieke meter. Een kubieke meter is duizend liter. Dus 20 grote huizen is net zoveel als 10 miljoen pakken melk.
  Een melkkoe geeft een liter of 40 per dag. Dus daar heb je de dagproductie van 250.000 koeien voor nodig.

  Dertigmiljoen afgehakte piemels, hoeveel containers vol is dat?

 9. ton says:

  @ Plutone: een beetje aanstampen en zoveel stelt het niet meer voor.

 10. yvonnep says:

  Gee, Cornette, als je het zo neerzet, wordt het in een keer reteduidelijk. Het is toch van de zotte dat we dat laten gebeuren?!

 11. genevieve says:

  ja, ’t is waar Cornette, vreselijk waar…