TeeVee

Sommige dingen zijn zo vanzelfsprekend dat je er niet bij stilstaat. Zo drukten wij vanavond op het aan- en uitknopje van de televisie. Je verwacht dan beeld en geluid. Er gebeurde echter helemaal niets. Wat doe je dan? Even flink raggen op dat knopje. Doodse stilte. Stekker controleren en een flinke klap hier en daar. Het kreng leek overleden en dat in deze tijd. En wat doet een echte man dan? Die sloopt in een uur tijd die hele TV uit elkaar. Onder het roepen van een aantal verdomme’s, af en toe met de letters Geeeee Ooooooo Dddddddd ervoor, gaat de hele TV over de eettafel heen. Een klein ding zit los en moet weer vast maar dat blijkt het niet te zijn. Ik weet hoe dit gaat dus ik red kleine schroefjes en dingetjes van een reis door de woonkamer. Voor mijn ogen zweven printplaatjes, schroefjes, draadjes, onduidelijke plastiekjes en een zekering. Een zekering die zorgvuldig doorgemeten wordt. Niks doet die zekering en dus volgt de constatering dat dit piepkleine onduidelijke frutsje kapot is. Manlief spreekt de geruststellende woorden: “Als dit een zekering is, dan is hij kapot.” Morgen gaan we een nieuw frutseltje kopen. Je kunt je als leek niet voorstellen dat dit de oplossing is en als het wel de oplossing is hoe je dan zo’n geval weer helemaal in elkaar krijgt. Gelukkig is het geen ramp want een beetje huishouden heeft gemiddeld zo’n drie TV’s staan en wij zijn een zeer gemiddeld huishouden. Bovendien is een nieuwe zo gekocht want met de oplevende economie van vandaag de dag zijn ook daar geen zorgen meer over. En ondanks dat is het een soort erezaak om die negen jaar oude mammoet weer aan de praat te krijgen via zo’n onooglijk klein frutseltje. We zullen zien.
Voorlopig kijken we in bed naar de TV. Ach, zoals Cruijff al zei: “Ieder nadeel …..”

Update. Het nieuwe frutseltje mocht niet baten. En wat doet een mens in zo’n geval? Ga je dan naar een gigantische TV-supermarkt om tussen de frituurpannen en wasmachines een nieuwe baggerbak uit te zoeken? Nee. Een slimme meid zoekt er eentje uit bij een goeie zaak op internet (met overigens een hele mooie winkel in Rotterdam). Belt vervolgens en krijgt daar een geweldig aardige en zeer deskundige verkoper aan de lijn die vrolijk roept: “U wilt hem zeker wel morgen hebben? Geen probleem hoor. Dat komt helemaal voor elkaar. En die ouwe nemen we natuurlijk voor u mee.”
Kijk. Dat noem ik nou zeer Correct.

This entry was posted in Thuis. Bookmark the permalink.

26 Responses to TeeVee

 1. GdeB says:

  Foebal kijken op een nieuwe televisie. Wauw!

 2. nel says:

  Wat zal het resultaat opleveren.
  Of toch maar eem nieuwe kopen.
  Ben benieuwd

 3. Marijke says:

  Goed excuus om lekker in je bedje te gaan liggen 😉

 4. genevieve says:

  haha… leuk.. ik zie het al voor me… maar… ’t lijkt mij wel een wonder dat ding vol frutseltjes helemaal in elkaar te krijgen… jeetje…
  gelukkig hadden jullie nog reserve…
  slaapwel… offe zeg ik nu ook tegelijk kijk wel ?

 5. rob says:

  Ik begin er niet eens meer aan. Kaduuk. Gewoon een nieuwe tv kopen. Makkelijk zat.

 6. klaproos says:

  kom de mijne maar halen cornette:-))
  ]
  wij hebben hem zo weinig aan dattie staat te verstoffen,
  en vraag eens wat ik er om geef 🙂
  mooie uitvinding tv,
  maar niet meer voro mij

  liefs
  klapper

 7. Radar says:

  Echt 3 TV’s, Cornette? 3? Zeg dat het niet waar is! Drie baggerinlaten….,
  3 belspelpoorten! Ik moet er niet aan denken.
  Maar uhh….wel vervelend, dat bakkie 1 kapot is. Misschien inwisselen voor zo’n LCD-gigant, die je in ieder geval als plaatsvervangend behang aan de muur kunt hangen. Nadeel daarvan is dan weer wel, dat je er nog geen fotolijstje of bloempotje op kunt zetten.

 8. Erik says:

  Een gouden kans voor jou om dat andere frutseltje aan de gang te krijgen.

 9. Cornette says:

  @ Radar. Inderdaad 3 baggerbakken. Maar je kunt er DVD’s op aansluiten en dan bepaal je zelf wat eruit komt. 🙂

 10. yvonnep says:

  Enne, heb je er ook een relax pakket bijgekregen en een frituurpan? Overigens: misschien kan er een bloempotje op, maar doe dat maar niet. Als dochter van een eerst Erres, toen Philipsman ben ik opgegroeid met geen planten en vazen op de televisie!

 11. Dré says:

  Ik heb ook zo’n constructie, maar dan in het zilverkleurig..

 12. Radar says:

  Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst! Dat er maar véél moois op mag komen [een blauwe bloempot?]:)

 13. Cornette says:

  @ Radar. Geen bloempot. Wel een paar lege flessen. Morgenavond om kwart voor acht. 😉

 14. Rose says:

  Ruilen voor de mijne? 🙂

 15. yvonnep says:

  Wauw!!!! Dat is heel mooi geworden…:-))))

 16. zeppo says:

  Die is mooi zeg!
  Maar zo post vakantie hoop ik dat ons 12 jarig bakje nog een tijdje mee gaat (al was het maar omdat we er echt maar 1 hebben)

 17. Het wachten is op de belasting, maar vanmiddag stonden Annabee en ik ons ook al in de winkel aan een nieuwe kijkdoos te vergapen. We hebben nu ook digitale tv-ontvangst, daar hoort eigenlijk wel een mooi bakkie bij, maar vadertje staat is wat aan de trage kant dit jaar 🙁

 18. plutone says:

  Wat voor uitslag kreeg je op die nieuewe TV?

 19. Cornette says:

  @Plutone. Nederland – België werd 2-1.
  Wel veel donkere jongens in de Belgische ploeg vond ik. 😉

 20. Ary says:

  Aaah, Correct. Nostalgie. Ging er vaak heen toen ik nog in Rotterdam op school zat.
  Mooie t.v. trouwens

 21. Renesmurf says:

  Zo`n ding gaat altijd ongelegen stuk.
  Ik maak het niet open en laat het zelfs niet nakijken.
  Een nieuwe is zo duur niet meer.

 22. Radar says:

  En?…..Cornette? Zag het Nederlands elftal er op je nieuwe buis beter uit of was het desondanks toch bagger?

 23. Cornette says:

  @ Radar. Het veld was een stuk groter en het doel veel breder. Dus wat mij betreft heeft Nederland een geweldige prestatie geleverd.
  Maar wellicht woensdag kijken in De Kuip en dat zijn pas grote TV’s !

 24. annabee says:

  Die nieuwe tv komt er bij ons ook gauw, hoop ik. Dat wordt dan onze eerste echte eigen nieuwe, we doen het tot nu toe met afdankers van anderen. Niets mis mee overigens en hartstikke lief, maar het moet nu maar eens helemaal goed: we hebben gemerkt dat tv-kijken aanmerkelijk minder vermoeiend is sinds we dat digitaal doen, nu nog een iets groter beeld en dan kunnen we de eerste tien jaar (?) weer vooruit. En het wordt geen plasma-tv, dat staat vast (denk ik).

 25. Lucide says:

  TV kapot? Ik zet hem weg, pak de auto en ‘haal’ een nieuwe ….

  Bij die zaak van jou op Internet moet ik toch even kijken of ze ook ovens hebben. Ik zoek een betaalbare combi (magnetron, grill, hete lucht). Ideetjes??

 26. Cornette says:

  @Lucide. Helaas geen ideetjes. Ik ben een echt kookmens en haat combi’s. Over het algemeen gebruik ik magnetron en grill of oven tegelijkertijd en dat kan met een combi niet.