Tarzan

Terug van een weekje weg. Lekker zo’n weekje zonder nieuws. Geen dooien, geen ellende, geen oorlog en geen narigheid. En bij terugkomst een berg post waarvan het grootste deel zo de papierbak in kan. Behalve de brief van Joop van den Ende. Die heb ik met tranen in de ogen gelezen. Wat een lieve, lieve brief. Joop wil graag dat wij naar de musical Tarzan komen. En als we een troep vrienden meenemen dan krijgen we wel 15 euro korting per kaartje. Nou hebben we genoeg vrienden maar er zitten er toch maar weinig tussen die meewillen naar de musical Tarzan. Moet je ze eerst erg dronken voeren en vervolgens mogen ze dan het theater niet meer in. Gaan we met z’n twee dan kost een kaartje slechts 80 euro. Per persoon wel te verstaan. Joop heeft zich ooit eens laten ontvallen dat dat een vriendenprijsje is. “Want” zei Joop “op Broadway kost zo’n kaartje al gauw 150 dollar.”
Zit ik gelijk te dromen wat ik allemaal met 2 x 80 euro kan doen. Veel. Heel veel. Leukere dingen dan naar een slingeraap te gaan kijken. Je kunt er wel 6 keer van naar een mooi klassiek concert. Ook niet goedkoop en ook niet bereikbaar voor de smalle beurs. Maar wat moeten die minima met al die cultuur. Die hebben wel andere dingen aan hun kop. Toch blijft Joop van mening dat we naar Tarzan moeten. “Meer dan ooit is er tussen de cast en de crew-leden een speciale band ontstaan” snikt Joop in zijn brief. Logisch want als je 8 keer per week zo’n jodelende wilde aan een liaan moet zien te ontwijken dan wil je wel een band opbouwen. En we moeten ook nog snel reageren want OP=OP!
Sorry Joop maar het zit er niet in. Je brief gaat alsnog bij het oud-papier. Als je meer mensen naar het theater wilt hebben moet je misschien toch eens die liaan loslaten en met beide poten op de grond komen en je realiseren dat 80 euro voor een kaartje niet iedereen los in de achterzak rammelt. Maak ze eens een stuk goedkoper zou ik zeggen. Maar ja, dan krijg je weer al die minima in je mooie theater.
Zucht, het leven is niet simpel.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

15 Responses to Tarzan

 1. marcella says:

  het foutje in je redenering is dat jouw klassieke concert dik gesubsidieerd wordt 🙂
  Dit is ongeveer wat een avondje slingeraap moet kosten ALS baasje er een dikke cent aan over wil houden. Ooit een rijke klassiek musicus gezien? Men roept wel “aan de strijkstok blijven hangen” maar daar bedoelen ze eigenlijk een liaan mee 😉
  Joop stuurt mij niks, hij wéét het al denk ik.

 2. Cornette says:

  Eigenlijk zou zowel klassiek als musical en nog veel meer gewoon voor iedereen bereikbaar en betaalbaar moeten zijn.
  Helaas is het alleen voor de hogere inkomens. En dat stoort mij zeeeeer.

 3. GdeB says:

  Haha.. ondanks de hoge entree, zitten er toch echte minima, inclusief vette plastic tassen in den zaal. oe oe oe . Mie Tarsan, joe djeen!

 4. st@@rtje says:

  GdeB heeft geliek.. 1 keer geweest Was wel indrukwekkend

 5. Marijke says:

  Van den Ende kan mijn brievenbus niet vinden denk ik, geen post gezien! Gelukkig maar want al die mensen die stampend over het podium gaan en heel hard kunnen zingen daar doe je mij geen plezier mee.

 6. Nanos says:

  Dat kosten de Rolling Stones en Marco Borsato ook, en daar zie je echt niet alleen maar die hoge inkomens op af komen.
  Mij zullen ze bij Tarzan toch niet zien, wat mijn inkomen ook is. (Een try out ervan was wel leuk, hoorde ik. Tarzan had het slingeren nog niet helemaal door. Hij kwam verkeerd uit, of nam wat coulissen mee. )

 7. klaproos says:

  Eigenlijk zou zowel klassiek als musical en nog veel meer gewoon voor iedereen bereikbaar en betaalbaar moeten zijn.
  Helaas is het alleen voor de hogere inkomens. En dat stoort mij zeeeeer.

  en niet alleen jou 🙁
  ik wete dat in vredenburgh elke maand een kassiek concert gratis is /was in de tijd dat ik er woonde …
  maar of dat nog is…
  ‘k heb geen idee…
  die joop …… ik heb ook geen brief gehad:-)
  zou die nou ook aan de strijkstok hangen :-))
  liefs
  klaproos

 8. marcella says:

  In de Doelen in Rotterdam zijn er nog steeds wekelijks gratis lunchconcerten en diverse andere concerten die gratis toegankelijk zijn, ook matinees voor kinderen. Minima kunnen voor € 5 de Rotterdampas kopen die gratis toegang geeft tot een flink aantal musea, kortingen op ov, theaters, films, dierentuin voor een prikkie, gratis op de euromast, gratis midgetgolf, gratis naar het omniversum, dagje plaswijckpark gratis, kortingen op sportclubs, de ontdekhoek, de muziekschool etc etc. Ziehier een waslijst aan gratis uitjes en uitjes voor bijna niks en als je even zoekt vindt je dat in andere steden ook.

  Tsja, voor Joop moet je sparen, maar of dat nou zo erg is 😉

 9. Cornette says:

  Handig om in een grote stad te wonen. 😉
  Sparen voor Joop. Ja, dat lijkt me echt erg.

 10. Hannah says:

  Ik durf het bijna niet meer te zeggen, maar ik ga 7 juli naar Tarzan met dochterlief, die musicals enzo heel erg leuk vind. Reden? Om de afsluiting van haar eerste middelbare schooljaar te vieren.

 11. rob says:

  En als je dan ook nog ver van zo’n musicaltheater af woont, zeg in Twente, Limburg of Groningen, en je wilt zo’n voorstelling toch graag zien, dan kun je er gevoeglijk nog twee keer dat bedrag bij tellen, voor de reis en de overnachting. Je kunt je dus voorstellen dat ik mezelf erg dankbaar ben dat ik een gruwelijke afkeer heb van musicals en er ook niet op zit te wachten dat ze over een jaar of drie eens een keertje deze kant op believen te komen. Voor het bedrag dat ik kwijt ben aan een bezoek aan ome Joop zijn hobby, kan ik al gemakkelijk een keertje of tien, dat is twee seizoenen, naar de Opera in Luik en dan krijg je ook nog eens serieuze, internationale kwaliteit te zien, en niet een stel door de Telegraaf omhoog geschreven quasi-vedetten.

 12. yvonnep says:

  In de grote steden (tja, daar zijn nu eenmaal de grote theaters + alle drukte, ik bedoel maar) kun je vaak op veel manieren nog goedkoop aan kaartjes komen. Schellinkie, last minute etc. Klassiek, ballet (en musea ook) doen vaak veel om je naar binnen te krijgen. En dan is er ook nog de stadspas, hier, in Amsterdam, waardoor mensen – mimima -echt voor een prikkie kunnen. Joop doet dat niet. Music for the millions for the happy few? Gelukkig kan ik de neiging onderdrukken (viel ooit in slaap bij the phantom of the opera….) 🙂

 13. Radar says:

  In mijn jeugd ging ik heel vaak naar Tarzan kijken. Hij lag met stapels tegelijk in de kast bij mijn buurjongen. Verslinden deed ik ze, die Tarzan-strips. Maar nu er een v.d Ende-label aan hem plakt heeft Tarzan voor mij alle glans verloren. Wie laat er nu een held, die tussen de apen is opgegroeid zingen..zeg nou zelf? Moest verboden worden, net als v.d. Ende zelf trouwens.

 14. Ary says:

  Ja schandalig! Maar ik heb boter op mijn hoofd. Over een paar weken ga ik naar North Sea Jazz. Kost ongeveer hetzelfde, maar daar krijg je wel veel meer artiesten voor!

 15. Plaus says:

  En het geschiedde in die dagen dat ik jong was en naar Carre ging. En daar Cats zag. Dat waren nog andere tijden, andere prijzen…
  Toch wanneer je er even over nadenkt is het wel typisch dat zo’n brief dan nodig is om je over de streep te halen om te gaan…Zou Joop zich dan toch misschien realiseren dat dit misschien nog de enige manier is om…Ach, ik weet het niet hoor. Tarzan trekt me niet, laat hem maar mooi aan de liaan trekken en slingeren over het podium. Theater is jammerlijk genoeg een dure hobbie geworden, het geschiedde in die dagen dat wij ook nog wel regelmatig gingen. Naar cabaret en zo…Maar nu is het bemachtigen van een kaartje ook al een hele onderneming…die abbonnement houders pikken ze al lang van te voren in. Zou het door het huidige weer komen dat ik ietwat somber gestemd ben…Ik wil je in ieder geval een prettig weekend wensen, groeten Plaus