Spammies

Die Spammieboys maken mij niet gek hoor. Deze weblog is nog redelijk rustig maar mijn andere weblogs hebben het zwaar te verduren.
Gelukkig zet WordPress de hele zooi netjes in de wachtrij en komen ze niet in de comments terecht maar je bent toch weer even 10 minuten bezig om ze eruit te knikkeren en op de verboden lijst te zetten.
Dat gaat overigens simpel dus het kost alleen maar tijd. Ik erger me er niet aan. Spammieboys en girls heb je overal. Ook in het dagelijks leven. Brievenbusvervuiling is ook Spam. Mensen die reklameblaadjes in je handen drukken op stations enzo zijn Spam. Telefoonverkoop is Spam. Deurverkoop is Spam. Zelfs de groenteboer en de slager doen aan Spam. “Even proeven mevrouw? Lekker hè? Hoeveel zullen we doen?”
Sta je niet sterk in je schoenen dan loop je naar huis met een bak zooi die je eigenlijk niet hebben wilde en voel je je toch een beetje in de maling genomen.
Laatst bij de groenteboer. Mocht ik een heerlijk stukje meloen proeven. In maart nota bene ! Gewoon een waterbom was het.
“Kost dat?” vroeg ik, zonder van plan te zijn in maart een duur ingevlogen en met geweld opgekweekte meloen te kopen. “Ze kosten 3,95” zei de groentevrouw zonder te verblikken of te verblozen.
Ik heb heel hard gelachen en volgens mij was ik op dat moment zelf de Spam in de winkel en dat voelde heel goed.

This entry was posted in De rest. Bookmark the permalink.

5 Responses to Spammies

 1. Indigo says:

  Zelf spammen kan GEWELDIG zijn!!!
  Een aantal jaren terug stond in de VPRO gids een voorbeeld hoe je het gesprek met een telefoonverkoper helemaal naar je eigen hand kon zetten en de rollen falikant kon omdraaien.
  Dat heb ik toen eens geprobeerd.
  Het resultaat voelde errug lekker!!!

 2. Renesmurf says:

  De reclame wordt steeds agresiefer, daar moet je maar tegen kunnen!

 3. Lucide says:

  Spam: ik word er niet goed van!! Ik heb al een sticker op de echte brievenbus en die werkt wel goed, maar helaas bestaat zoiets nog niet in de mailbox. Nou ja klik klik en het is weg, dat wel.
  Groeten!

 4. Corrie says:

  Wij hebben dat een keer meegemaakt met een ‘upscale’ groenteboer uit de winkelpromenade om de hoek (toen we nog in de binnenstad woonden). Hij had kersen buiten te pronk staan met een prijskaartje van 8,50 euro erop…per pond. Ik liep naar binnen en vroeg de man of hij wellicht een schrijffout had gemaakt maar nee hoor, ze waren echt zo duur. Op mijn vraag of er wel iemand zo gek in z’n hoofd is om een pond van die kersen te kopen – ná het seizoen nota bene ! – zei de man “Oh ja hoor, deze kersen komen uit Canada !”

 5. Sanshine says:

  Negeren, negeren. Is het enige wat werkt met spam.