Snoepreisjes

Hebben we de bek vol over die bonussen van bestuurders. Terecht, daar niet van. Je krijgt soms weleens het gevoel aan de verkeerde kant van de streep te zitten. Als ik een andere weg was ingeslagen in het leven zat ik nu in de politiek. Was ik een gedeputeerde van een provincie.
Dan was ik afgelopen zaterdag op het vliegtuig gestapt met Wim Kok (commissaris bij de ING) en een zooi andere toppers uit het bedrijfsleven. Dan had ik ook een snoepreisje mogen maken van 6 dagen naar de US of A om aldaar de presidentsverkiezingen in het echt mee te maken.
Allemaal leuke uitjes onderweg met veel hapjes en duur geneuzel. Netwerken noemen ze dat. Duur netwerkje zou ik zeggen. En wat moeten mensen uit de politiek daarbij? Niet de landelijke politiek maar provinciaal. Van Wim Kok verwacht ik niets meer. Dat is een verloren zaak en niets anders dan een dikke zakkenvuller. Maar kleine politieke figuren die meereizen? Wie legt het me uit.
Afijn, op de uitslag van de verkiezingen zal het geen invloed hebben. Het zou wel invloed kunnen hebben op de uitslag van de volgende verkiezingen in Nederland. Als we eens wat transparanter zouden zijn omtrent dit soort zaken. Ik stel voor dat de overheid een website opent waarop wij allen steeds kunnen volgen wie met wie en waarnaartoe reist en wat dat kost. En ook uit wiens knip het komt. En of ze er vrije dagen voor moeten nemen. En wat het nut is van zo’n uitje.
Want van een recessie in deze hoek is blijkbaar geen sprake. En het lijkt me nou juist dat het goed is om daar te beginnen met bezuinigen en consuminderen. Want als je er niet aan meedoet kun je de wereld tenminste recht in de ogen kijken.
En daar ontbreekt het nog weleens aan.

This entry was posted in De rest, Het leven and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Snoepreisjes

 1. ton says:

  Als je het die toppers uit het bedrijfsleven vraagt, zeggen ze: “Het lijkt net werken”.

 2. yvonnep says:

  Ja, ik kan je niet minder dan gelijk geven. Het ergert mij ook allemaal mateloos.

 3. hanneke says:

  weer eens een stukje uit mijn hart gegrepen. het is toch echt te gek voor woorden wat sommige mensen (bestuurders) allemaal mogen doen van mijn duur verdiende belastingcentjes….

 4. Indigo says:

  O help, met het schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat dit log bij mij vooral beelden oproept mbt een oeroude mop over ‘Boer’Koekoek, die per vliegtuig een politiek getint tripje maakt en een gesprek heeft met een Amerikaan in een vreemd soort engels (zoals vele politici dat bezigen)

 5. blue says:

  helemaal mee eens Cornette! lijkt me een supergoed idee zo’n website!`ik zal Femke dit idee us mailen, kijken wat die er van vindt!

 6. fialas says:

  dat eeuwige verhaal over Kok als zakkenvuller slaat nergens op, hij kwam bij die bank in dienst en heeft als nieuwkomertje in die club niet tegen verhoging van de wedde gestemd. Opgeklopt en steeds herhaald door de Telegraaf.
  Wat ik veel erger vind is dat hij na 9/11 als een serviele schoothond achter Bush is aangelopen, em een maand (!) na de aanslag al met de pink op de naad van de broek meedeed aan herdenking ervan in de VS ambassade. Walgelijk!