Run boy ! Run !

Pas als je ergens goed over nagedacht hebt moet je aktie ondernemen en eerder niet. Alhoewel? De jongeman vanmorgen in de supermarkt had eigenlijk direct actie moeten ondernemen. Het jonge stel van rond de twintig stond bij het brood en hij stopte een halfje in het blauwe grootgruttersmandje. “Ik neem deze” zei hij “want ik mag kiezen vandaag.” De mondhoeken in het gezicht van zijn vriendin bogen helemaal om richting haar schouders en ze zei: “Vind jij die lekker? Ik wist niet dat jij die lekker vond.” “Erg lekker” zei hij om ten overvloede nog maar eens te herhalen “en ik mag kiezen vandaag.” “Ja jij mag kiezen maar als ik geweten had dat je DIE lekker vond ….” zeurde het teleurgestelde smoel. “Nou ja, dan nemen we toch een andere?” zei hij. “Nee hoor, dat hoeft niet, je hebt het nu al in je mandje en JIJ vindt het toch lekker?” Ze draaide zich om en slenterde met afgezakte en verdrietige schouders richting diepvries. Hij bleef twijfelen bij het broodrek, steeds in haar richting kijkend in de hoop dat ze terug zou komen. Maar dat deed ze niet en ze keek ook niet meer om. Hij legde het lekkere brood terug in het rek en pakte iets anders. Ik kon mijzelf nog maar net beheersen. Had ik dat niet gedaan dan had ik hem gedwongen om wel twee van zijn favoriete broden in zijn mandje te doen en had ik hem verteld dat dit het begin is van jaaaaaaaren manipulatie en dwingelanderij. Dan had ik hem verteld dat dit waarschijnlijk de laatste keer in de relatie was dat hij nog iets te kiezen had. Dan had ik hem geadviseerd om op zoek te gaan naar een leuke vrolijke meid die het geen bal kan schelen wat voor brood er op tafel komt maar die hem in de supermarkt met een schalkse knipoog in zijn oor fluistert dat hij vooral de slagroom niet moet vergeten.
Maar nee. Weer een leven naar de knoppen en dat alleen omdat ik me zo nodig moet beheersen.

This entry was posted in In de winkel. Bookmark the permalink.

27 Responses to Run boy ! Run !

 1. GdeB says:

  things of life… heerlijk

 2. Indigo says:

  Het is wederom bewezen; liefde maakt blind.

 3. ton says:

  Waardoor jij, als enige, verantwoordelijk bent voor twee verwoeste levens. Althans, zolag er nog geen kinderen zijn. Dan wordt het pas echt ernstig…

 4. Pascal says:

  Ik hoop wel dat je vanavond nog kunt slapen… 😛

 5. Ary says:

  Haha, liefde maakt niet alleen blind, maar ook stom blijkbaar.

 6. plutone says:

  Ik geloof dat ik dat stel ook een keer tegengekomen ben, een maand of twee geleden en óók op de broodafdeling. Mooie domme jongen met een bleek en lelijk meisje met vet haar, ook niet slim. ‘Je weet toch dat ik dit niet lus?’, op een misselijkmakend zacht verwijtend toontje. Bijna alsof het zijn schuld was.
  Er fragt nicht was er will, er ist bereit…..

  Ook ik heb me daar staan inhouden. Samen hebben we dit op ons geweten.

 7. Harry says:

  Ik wil het niet over Rita Verdonk hebben, maar dat meisje, was dat niet haar dochter?

 8. st@@rtje says:

  Wauw ik ga voor zo’n schalkse liefde zoals jij beschrijft…WAUW..

 9. nanos says:

  Die Pim heet Willems

  🙂

 10. plutone says:

  Het juiste citaat:

  Das fragt nicht, ob er will — er ist bereit.

  Hoop dat mijn poging tot link gelukt is.

 11. Cornette says:

  @ Plutone. Gelukt. Een link komt achter de schermen binnen en moet goedgekeurd worden. Deze werd uiteraard goedgekeurd. 😉

 12. klaproos says:

  oh jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  liefde is blind….
  nee zei mijn moeder dan die is niet blind maar die verrekt het om te kijken….
  hoe waar weer cornette,
  arme jongen… wat zal er van hem worden…
  ga terug hou in de gaten of je hem nog een keer ziet en waarschuw hem voor het vreselijke lot dat hem te wachten staat cornette
  het i sje burgerplicht…
  deze twee stevenen recht op der ongeluk af…
  doe het cornette voor dat het ongeluk zich voltrokken heeft ( lees huwelijk)

  conetttttttttttttte ik smeek het je op mijn blote knietjes 🙂 🙂

  wat een sukkels…. 😕

 13. Erik says:

  Die was al te ver heen, niet meer te redden. Wat een zielepoot.

 14. Annabee says:

  Prachtige log, Cornette. 😀
  Wél met gevaar voor veralgemenisering: vrouwen zijn loeders en mannen zijn watjes … (?)

  @Plutone
  Dank voor de link naar das wunderschöne Gedicht.

 15. Marion says:

  TJonge, dan ben ik erg blij dat ik altijd mag kiezen hoor. Lekker happy single, met nieuwe CD.
  “Hij” kwam vandaag binnen. Niet die ene van mijn log waar jij op reageerde, maar zijn nieuwste. Kijk hier maar voor samples van zijn muziek: http://www.jamesmarsters.com/multi/multi.html

  Groetjes
  Marion

 16. Pasula says:

  Geweldig Cornette! Ik zie het stel gewoon voor me… 😉
  Enneh, voortaan niet meer inhouden hè… !!

 17. yvonnep says:

  zo jong en dan al…

 18. Renesmurf says:

  Ik heb het idee dat je moet doen wat de ander zegt in een relatie, anders gaat het niet.

 19. pascha says:

  Nou zeg Cornette…zo’n jongen…je had hem de tip van de slagroom moeten geven (duiken heten dat…maar heel efficient ;))

 20. Marijke says:

  Meteen een nieuw lied voor schrijven… every bread you take…

 21. Ruwina says:

  Ben benieuwd hoe de wereld eruit zou zien als jij je niet meer weet te beheersen Cornette! Liefde zonder broodnijd?

 22. blue says:

  prachtig beschreven…heb er kromme tenen van 😉

 23. plutone says:

  Hij heeft tenminste nog iets te kiezen. Zij niet!

 24. sebbo says:

  Mooi verhaal. Sommige mensen willen graag het onderspit delven. Daar hebben ze plezier aan en zien dat als hun taak in dit leven.

 25. genevieve says:

  haaa, dat doet me denken aan de tijd dat ik in een lingeriewinkel er getuige van was hoe een man de lingerie kocht van zijn vrouw waar die pruilerig weigerde en hij die toch nam… ik had hem kunnen aanvliegen… jaaaaaaarggggh ik was net van die dwingelandij af en zag ik het voor mijn ogen opnieuw gebeuren, en opnieuw en opnieuw….

 26. zeppo says:

  nou ja, 1 ding kan je van verdonk in ieder geval niet zeggen: zij doet vast brood van haar keuze in haar mandje

 27. Pixie says:

  … hij mocht kiezen; was hij jarig?
  Jarig, mogen kiezen, en dan toch eten wat vrouwtjelief wil?
  Ik maak mij mét jou ernstige zorgen om dit stel.

  Ténzij……. hij zich graag onderwerpt. 🙂