Redback zonder bril

Dus ik sta in de supermarkt en ik denk: “Ik ben iets vergeten. Maar wat?” Tas heb ik, sleutels heb ik, boodschappenbriefje heb ik. Alleen kan ik dat boodschappenbriefje niet lezen. Waarom niet? Bril vergeten. Ik voel voor alle zekerheid nog even op mijn hoofd, maar nee. Geen bril. Dan dus maar op goed geluk boodschappen doen. Ik weet tenslotte zo ongeveer waar alles staat dus dat moet wel lukken. Bij het vlees slaat de eerste twijfel toe. Heb ik hier een pak gehakt in mijn handen of kom ik thuis met een sudderlap? Voor alle zekerheid maar even vragen. Een vriendelijke mevrouw leest voor wat er op de verpakking staat en maakt daarna dat ze wegkomt want de wereld zit vol geflipte gladiolen en blijkbaar hoor ik daar vandaag ook bij. Op de tast en zonder te speuren naar de uiterste verkoopdatum gooi ik mijn wagentje vol. Bij het fruit wordt het natuurlijk wel heel spannend want heb ik niet zojuist in de krant gelezen (met bril) dat de dodelijke redbackspin steeds vaker meelift naar Nederland? Het piepkleine spinnetje (vrouwtje 1 cm, mannetje 3-4 mm) komt voor in Australië en komt steeds vaker mee in partijen fruit enzo. Het klimaat in Nederland bevalt het beestje prima en ze overleven dan ook met gemak. Op goed geluk in het fruit graaien bij de grootgrutter wordt dus een levensgevaarlijke onderneming. Wat komt er eigenlijk voor fruit uit Australië? Geen idee maar ik neem zonder bril geen risico. Niet dat ik het beestje met bril wel van een plukje stof zou kunnen onderscheiden maar zonder bril is het leven één grote gekleurde kermis waarin ik twee zich voortplantende tarantula’s nog niet herken als gevaarlijk. En om nou het omstanders te gaan vragen om een paar mango’s uit te zoeken zonder redbackspin lijkt in deze warmte vragen om problemen. Voor je het weet zit je in een dwangbuis. Geen fruit dus. De kassa is groot genoeg om te vinden en de weg naar huis ken ik ook uit mijn hoofd. Eerst heb ik de boodschappen in de ijskast gezet en pas daarna mijn bril gezocht. Ik hou het voor mezelf nog even als verrassing wat we eten vanavond. Dat zie ik straks wel. Geen fruit in ieder geval.

This entry was posted in In de winkel. Bookmark the permalink.

19 Responses to Redback zonder bril

 1. Ruwina says:

  Ik ga logs over spinnen niet meer lezen. Nu kan ik alle kersen, nectarines, perziken en meloenen
  a) gaan screenen op enge beesten
  b) ongezien weggooien en scheurbuik oplopen.
  Kortom, ik wil het niet weten. Mijn naam is struisvogel.
  Bril al gevonden?

 2. Erik says:

  Zo zal ik hier nooit schoenen aan trekken zonder ze eerst goed nagekeken te hebben.

 3. She says:

  Ik ben benieuwd wat er onbedoeld in je mandje is beland! En dat van die spin had ik nou net niet willen weten, laat ‘m lekker in Australië blijven, daar is ruimte genoeg!

 4. Lex Fluitman says:

  Weet je wel zeker dat je in de supermarkt stond ?
  Erg leuk verhaal overigens.

 5. Ary says:

  Dat pleit weer voor de normale, met liters gif, bespoten bananen. Niks rainforest friendly, daar komen alleen maar ongelukken van.;-)

 6. Radar says:

  Redback zonder bril….is dat net zo iets als Redbull zonder bite?
  Maar Cornette, je hebt toch van die [tegenwoordig in alle modieuze uitvoeringen verkrijgbare] koordjes om je bril om de nek te hangen?

 7. Meisje says:

  Wist je dat je in je slaap spinnen eet? Ik geloof op een heel mensenleven een stuk of acht… Ze bevatten veel proteïne, dus, het is maar waar je voor gaat, proteïne of vitamine, tsja of beide kan natuurlijk ook. 😉

 8. Teddy says:

  Ik ben benieuwd wat voor sterkte je hebt. Het was mij niet gelukt zonder contactlenzen!

 9. Renesmurf says:

  Het is wel spannend boodschappen doen, zo zonder bril!
  En dan thuis maar kijken wat je allemaal meegenomen hebt!
  En misschien zelfs wat huisdiertjes.

 10. Hette says:

  Leuke site, Cornette!
  Ik ben benieuwd of het nog gesmaakt heeft? Gelukkig zit in de ‘Duitse’ grootgrutter tegenwoordig alles verpakt. Dan heb je kans dat zo’n beestje stikt? De andere helft van het fruit komt…uit Nederland.

 11. champagne says:

  Arghhh…weer een spin erbij in Nederland en dan nog wel zo’n gevaarlijke! Sommige dingen wil ik liever niet weten. Daar is het nu te laat voor by the way…

 12. klaproos says:

  jeetje cornette…
  zeg me dat het niet waar is hé,:-(((((
  ik haat spinnen, en als ze zo giftig zijn al hélemaal :-((

  laat ik nou medicijn van deze redback hebben gehad een paar maanden geleden…
  wat wonderlijk dat ik hem hier tref …

  maar gauw een nieuw log deroverheen :-)))
  over die griezel

 13. fialas says:

  ik voel me precies zo als ik op de tast zonder bril door de supermarkt loop, wat heb je dat geestig beschreven, applaus!!

 14. Indigo says:

  Met een beetje geluk ziet een redback jouw bijziende blik aan voor een gemene en laat hij het wel uit zijn kleine hersens om jou iets te doen.

  Aangezien ik ook meer dan eens als een blinde kip in de supermarkt stond, heb ik nu een speciale winkeleesbril.
  En een leesbril naast het bed, een oudje als reserve in de jaszak en een mooie voor als ik het oog van een ander een prettig aanzien gun.

 15. Dré says:

  Waarom moeten ze dan ook zo akelig klein en onopvallend zijn? Een vogelspin hoef ik ook niet direct tussen mijn exotische fruit te vinden, maar die zie je dan (zelfs zonder bril) nog een beetje aan komen..

 16. Blue says:

  jeetje, zo te zien heb jij écht slecht zicht! dat je die supermarkt zonder brokkenmakerij hebt gehaald joh!

 17. GdeB says:

  Vroeguh zat de Conimex bij mij om de hoek. Kwamen balen uit het verre verre oosten binnen met mie, nassi, kruiden, rijst werden geleegd op de binnenplaats en wat zag je rondscharrelen? ZULKE joekels van inheemse spinnen. Rood, bruin, paars, kaal, haar, tand en tandenloos!
  Hoezo fluit? Sambal bei ?

 18. st@@rtje says:

  Geflipte gladiolen schrijven wel stukkies om te grijnzen….

 19. plutone says:

  Hoe zou zo’n roodrug smaken, als je weet hoe je hem klaar moet maken?