Projectielen

Gisteren alle ramen maar eens goed nagekeken op “projectielen”. Je kunt niet weten nietwaar? Sinds ik de witte vertrokken gezichten van onze Minister President en zijn collega’s op TV heb gezien nemen wij het zekere voor het onzekere. Want er is uit onderzoek weliswaar gebleken dat het “projectiel” geen kogel is geweest maar onze grote leiders spreken dat vooralsnog niet tegen. Wel de boel op tilt zetten maar vervolgens net doen alsof je heel druk bent met andere dingen en er niet meer op terugkomen. Dus blijven wij als volk ongerust en bibberend achter en vandaar dat wij toch maar onze eigen ramen ook goed onderzocht hebben. Nou, zat “projectielen” gevonden hoor. De één was echter een vogelpoepje en de anderen opgedroogde regendruppels. Hier en daar nog een doodgemepte mug maar die zaten aan de binnenkant en derhalve door onszelf veroorzaakt dus dat telt niet. Nee, die projectielen aan de buitenkant, dat zijn de gevaarlijke. Iedere zes weken hebben wij enorme projectielen aan de buitenkant van ons huis. Zij hebben de vorm van een grote man op een ladder met een emmer en een wisser. Levensgevaarlijk lijkt mij dat en ik ruk dan ook gelijk mijn kogelvrije vest uit de kast. Zo’n man aan de buitenkant van de ramen zou in Den Haag waarschijnlijk reden zijn om het hele leger aan te laten rukken. Pas als onze MP en zijn medebibberaars zeggen dat het weer veilig is dan slapen wij weer rustig. Helaas dat doen ze niet en ze hullen zich in stilzwijgen na hun opgeklopte oproerkraaierij. Een mens kan straks helemaal nergens meer heen. Die panter op de Veluwe hebben ze ook al nooit kunnen vangen dus daar durven we ook al niet meer te wandelen. Dat dier is inmiddels natuurlijk naar de steden getrokken om in onze achtertuinen te lurken. Je durft met goed fatsoen geen onkruid meer te wieden. Wat onze Minister President wel heeft gezegd is dat er een “cultuurverandering” moet komen in Den Haag en voor het eerst in lange, lange tijd ben ik het eindelijk ook eens een keertje met hem eens.

13 gedachten over “Projectielen

 1. Therese

  Moet hij wel het goede voorbeeld geven en bij zichzelf beginnen. Eens wat oefenen bij een logopedist(e). Volgens mijn gade maakt hij geen één zin af en vaak is het ook volkomen onduidelijk waar hij het over heeft. Heeft hij wel “cultuur” gezegd ?

 2. Reintje

  Hoor,wat klopt daar kind’ren,hoor wat tikt daar kind’ren?
  Zo gaat het toch niet worden? Of ís het al zo? Of lijkt dat
  nou maar zo?

 3. genevieve

  ik ben het weer helemaal met je eens… en erger me ook aan de hele heisa eerst en vervolgens moeten we maar op goede aflopen hopen… want de oproer wordt ons niet onthouden maar de opruim wel…
  zo gaat dat hier in Belgenland net zo… dat gaat van processierupsen naar teken en van teken naar gevaarlijke planten, van gevaarlijke planten naar bomauto’s, ontsnapte boeven en moordenaars… maar nooit hoor je wat te doen, wat was de afloop, en waarom moesten we vroeger niet bang zijn van teken, processierupsen, gevaarlijke planten, bomauto’s en in brand gestoken auto’s die overwaaien van Parijs naar hier en daar en seffens overal… want daar zorgt de media wel voor terwijl ze ons het goede nieuws onthoudt !… pffff

 4. Lucide

  En toch kreeg ze medelijden en verzachtte de kritiek tegen de zielige getergde aangevallen, doch dapper doorgaande minister…!

  Mooi PR stunt dus!

 5. Radar

  Mijn veiligheidsadviseur heeft erop aangedrongen, dat ik geen enkel risico neem met die grote projectielen op die ladders. Dus lap ik mijn ramen zelf, waarmee ik direct de buren weer met een probleem opzadel. Want die zien nu niet alleen voor hun eigen ramen maar ook links resp rechts van hun raam een groot [ongeleid?]projectiel.

Reacties zijn gesloten.