Vriendjes en Prikzomer 2007

“Huidkanker. Het is kwaadaardig maar kan geen kwaad. Het moet wel weg.” Aldus sprak de huisarts. Op naar de dermatoloog. “Wat zei de huisarts?” vroeg de dermatoloog. “Huidkanker” zei ik “kwaadaardig maar het kan geen kwaad.”
“Mooi” sprak de dermatoloog “ik had het niet beter kunnen zeggen. Maak maar een afspraak. Dan krijg je een paar heel vervelende prikjes en haal ik het weg.”
Waarom ik in godesnaam drie weken van te voren moet horen dat ik een paar heel vervelende prikjes ga krijgen is mij een raadsel. Vorige week was het zover. De prikjes waren niet lollig maar beslist niet om eng van te dromen. Het zou leuk geweest zijn als ze (het was een ze) de opmerking vijf seconden voor het prikken had gemaakt. Zelfs doorgestudeerde dokters kunnen soms nog wat leren.
Plek (op de linkerbovenarm) is weg en eind volgende week mogen de hechtingen eruit. “Kan ik die er zelf niet uitpullukken?” vroeg ik. “Er wordt niet gepullukt!” zei de dermatoloog “en bovendien krijg je dan ook de uitslag van het onderzochte weefsel”.
“Die ken ik al” zei ik “het is kwaadaardig maar het kan geen kwaad.”

Volgende week gaat er ook weer geprikt worden. Want in september gaan we met vrienden 14 dagen naar dit oord en zodoende vonden wij een paar prikken wel verstandig. Het is en blijft Afrika tenslotte.
Vanmorgen naar de tandarts voor controle. Eind augustus terug. Even twee oude vullingen vervangen. Eéntje links en ééntje rechts. Paar prikjes en je voelt niks meer.
Wie mij daarna nog probeert te prikken is nog niet jarig. Genoeg geprikt !

Update: Net terug van de huisarts. “Ga maar even bloedprikken” zei die vrolijk.
Grrrrrrrrrr.

18 gedachten over “Vriendjes en Prikzomer 2007

 1. yvonnep

  euhm…kwaadaardig maar het kan geen kwaad…ik ken geruststellender zinnen en ja, ophouden met prikken.

 2. ton

  Bij mijn oorhuidkankertje kreeg ik de geruststellende mededeling dat het waarschijnlijk wel weer terug zou komen.
  Een prikkelende opmerking.

 3. Ina

  Je klinkt wel heel cool, meisje. Ik word er bijna … prikkelig van?
  Blijf in ieder geval maar lekker uit de zon. Enne … hyvesvriendjes worden? 🙂

 4. Pasula

  Prikken doen sowieso pijn maar nog erger dan dat ze je weken voorbereiden erop dat een prik pijn zal gaan doen is het NIET te vermelden. Ooit moest ik een moedervlek weg laten snijden op mijn rug en ik kreeg een paar prikken in mijn rug om te verdoven, nouuuu daar was de tandarts niks bij, ik ging door het plafond.

  Balen dat je nu weer bloed moet prikken, soms denk ik weleens dat het beter is om nooit naar een dokter te gaan maar ja, af en toe moet je wel een even 😉

 5. zeppo

  huisarts? voel je je niet ok?

  verder moet prikken verboden worden
  wat zijn dat toch voor middeleeuwse methoden

 6. Plaus

  Gessiebessie wat een prikken allemaal zeg! Hoop dat binnenkort de uitslag toch hartstikke goed is. Kun je met een gerust hart weer door! Zet hem op bij de tandarts. En dat vind ik dus altijd ook zoiets…kom je daar voor de halfjaarlijkse nakijkbeurt…vermelden ze dat je terug moet komen. Denk dan op mijn beurt: “Doe het nou gelijk, ik ben hier nu toch…”Maar goed, Hatha yoga zei je. En het ontdekken van spieren…Ik heb het één avond gedaan, maar was voor mij toen nog te belastend in verband met bekkeninstabiliteit. Toen ben ik op meditatie-yoga gegaan. En vind dat werkelijk super! Kijk nu alweer uit naar september wanneer de nieuwe serie begint. Wens jou toe dat Hatha yoga je ook zo goed gaat bevallen en dat je nog meer ontdekt dan alleen maar spieren! Zonnige groeten Plaus

 7. Cornette

  @Zeppo. Ik ben in topconditie. Maar vroeg me af of ik die vaccinaties voor de vakantie wel nodig had want vroeger ben ik al geprikt tegen geelzucht. Laten we eten nakijken, zei de dokter. Als blijkt dat dat niet nodig ik krijg ik volgende week alleen DTP. Prikken zullen ze !

 8. Harry

  Nu maar hopen dat er in Tunesië geen muggen en wespen zijn. Die kunnen ook gemeen pri… steken. 😉

 9. Marloes

  Bij de man, kwaadaardig en constant alert blijven. Waar zit dan het verschil vraag ik me af? Hij kwam overigens wel bij de plastisch chirurg terecht om de plek in zijn gezicht netjes weg te werken. Hij heeft heel lang met een gladgestreken stuk op zijn snoet gelopen..:)
  Prikken voor Z A moet je doen hoor Cornette. Onze dansers zijn net gweest en die moeten, of ze willen of niet want voor je het weet ben je dood en dood ziek.

 10. Ary

  Altijd eng dat soort akkefietjes. Hopelijk hoeft er niet teveel meer geprikt te worden. Eerst maar eens die 27 holes afwerken in Tunesië 😉
  Leuk trouwens, om je op Hyves te zien. Lijkt opeens erg populair in mijn omgeving.

 11. Rose

  Jeetje, blijven we prikken? Wat een gedoe. Als ik je moet plakken omdat je helemaal lek bent, roep je dan even? Ga ik je nu eerst toevoegen op Hyves.

 12. Jan Hamelink

  Dat is fraai.. de regen prijzen en dan afreizen… hmm… maar dat prikken is toch wel erg vervelend allemaal. Ziekenhuizen en doktoren zijn dat wat mij betreft a priori toch al, maar als ze dan ook nog eens gaan porren… Afijn, laat dit het laatste zijn.. Ik rijm nogal, merk ik.. Je hebt weer mazzel.

 13. klaproos

  whahaahhahahaha cornette sorry ik mag niet lachen ik móet lachen :-)))
  ik heb aan het lachgas gezeten vanmorgen :-))))
  ouderwetse tandarts:-))
  wat een superlog… en een super vakantie in het vooruitzicht.. zal ik effe mee komen pulleken :-))

  lieve groetjes
  klaproos

 14. CiNNeR

  Brrr, ook al kan het geen kwaad, fijne mededelingen zijn anders. En niet pulliken!! Ooit twee biopten gehad vanwege een huidaandoening, lelijk gehecht en nog slordiger eruit gehaald dus op elke arm een littekentje. Er zijn ergere dingen maar wat niet hoeft, dat hoeft niet.

Reacties zijn gesloten.