Het leger zoekt vrouwen

Annemarie Jorritsma zei, in een interview met Goedemorgen Nederland:
“Het leger zou moeten zorgen voor uitlaatkleppen. Er is zelfs wel eens de suggestie gedaan dat je bij sommige missies een paar prostituees zou moeten meesturen. En ik vind dat je het daarover met elkaar moet hebben. Want als er geen vrouwelijke collega’s in de buurt zijn, gaan de soldaten mogelijk met lokale vrouwen de verkeerde kant op. En dat wil je dus allemaal niet.”
Wat zij eigenlijk zegt is dat soldaatjes die een poosje van huis zijn zich eerst wenden tot hun vrouwelijke collega’s en als die niet voorhanden zijn dan gaan ze onder lokale burka’s graaien. “En dat wil je dus allemaal niet.” Wie “je” is blijft vooralsnog onduidelijk en wat de “verkeerde kant” is al helemaal. De daadwerkelijke uitvoering van dit plan tovert leuke beelden op mijn netvlies. De echte gedachte die hierachter zit is minder fraai. Om even heel kort door de bocht te gaan: Mannen zijn beesten die zich niet kunnen beheersen en daar moeten we rekening mee houden. Wij moeten voor een uitlaatklep zorgen anders draaien ze dol. Als man zou je hier erg kwaad om moeten worden. Bovendien wekt het de suggestie dat je vrouwen kunt kopen en gebruiken als dat nodig is. Je huurt ze gewoon in en stuurt ze mee op langdurige missies. Dat soort vrouwen heeft toch zeker geen gezin en geen mensen die ze missen? Wat ze nog meer niet hebben is een keuze want geen enkele prostituee op de wereld staat ’s morgens op met de gedachte: “Fijn. Weer een nieuwe dag.”
Maar dan ook niet één mevrouw Jorritsma !

This entry was posted in Thuis. Bookmark the permalink.

23 Responses to Het leger zoekt vrouwen

 1. Ik las juist dat Aletta Jacobs eens had gezegd “Als u vindt dat er prostituees moeten zijn, moet u eigen dochters daar maar voor beschikbaar stellen ”
  Werk voor Annemarie dus..

  En laat die mannen maar eens goed piswoest worden

 2. Radar says:

  Ben ik even “blij” dat dit gewauwel uit een vrouwenmond is gekomen. Mijn voorstellingsvermogen schiet tekort om me een beeld te kunnen geven van je verontwaardiging als deze bullshit uit een mannenmond [Kamp?] was gekomen.
  Of wacht, misschien komt diezelfde Kamp nog wel uit de hoek met een idee om ten behoeve van onze vrouwelijke militairen een groepje superstuds mee te zenden. Want anders grijpen die vrouwen toch alleen maar onder de goedgevulde jurken van die Afghaanse mannen.

 3. Marloes says:

  Hier heb ik echt geen woorden voor. Tot nu toe dacht ik dat Annemarie haar zaakjes redelijk goed onder controle had, maar dit is toch wel een blunder van de ergste soort.

 4. nanos says:

  Ik vind dat noemen van vrouwelijke collega’s ook niet erg fris in dit verband. Stuur dan de pornotheek mee, en tissues enz om de troep mee op te ruimen.
  We vergeten bij ‘dat soort vrouwen’ wel erg makkelijk dat er veel meer van ‘dat soort mannen’ moet zijn om ‘dat soort vrouwen’ een boterham op te leveren.

 5. hanneke says:

  ik had Annemarie niet gehoord, maar dit verhaal is werkelijk niet normaal. Oude tijden herleven, die je liever in het verleden laat. Hadden vroeger de legers niet ook al een eigen legertje vrouwen achter zich aan om iemand onder handbereik te hebben voor allerlei “behoeften”…..?
  Niet sterk van Annemarie om met zo’n verhaal naar buiten te komen.

 6. plutone says:

  Is dit een nieuw teken van globalisering? Hadden de Jappen niet ook zoiets?

  Aletta Jacobs had de spijker op de kop!

 7. rob says:

  Ik heb Annemarie vorige week weer eens gezien. Nu bij P & W. En ja hoor, ze bevestigde voor de zoveelste keer mijn beeld dat ze veel en veel en vooral meer praat dan ze denkt. Laten we deze “gedachte” maar onder die kategorie scharen en er verder het zwijgen toe doen.

 8. Rose says:

  Och, Annemarieke…

 9. She says:

  Niets nieuws onder de zon volgens mij. Annemarie spreekt gewoon een oud idee uit. Maar het is inderdaad wel een belediging voor mannen. De excessen die laatst in dat onderzoeksrapport naar voren kwamen, zeggen overigens wel iets over dat wereldje.

 10. ton says:

  Is dat nou een elitecorps???!!!

 11. Renesmurf says:

  Ik ben er iets minder serieus over.
  Eigenlijk is het raar dat die soldaten geen dicipline geleerd wordt.

 12. klaproos says:

  :-(((((((((((((
  maar dat heeft dan wel aan de besturing van nederland meegedaan cornette…

  ik bedoel maar …

 13. hook says:

  De gasten en meiden zijn toch zo sterk, laat ze dan ook hun hormonen lekker in bedwang houden voor de paar maandjes. En er is ook nog zo iets al een linker of rechterhand!

 14. Ruwina says:

  Is dat die mevrouw die in haar eigen gemeente de natuurgebieden afzet met slagbomen zodat er niet meer gecruised kan worden door heren die graag in de buitenlucht op zoek gaan naar vrienden?
  En eerder al de bosjes rigoreus liet kappen ter voorkoming van onzichtbare sex in het openbaar groen? Ik ben geen man maar maak me toch een beetje kwaad.Mag dat?

 15. Jan says:

  Het was in vroeger tijden niet ongebruikelijk om onder andere prostituees met een leger mee te laten gaan. Het is misschien niet van deze tijd, maar er zal toch wel een reden voor zijn, denk ik dan. En nee, dit is niet vrouw-onvriendelijk bedoeld. Het zijn feiten.

 16. Het heeft geen commotie teweeg gebracht, dat viel allemaal wel mee, het was ook een beetje uit zijn context getrokken natuurlijk.
  Maar laten we wel wezen, vrouwen blijft een kwetsbare groep als het om de lust gaat. Dames en heren op een boot is ook een beetje fout gelopen.
  Laten we wel wezen: onze wereld wordt toch wel vaak verziekt door een stelletje perverselingen, die zich absoluut niet kunnen gedragen!

 17. Erik says:

  Misschien moet ze daar maar eens zelf op “werkbezoek”, hoewel, dat kun je die jongens eigenlijk niet aandoen.

 18. Harry says:

  Kan het niet zo zijn dat die man van Jorritsma een beest is. Misschien heeft hij wel last van onverz\adigbare lusten en denkt Jorritsma dat alle mannen zo zijn. Of misschien biedt zij zich aan als vrijwilligster. Ik moet er niet aan denken…….

 19. marcella says:

  opgevangen bij het uitzwaaien van jan soldaat: “mamma wie is die mevrouw?”. “die mevrouw gaat daar héél erg goed voor pappa zorgen, Marietje”

 20. Indigo says:

  Wat kan ik hier nog aan toevoegen…
  Misschien is dat idee van Erik voor een werkbezoek nog de beste optie.

 21. genevieve says:

  argh… het doet me denken aan een opmerking van een priester ooit… die graag wou… dat ik me ook aansloot bij hun kerk… nadat ik een viering van een familielid priester bijwoonde…
  Ik vroeg hem eerst hoe het kwam dat zij een vrouw met korte mouwen van de communie hadden uitgesloten…
  Hij antwoordde dat ‘wij vrouwen… hen mannen niet mochten verleiden’…
  Net als in jouw stukje lijkt het wel of mannen moeten betutteld en beschermd worden… dat ze zich inderdaad niet zelf kunnen in de hand houden…en gemakkelijk hoor… geen eigen verantwoordelijkheid hebben… of schuld… heel eenvoudig en goed gezien…
  Ik wees hem verder op het feit dat de sponsors van die kerk wel in minirok verschenen en toch de communie toegediend kregen…
  Tsja… ik hoefde zijn verklaring niet meer en die kerk al helemaal niet…
  Vreemd toch hé… die vrouwen… met hun rare hersenkronkels… die zoiets niet begrijpen… grrrr

 22. Wieneke says:

  Annemarietje toch, malle meid. Je hebt wel een beetje heel vreemd idee van de mannen, die uitgezonden worden. Er zal er heus wel eens eentje tussen lopen die zich niet kan beheersen. Maar de vrouwelijke miltairen zullen toch ook wel weten hoe ze dit moeten handlen? Er zitten potige tantes bij, hoor. Die zou ik als man zijnde niet graag boos maken.

 23. yvonnep says:

  Juist. Vrouwen EN mannen moeten hier woest om worden! Wat een biologisch determinisme!